Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

In het zonnetje: Monique afgestudeerd als HBO verpleegkundige bij Capabel 

Persoonlijke ontwikkeling en goede basis

Monique (46) heeft onlangs een verkorte bachelor Verpleegkundige afgerond bij Capabel Hogeschool. Door het volgen van een EVC-traject en het halen van een erkenningscertificaat, toonde ze aan dat ze al over veel benodigde competenties beschikte. Daardoor kon ze vrijstelling krijgen voor bepaalde vakken in de bachelor en deze verkort afronden!

Persoonlijke verkorte Bachelor

Van de zeven competenties die je leert tijdens de bachelor Intensive Care Verpleegkundige, beschikte ze al over vijf competenties. Daarom was ze op zoek naar een opleider die maatwerk kon leveren. “Zo ben ik uitgekomen bij Capabel Hogeschool. Zij konden mij dat maatwerk bieden!”

Het was nog wel even uitzoeken hoe haar bachelor er uiteindelijk uit zou zien. Zou er wel of geen stage gelopen moeten worden, bijvoorbeeld. Het uitzoeken waaraan de bachelor moest voldoen heeft enige tijd geduurd. Uiteindelijk zijn beide partijen samen gekomen tot een compromis, waardoor Monique zo snel mogelijk aan haar droombaan kan beginnen.

“Ik heb een hele ontwikkeling doorgemaakt in twee jaar tijd; een goede basis is gelegd om verder op door te gaan!”

Verkort maar veel opgestoken 

Ze heeft wel degelijk veel opgestoken van de verkorte bachelor. Ze geeft aan dat ze rustiger kan handelen, beter overzicht kan houden en efficiënter kan schakelen. “Dat is dat breder denken met meer diepgang. Dat heb ik echt geleerd tijdens deze opleiding.”

Een eis van de opleiding was dat Monique wel een eindonderzoek en -prestatie moest doen, net zoals alle bachelor studenten. Ze onderzocht in hoeverre het ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen zich aan de medicatie veiligheid houdt. Hoeveel mag iemand toegediend krijgen? Hoe is de interactie tussen het medicijn en andere medicatie van de patiënt?

De presentatie en de verdediging van het onderzoek was even spannend. In de praktijk heeft ze echter al veel ervaring opgedaan met beslissingen onderbouwen, dus al met al ging het haar goed af!

Snelste weg naar de toekomst 

Over wat ze verder wil doen is ze nog niet helemaal zeker. “Ik kan natuurlijk als ZZP’er aan de slag, als IC verpleegkundig specialist in een ziekenhuis. Ik heb vier jaar geleden de overstap gemaakt van loondienst naar ZZP. Misschien wil ik nog wel doorstuderen. Maar nu eerst even genieten van het moment van afstuderen”.

De diploma-uitreiking komt er nog aan, maar ze heeft zeker wel al geproost. Het is natuurlijk ook een hele prestatie om binnen twee jaar af te studeren!

Gepubliceerd door: Yvonne Mallie, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, Capabel Hogeschool, HBO Bachelor en Zorg en Welzijn
Alarmcentralist staat achter computerschermen
Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?
Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.
Meer lezen
Handhaver verzorgt de administratie
Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou?
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding