Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Doktersassistent: onmisbaar in de zorg

De telefoon staat roodgloeiend, de praktijk wordt gesplitst tussen ‘besmet’ en ‘niet besmet’, en er worden zelfs drive-in huisartsenposten geopend. Dat COVID-19 Nederland bereikt heeft, is ook zeker merkbaar bij de huisartspraktijken.

Belangrijke functie in de crisis

De huisarts en doktersassistenten hebben altijd een belangrijke poortwachterfunctie in de zorg. Als je de huisarts belt, stelt de doktersassistente specifieke vragen om de hulpvraag vast te stellen. Dit heet triage. De doktersassistente bepaalt dan zelf of in overleg met de huisarts wat de volgende stap is: bijvoorbeeld een afspraak bij de huisarts of een doorverwijzing naar de specialist.

In tijden van de coronacrisis is het belang van de triage-functie van de doktersassistenten erg toegenomen. Als iemand coronaklachten opmerkt, moet hij of zij contact opnemen met de eigen huisarts. Er wordt zo veel gebeld met vragen over het coronavirus, dat de telefoons bijna niet meer te bemannen zijn.

Creatieve oplossingen

Op alle fronten van deze crisis worden er aan creatieve oplossingen gewerkt. Van grote hallen die worden omgebouwd tot ziekenhuisafdelingen tot militaire artsen die bijspringen in de publieke zorg. Zo wordt er ook creatief gedacht bij de huisartspraktijken en –posten. Online vragenlijsten ondersteunen de huisartsen en doktersassistenten in de belangrijke triage taak. Ziekenhuizen stampen zogenaamde triage-tenten uit de grond om patiënten efficiënter op te kunnen vangen.

Word een held in de zorg!

Wil jij ook helpen bij de frontlinie van de zorg in deze crisis? Dan is de opleiding Doktersassistent MBO niveau 4 iets voor jou! Tijdens deze verkorte opleiding van Capabel ga je zo snel mogelijk aan de slag waar extra handen nodig zijn: als stage of BBL-er bij een dokterspraktijk bijvoorbeeld. Binnen 15 maanden heb je je diploma op zak en kun je als volwaardig medewerker meedraaien!

BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding