Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Past de opleiding tot verzorgende IG bij mij?

MBO Verzorgende-IG

 

Ontdek de Zorg bij Capabel: de opleiding Verzorgende-IG

Ligt jouw hart bij de zorg? Lijkt het jou geweldig om in jouw baan andere mensen te kunnen helpen en verzorgen? Dan is de verkorte opleiding Verzorgende-IG bij Capabel misschien wel iets voor jou!

Wat maakt jou een goede Verzorgende-IG?

Om te werken in de zorg, mPastoet je sociaal zijn. Contact willen en kunnen maken met andere mensen. De rest, kennis, praktische vaardigheden, dat leer je nog wel via stages en je opleiding. Maar je moet sowieso een mensen-mens zijn en willen helpen. De volgende eigenschappen komen van pas

  • Je bent sociaal en een teamspeler
  • Je bent betrouwbaar
  • Je bent communicatief vaardig
  • Je beschikt over een goed inlevingsvermogen
Wat leer je in de opleiding Verzorgende-IG bij Capabel?

Onze verkorte opleiding Verzorgende-IG is heel veelzijdig. Je leert hoe je mensen met een zorgvraag en hun familie zorg kunt geven. Dit kunnen zieke mensen zijn, oude mensen, maar ook jonge moeders die net een baby hebben gekregen. Dit doe je aan de hand van een zorgplan. Je doet kennis op over wonen, huishouden en persoonlijke basiszorg.  Ook leer je verpleegtechnische handelingen uit te voeren en in crisissituaties op te treden. Jouw uiteindelijke doel: het stabiliseren van de gezondheid en zorgen dat de kwaliteit van leven van je cliënten beter wordt. Het is dus een beroep waar je veel waardering uit haalt!

Bij de opleiding Verzorgende-IG van Capabel Onderwijs haal je in 15 maanden je diploma! Je kunt bij ons kiezen tussen verschillende leerwegen. We hebben de BOL-variant (voltijd) waarbij je 2 dagen per week stage hebt en de rest van de week (online) lessen en zelfstudie. Ook kun je kiezen voor BBL, hierbij focus je meer op de praktijk en heb je 3 dagen per week stage. Hiervoor moet je een overeenkomst voor leren en werken hebben met een erkend leerbedrijf. Tot slot kun je ook kiezen voor de Flexibele Leerweg+, dit is een deeltijd opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding makkelijk te combineren met je huidige werk of gezinsleden. Je studeert zelfstandig, maar je krijgt toch altijd de begeleiding die je nodig hebt met een online studie coach. Lees hier meer over onze leerwegen.

Waar kun je aan het werk?

Een verzorgende IG kan op heel veel plekken werken! Bijvoorbeeld in verpleeg- en verzorgingshuizen, in de thuiszorg, de GGZ, kraamzorg of gehandicaptenzorg. Je werkt vaak met ouderen, maar je kunt ook jongere mensen tegenkomen op bijvoorbeeld de revalidatieafdeling of in het hospice.

Hoeveel verdien ik later als Verzorgende-IG?

Een Verzorgende IG in Nederland verdient gemiddeld € 2.520 bruto per maand. Salarissen variëren van €1.800 tot € 2.900 afhankelijk van je hoeveelheid werkervaring, opleidingsniveau en de cao waar je onder valt!

Als verzorgende-IG werk je vaak onregelmatige diensten, waardoor je vaak een onregelmatigheidstoeslag ontvangt. Op deze onregelmatige uren ontvang je ca. 40% toeslag bovenop je uurloon. Dat is dus een leuk extraatje naast je salaris!

Meer over verzorgende IG

Als verzorgende IG zul je tussen de € 2.200 en €3.160 euro per maand gaan verdienen. Wat je exact gaat verdienen hangt af van waar je werkt; Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Jeugdgezondheidszorg (VVT) raadplegen. Hoeveel uren je werkt en hoeveel ervaring je al hebt. Lees de blog om erachter te komen welk salaris straks of nu al voor jou geldt.

Meer lezen

Als verzorgende IG ben je actief betrokken bij het verzorgen en ondersteunen van mensen in hun dagelijks leven. Het is een beroep waar je veel eer in kunt leggen, aangezien je zorg en ondersteuning biedt aan mensen met simpele tot complexe zorgvragen. De mensen voor wie je dit doet, kunnen uiteenlopen van zieke mensen en ouderen tot jonge moeders die net een baby hebben gekregen.

Als verzorgende IG is je takenpakket heel gevarieerd. Zo kun je mensen bijvoorbeeld helpen bij hun persoonlijke hygiëne, zoals wassen, douchen en tandenpoetsen of je ondersteunt bij dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, eten en in en uit bed komen. Ook mag je verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals wondverzorging, het geven van injecties en het toedienen van medicijnen. Hierbij volg je het zorgplan en werk je meestal in kleine teams waarin je ondersteuning krijgt van een teamleider.

Naast het helpen bij wassen, eten en medische taken, is de verzorgende ook vaak een steun en gezelschap voor de mensen waarvoor hij zorgt. Je praat op een persoonlijke manier met degenen die hulp nodig hebben en organiseert sociale en leuke activiteiten voor de cliënten. Ook onderhoud je vaak contact met familie en kennissen van de patiënt.

Meer weten over de functie, zoals waar je kunt werken. Lees de blog.

Meer lezen

5 redenen om voor de opleiding tot Verzorgende IG te kiezen:

  1. Betekenisvol werk met een grote impact
  2. Leer veel verschillende vaardigheden
  3. Snel klaar voor een leuk beroep!
  4. Veel soorten banen om te ontdekken
  5. Een waardevol erkend diploma

Meer weten over deze 5 redenen? Lees onze blog.

 

Meer lezen

Als verzorgende IG kom je in aanraking met diverse zorgvragers en hun specifieke behoeften. De opleiding tot verzorgende IG bevat dan ook verschillende beroepsgerichte vakken, waaronder:

  • Preventie en voorlichting
  • Methodisch werken met het zorgplan
  • Zorg- en begeleidingsactiviteiten
  • Verpleegtechnische handelingen
  • Onvoorziene en crisissituaties
  • Zelfredzaamheid en zelfregie
  • Communicatie, afstemming en samenwerking met de zorgvrager, het sociale netwerk en de keten van zorgverleners

Meer weten over de generieke vakken lees dan verder op de opleidingspagina of bekijk onze blog.

Meer lezen
Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 4, MBO 3, BOL, Flexibele Leerweg +, BBL, BBL opleiding, Zorg en Zorg en Welzijn
Handhaver verzorgt de administratie
Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou?
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding