Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Alles over Verzorgende-IG

MBO Verzorgende-IG

 

Ontdek de Zorg bij Capabel: de opleiding Verzorgende-IG

Ligt jouw hart bij de zorg? Lijkt het jou geweldig om in jouw baan andere mensen te kunnen helpen en verzorgen? Dan is de verkorte opleiding Verzorgende-IG bij Capabel misschien wel iets voor jou!

Wat maakt jou een goede Verzorgende-IG?

Om te werken in de zorg, moet je sociaal zijn. Contact willen en kunnen maken met andere mensen. De rest, kennis, praktische vaardigheden, dat leer je nog wel via stages en je opleiding. Maar je moet sowieso een mensen-mens zijn en willen helpen. De volgende eigenschappen komen van pas

  • Je bent sociaal en een teamspeler
  • Je bent betrouwbaar
  • Je bent communicatief vaardig
  • Je beschikt over een goed inlevingsvermogen
Wat leer je in de opleiding Verzorgende-IG bij Capabel?

Onze verkorte opleiding Verzorgende-IG is heel veelzijdig. Je leert hoe je mensen met een zorgvraag en hun familie zorg kunt geven. Dit kunnen zieke mensen zijn, oude mensen, maar ook jonge moeders die net een baby hebben gekregen. Dit doe je aan de hand van een zorgplan. Je doet kennis op over wonen, huishouden en persoonlijke basiszorg.  Ook leer je verpleegtechnische handelingen uit te voeren en in crisissituaties op te treden. Jouw uiteindelijke doel: het stabiliseren van de gezondheid en zorgen dat de kwaliteit van leven van je cliënten beter wordt. Het is dus een beroep waar je veel waardering uit haalt!

Bij de opleiding Verzorgende-IG van Capabel Onderwijs haal je in 15 maanden je diploma! Je kunt bij ons kiezen tussen verschillende leerwegen. We hebben de BOL-variant (voltijd) waarbij je 2 dagen per week stage hebt en de rest van de week (online) lessen en zelfstudie. Ook kun je kiezen voor BBL, hierbij focus je meer op de praktijk en heb je 3 dagen per week stage. Hiervoor moet je een overeenkomst voor leren en werken hebben met een erkend leerbedrijf. Tot slot kun je ook kiezen voor de Flexibele Leerweg+, dit is een deeltijd opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding makkelijk te combineren met je huidige werk of gezinsleden. Je studeert zelfstandig, maar je krijgt toch altijd de begeleiding die je nodig hebt met een online studie coach. Lees hier meer over onze leerwegen.

Waar kun je aan het werk?

Een verzorgende IG kan op heel veel plekken werken! Bijvoorbeeld in verpleeg- en verzorgingshuizen, in de thuiszorg, de GGZ, kraamzorg of gehandicaptenzorg. Je werkt vaak met ouderen, maar je kunt ook jongere mensen tegenkomen op bijvoorbeeld de revalidatieafdeling of in het hospice.

Hoeveel verdien ik later als Verzorgende-IG?

Een Verzorgende IG in Nederland verdient gemiddeld € 2.520 bruto per maand. Salarissen variëren van €1.800 tot € 2.900 afhankelijk van je hoeveelheid werkervaring, opleidingsniveau en de cao waar je onder valt!

Als verzorgende-IG werk je vaak onregelmatige diensten, waardoor je vaak een onregelmatigheidstoeslag ontvangt. Op deze onregelmatige uren ontvang je ca. 40% toeslag bovenop je uurloon. Dat is dus een leuk extraatje naast je salaris!

Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 4, MBO 3, BOL, Flexibele Leerweg +, BBL, BBL opleiding, Zorg en Zorg en Welzijn
Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg - Taken & Verantwoordelijkheden
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
Week van de Veiligheid: omgaan met agressie & geweld
In de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland. Deze editie staat de week in het teken van agressie en geweld richting ondernemers. Want helaas komt bijna iedereen hier in zijn werk weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.
Meer lezen
Waarom pedagogisch medewerker worden?
Hoe weet je nou of de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.