Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?

MBO Verzorgende-IG

 

Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?

Denk je aan een beroep in de zorg, dan is verzorgende IG misschien wel iets voor jou. In dit blog beschrijven we vijf redenen waarom je voor de opleiding tot verzorgende IG zou kunnen kiezen.

1. Betekenisvol werk met een grote impact

Een verzorgende IG haalt een goed gevoel uit zijn of haar werk, omdat het werk is waar je echt verschil mee maakt. Je bent direct betrokken bij en van invloed op het welzijn van mensen die zich in verschillende levensfasen bevinden en met een scala gezondheidsproblemen te maken hebben.

Of het nu gaat om ouderen, zieke mensen of jonge ouders, wat jij doet, doet er toe!

2. Leer veel verschillende vaardigheden

In de opleiding Verzorgende-IG leer je over veel verschillende aspecten van zorg en hulp bieden. Van persoonlijke basiszorg tot verpleegtechnische handelingen en crisisinterventie, je verwerft een breed scala aan vaardigheden. Hierdoor kun je goed voor veel verschillende mensen zorgen.

3. Snel klaar voor een leuk beroep!

De opleiding duurt bij Capabel Onderwijs maar 15 maanden. Dat is best kort en na die tijd kun je meteen als verzorgende IG aan de slag met een erkend diploma op zak! Je kunt op verschillende momenten in het jaar beginnen, daarin is Capabel Onderwijs heel flexibel.

4. Veel soorten banen om te ontdekken

Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende werkplekken terecht. Je kunt bijvoorbeeld in de thuiszorg aan de slag, maar ook in een verpleegtehuis, in de kraamzorg of in een ziekenhuis.  Op elke plek leer weer nieuwe dingen en zorg je voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

5. Een waardevol erkend diploma

De opleiding verzorgende IG is erkend door het Ministerie van Onderwijs. Dat betekent dat het diploma dat je krijgt echt iets waard is. Werkgevers herkennen het meteen. Als je kiest voor Capabel Onderwijs, dé specialist in erkende en verkorte opleidingen, maak je een slimme keuze voor je toekomst.

Als je zoekt naar werk waarin je anderen helpt en een betekenisvolle carrière wilt, dan is Verzorgende-IG een goede keuze voor jou. Ontdek de leuke mogelijkheden van deze opleiding en begin je reis naar een fijne carrière in de zorg. Download onze brochure of kom naar een voorlichtingsbijeenkomst voor meer informatie over deze interessante opleiding. Zet vandaag de eerste stap naar een betekenisvolle carrière in de zorg!

Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 4, MBO 3, BOL, Flexibele Leerweg +, BBL, BBL opleiding, Zorg en Zorg en Welzijn
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen
Alarmcentralist staat achter computerschermen
Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?
Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding