Maak kennis met onze studente Rita!

Van doktersassistent naar praktijkondersteuner

Rita Blom is student praktijkondersteuner huisarts (POH) bij Capabel Hogeschool. Ze werkte al jaren als doktersassistente. Toen er binnen haar huisartsenpraktijk hoge nood was vanwege de ziekte van een praktijkondersteuner greep ze haar kans. 

Praktijkondersteuner bij haar huisartsenpraktijk

Ze is nu bezig met de omscholing van doktersassistente tot praktijkondersteuner. Op dit moment werkt ze naast haar studie 2 dagen in de huisartspraktijk. Daar past ze direct de praktijkopdrachten van de opleiding toe.

Rita: “Na vijf maanden in de opleiding ben ik al erg veranderd. Ik zei eerst altijd: eens assistente, altijd assistente. Maar dit is toch anders gebleken. Ik vind het werk als praktijkondersteuner ontzettend leuk en interessant!”

Rita is enorm enthousiast over de huisartspraktijk waar ze op dit moment werkt. Haar nieuwe werk wordt gewaardeerd door zowel haar collega’s als patiënten. “Het is mooi om te horen hoe waardevol je functie is. Daarbij is praktijkondersteuner dankbaar en persoonlijk werk. Je kan wat betekenen voor je patiënten. Je bouwt meer een band op dan wanneer je als doktersassistent alleen een afspraak voor ze maakt.”

“Deze opleiding is eigenlijk een hele logische vervolgstap  voor mij als doktersassistent.  Het past goed bij mij en ik wilde graag nog HBO doen.”

Praktijkervaring en kennis vullen elkaar aan

En wat de opleiding betreft? Deze bevalt erg goed. Alle docenten hebben veel praktijkervaring en vullen elkaar mooi aan. Je leert ook veel van de andere studenten. “Mijn medestudenten zijn allemaal pittige dames die hier echt zijn om te leren. Er is veel enthousiasme. Het is ook niet schools, maar echt op de praktijk gericht, met rollenspellen en actuele casussen. Alles wordt goed uitgelegd en is direct toepasbaar.”

Rita kon bijvoorbeeld snel gesprektechnieken toepassen met de patiënten van de huisartsenpraktijk. Ze voert praktijkopdrachten uit met verschillende patiënten die daarvoor open staan, zoals bloedrukmeten of een spreekuur houden.

Volgend voorjaar rondt Rita haar opleiding bij Capabel Hogeschool af. Wij wensen haar nog een heel leuke en leerzame periode toe!

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, MBO, MBO 3, MBO 4, Post HBO deeltijd en Capabel Hogeschool
Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.