Wie verdient een
Krachtig cadeau?

Wie verdient een

Krachtig cadeau?

Wat een boel nominaties! Afgelopen week heeft de jury de hoofden bij elkaar gestoken om een top 10 te maken van alle nominaties voor "Wie verdient een krachtig cadeau?" Het was een ontzettend lastige keuze, maar uiteindelijk zijn er 10 kandidaten gekozen die nu een kans hebben om krachtige opleiding bij Capabel Onderwijs te gaan volgen. Van 28 november tot en met 16 december kan er op de top 10 genomineerden gestemd worden.

De prijsuitreiking vindt plaats op 22 december. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de feestelijke prijsuitreiking. Bekijk hieronder de 10 toppers en breng jouw stem uit door op de button te klikken. Wie verdient het volgens jou écht om een nieuwe te start te maken?

Abdi

Abdi is 26 jaar oud en woont in Gorinchem. Doordat Abdi op een 11-jarige leeftijd naar Nederland is gekomen, heeft hij altijd het gevoel gehad dat hij alles opnieuw moest leren. Abdi heeft MBO niveau 2 in de zorgsector mogen afronden en wil nu graag zijn droom achterna gaan: lesgeven.

 

Bianca

Bianca is een alleenstaande moeder die graag een nieuwe start wil maken als Sociaal Werker op de arbeidsmarkt. Dit alles wil ze voor de toekomst van haar en haar zoontje en om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.


 

Chemaine

Chemaine heeft de afgelopen jaren tijdens haar jeugd veel pech gehad met haar gezondheid, toch heeft ze doorgezet om haar MBO kappersdiploma te behalen. Echter kwam ze erachter dat dit niet haar droombaan is. Sinds het begin van het jaar werkt ze in het ziekenhuis met veel plezier en heeft ze haar echte roeping ontdekt: doktersassistente. Ze zou graag deze opleiding volgen, maar de verkorte opleiding is te prijzig.

Fatma

Fatma is een echte strijder die altijd de beste opvoeding heeft gegeven aan haar drie kinderen. Nu verdient zij de kans om haar zelf te ontwikkelen in haar droomvak: Verzorgende-IG. Ze houdt erg veel van mensen verzorgen en helpen. Fatma’s motto is: “Kan niet, bestaat niet."Iman

Iman is 27 jaar oud en heeft als jong meisje veel ellende gehad met het volgen van opleidingen. Ze heeft het er elke dag over hoe graag ze een kinderopvang wil openen, maar eerst haar diploma moet hebben. Dit geld heeft ze helaas niet zo snel bij elkaar.


 

Mimoun

Mimoun heeft zijn hele leven altijd klaargestaan voor iedereen. Als vader heeft hij altijd hard moeten werken voor zijn familie, waardoor hij zelf nooit een opleiding heeft kunnen genieten. Hij heeft dit echter al wel altijd al willen doen, maar dat is niet gelukt omdat het financieel niet mogelijk was. Mimoun is nu een stukje ouder, maar nog steeds heeft hij de ambitie om de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg te volgen.

Nikita

Nikita is een jonge moeder die graag een voorbeeld wil zijn voor haar kinderen. Helaas lijkt er financieel altijd iets tussen te komen, waardoor het niet haalbaar is geweest een opleiding te volgen. Ze is nu 9 jaar clean van middelengebruik en wil graag de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg volgen als kerst op de taart!

Sadia

Sadia is een leergierige en slimme meid die weet van doorzetten. Helaas heeft ze door financiële en persoonlijke omstandigheden geen opleiding kunnen volgen. Ze staat altijd voor iedereen klaar en wenst het beste voor een ander, maar nu mag haar wens vervuld worden. Ze is toe aan een nieuwe uitdaging als Onderwijsassistent!

Saloua

Saloua heeft een hart van goud, ze helpt mensen graag en verwacht er niets voor terug. Daarom verdient Saloua het om in het zonnetje gezet te worden. Daarnaast heeft ze ook niet de financiën om zelf een opleiding te betalen.    

 

Selva

Zes jaar geleden zijn Selva en haar dochter naar Nederland geëmigreerd. In Syrië was zij lerares Engels op de basisschool en de middelbare school voor 16 jaar. Ze heeft een passie voor kinderen en wil daarom ook kinderen ondersteunen in Nederland. Ze verdient het, omdat ze geen kans heeft gekregen om verder te studeren.

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, MBO, MBO opleiding en Opleiding
Haal meer stemmen binnen met de tips van Kader!
In deze blog geeft Kader Sucu, winnares van "Wie verdient een krachtig cadeau editie 2022,, tips and tricks om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor jouw nominatie én om de top 3 te bereiken!
Krachtig cadeau in India
De oudere weeskinderen volgen nu via Nav-Jeevan de 3-jarige vervolgopleiding Verpleegkunde. Capabel Onderwijs zorgt er financieel voor dat Isha Dhurve en Simran Shrivas de opleiding kunnen behalen! Zij waren het afgelopen jaar tweede en derde van hun klas.
Kort & betaalde opleiding met baangarantie
Een tekort aan beveiligers. De afgelopen maanden is er volop media aandacht voor geweest. Terwijl beveiligers juist zo hard nodig zijn! Om deze reden gaan FSS Security en Capabel Onderwijs de samenwerking aan om in een versneld en flexibel traject, kwalitatieve beveiligers op te leiden. Interesse? Lees snel verder!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.