Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kan je werken als verzorgende IG?

MBO Verzorgende-IG

 

Waar kan je werken als verzorgende IG?

Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.

1. Verpleeg- en Verzorgingshuizen

Een van de meest voorkomende werkplekken voor een verzorgende IG is in verpleeg- en verzorgingshuizen. Hier bied je ondersteuning aan bewoners, vaak ouderen, bij hun dagelijkse activiteiten, verzorging en welzijn. Je creëert een thuisgevoel en draagt bij aan hun levenskwaliteit.

2. Thuiszorg: zorg in een vertrouwde omgeving

Als verzorgende IG in de thuiszorg kom je bij mensen thuis om zorg te verlenen. Dit kan variëren van persoonlijke verzorging tot het bieden van ondersteuning bij huishoudelijke taken. Je bent een vertrouwd gezicht voor ouderen, chronisch zieken of mensen die tijdelijk zorg nodig hebben. Je maakt het mogelijk dat mensen (zo lang mogelijk) in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

3. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

In de GGZ bied je als verzorgende IG ondersteuning aan mensen met psychische problemen. Je werkt samen met het behandelteam om de zorg en begeleiding te bieden die nodig is voor het emotionele welzijn van de cliënten.

4. Kraamzorg: ondersteuning bij een nieuw begin

Een bijzondere tak van zorg is de kraamzorg. Hier help je als verzorgende IG jonge moeders en hun pasgeboren baby's. Je ondersteunt bij de verzorging van de baby en geeft advies aan de moeder over het welzijn van haarzelf en haar kind.

5. Gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg werk je als verzorgende IG met mensen met diverse soorten beperkingen. Je biedt ondersteuning en zorg op maat, waarbij je rekening houdt met de behoeften en wensen van cliënten.

Er is nog veel meer mogelijk!

Naast de genoemde werkplekken zijn er nog vele andere mogelijkheden voor verzorgenden IG. Denk aan revalidatiecentra, dagbesteding, hospices, of zelfs internationale zorgorganisaties. De diversiteit aan werkplekken biedt jou de kans om een omgeving te kiezen die het beste past bij jouw interesses en vaardigheden. Of je nu de voorkeur geeft aan het bieden van langdurige zorg in een verpleeghuis, persoonlijke zorg aan huis of ondersteuning aan mensen met specifieke behoeften. De keuze is aan jou.

Uniek aan de mbo-opleiding verzorgende IG bij Capabel Onderwijs is de verkorte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als verzorgende IG op de werkplek die jouw voorkeur heeft! Dat bedoelen we nou met kort en krachtig! Start nu jouw carrière in de zorg en schrijf je in voor de verkorte opleiding Verzorgende-IG bij Capabel!

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 4, MBO 3, BOL, Flexibele Leerweg +, BBL, BBL opleiding, Zorg en Zorg en Welzijn
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding