Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Een leven lang leren

Bij het horen van “een leven lang leren” gaan bij veel mensen de nekharen overeind staan. Moet je nou echt je hele leven leren? Kan je niet na je studie gewoon gaan werken tot je 65e (of 67e, of toch 65e, ligt een beetje aan de verkiezingsuitslag van maart 2017). Na school is het leren toch wel een keertje klaar? Niks is minder waar…

Als je op Google zoekt naar Leven lang leren dan krijg je meer dan 1,3 miljoen resultaten. Dus dan zal het toch wel belangrijk zijn. Een leven lang leren zorgt ervoor dat je voorbereid bent op een toekomst waarin je meerdere functies op de arbeidsmarkt vervult. Om dit te kunnen moet je goed opgeleid zijn en je kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. De overheid wil het leren in alle levensfasen stimuleren. Dus je bent nooit te oud om te leren. De maatschappij en de arbeidsmarkt veranderen, als je hierin wil blijven meedraaien is het van belang om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit kan je op allerlei manieren doen, je kan om-, bij- en/of nascholen.

Ook voor mensen met een mbo-opleiding is het van belang om te blijven doorleren. Het mbo heeft als hofleverancier van geschoolde vakmensen een belangrijke opdracht in scholing van werkenden en werkzoekenden. Oké, dat je moet blijven leren mag duidelijk zijn. Maar wat ga je dan doen? Je moet al zoveel keuzes maken, hoe moet je dan je om-, bij- en/of nascholing kiezen? Capabel helpt je graag bij het maken van deze keuze.Na het afronden van een mbo-opleiding heb je veel mogelijkheden om binnen jouw vakgebied door te groeien, bijvoorbeeld met een hbo-opleiding die mooi aansluit op je ervaring en wensen.

Voor doktersassistenten en verpleegkundigen is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om verder te studeren als Praktijkondersteuner Huisarts. Het beroep is op hbo-propedeuse niveau en voor Verpleegkundigen en Doktersassistenten een goede vervolgstap.

Je werkt in de huisartsenpraktijk. De vakgebieden waar je als Praktijkondersteuner Huisarts actief in bent zijn:  diabetes zorg, astma/COPD, coronair lijden en ouderenzorg. Hiernaast spelen de algemene praktijkvoering, kwaliteitszorg en communicatieve vaardigheden een rol in je werk. Bij Capabel Hogeschool kan je deze opleiding volgen en na 8 maanden ben je Praktijkondersteuner Huisarts, of een doktersassistent met waardevolle extra’s. Extra competenties en vaardigheden die jou een aantrekkelijke kandidaat maken op de arbeidsmarkt.

Bij Capabel Hogeschool zijn er nog veel meer mogelijkheden om na je mbo-diploma door te groeien. Wat dacht je van een  Bachelor Toegepaste psychologie na je mbo-opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener of hbo Recht in de zorg na je opleiding Apothekersassistent? Er zijn genoeg mogelijkheden. Kies jouw droomopleiding en start vandaag nog met jouw Leven lang leren!

Gepubliceerd door: Yvonne Mallie, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: HBO Bachelor, Post HBO deeltijd, HBO Master, HBO Propedeuse, MBO, MBO 4, MBO 3, MBO 2, MBO opleiding, Zorg en Welzijn, Zorg, HR en Juridisch, ICT en Web, Onderwijs en Kinderopvang, Financieel en Administratief, Beveiliging en Veiligheid en Horeca en Gastvrijheid
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding