Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Capabel Onderwijs trotse partner ‘Make My City Proud’ campagne

 

 

 

Capabel Onderwijs student zorg en welzijn

Make my city proud

Samen zijn wij Arnhem! In samenwerking met lokale en landelijke partners zijn Arnhemse jongeren opgestaan voor alle jongeren in Arnhem met een uitnodigende boodschap:

Maak van Arnhem een plek waar we kunnen shinen. Maak Arnhem trots door je wapens in te leveren.

De oproep is al enige tijd te zien op social media, communicatiekanalen van de gemeente zelf en ook landelijk krijgt de actie veel aandacht.

De campagne is opgezet met als doel aandacht te trekken voor de goede zaak, een stimulans voor veiligheid, ontwikkeling en kansen voor iedereen. Een signaal tegen het kwade, tegen geweld, uitsluiting, extremisme en misbruik maken van kwetsbare situaties.

Vanuit Capabel Onderwijs zijn wij uiteraard trots dat wij mogen deelnemen aan deze gave, uitdagende en mooie actie! Samen zijn wij zijn op een missie, bieden kansen, verbreden netwerken, stellen grenzen en pakken door.

De jonge oprichters dragen in o.a. social media video’s, verhalen en afbeeldingen de boodschap op een shirt waarop staat: Make my City Proud en #ArnhemSpirit, met de iconische John Frostbrug en de Airborne kleuren die aan Arnhem verbonden zijn. In de afbeelding hieronder zie je de overhandig van het mooie shirt van de Arnhemse burgemeester, Ahmed Marcouch bij WNL Op Zondag aan Hugo de Jongen.

De jonge toont bedrukt t-shirt met logoDe Arnhemse Burgemeester

De Arnhemse burgemeester, Ahmed Marcouch licht toe: ‘Dit zijn trots makende toekomstmakers die de boodschap ‘Make my City Proud’ belichamen met een Arnhemse spirit door op te staan en een vuist te maken tegen alles waardoor een kansrijke toekomst van jongeren in de steel kan knakken.’ Het antwoord, aldus burgemeester Marcouch: ‘Een langjarige investering in het leven in deze wijken – met goed wonen, onderwijs en werk, en zeker ook met veiligheid. Zonder komt ontwikkelen en leren nauwelijks van de grond. Daar draagt deze wapen inleveractie aan bij, want ik heb grote zorgen over het toenemende aantal incidenten met wapens, én bovenal de trend onder jongeren met een mes of ander wapen – daarom mijn oproep: deel deze belangwekkende boodschap van onze jongeren, grijp niet naar de schijnveiligheid van een wapen, maar kies voor een eerlijke toekomst. Nu is de kans: lever je wapen in.’

Jouw kansen bij Capabel Onderwijs

Leren en blijven doorgroeien is ontzettend belangrijk voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en jouw bijdrage aan de maatschappij. Ontwikkelen en groeien kan alleen als we samen een veilige omgeving creëren en samen de veiligheid blijven waarborgen in onze mooie stad. Hoe kan jij bijdragen aan de zorg voor iemand anders? Hoe houd jij Arnhem, maar ook andere steden, veilig voor iedereen? Bekijk alle mogelijkheden bij Capabel Onderwijs.

Meer over de campagne

Meer lezen over deze prachtige campagne? Bekijk hieronder de nieuwsartikelen:

  1. De Gelderlander - En garde! Dit zijn de wapens die Arnhem inleverde op dag 1 van de inleverweek
  2. Het AD - Jongeren uit de criminaliteit houden met steun van Marcouch: ‘Laten zien dat je vertrouwen in ze hebt’

  3. Arnhem Direct - Campagne ‘Make my city proud’ #cityspirit

Meest gekozen opleidingen

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 3, Onderwijs, Zorg, Zorg en Welzijn, Beveiliging en Veiligheid en Ministerie van Justitie & Veiligheid
Capabel Onderwijs student tijdens een voorlichting
Wat doet een Begeleider Maatschappelijke Zorg?
Als begeleider maatschappelijke zorg speel je een essentiële rol in het ondersteunen en begeleiden van mensen in kwetsbare situaties. Je biedt hen de nodige hulp en stimuleert hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Ontdek  meer over de taken en verantwoordelijkheden van een begeleider maatschappelijke zorg.
Meer lezen
Sociaal werker staat lachend voor een stelling
Redenen om begeleider maatschappelijke zorg te worden
Overweeg je een carrière in de maatschappelijke zorg en vraag je je af of het beroep van begeleider dan een goede keuze is? In dit blog beschrijven we waarom dit beroep zeker de moeite waard is.
Meer lezen
psycholoog zit op bureaustoel voor het bureau
Wat houdt het beroep van Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in?
Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de zorgsector, heb je vast wel eens gehoord van het beroep persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg. Alleen zegt zo’n titel niet zoveel, want wat houdt dit precies in? Wij leggen het uit! 
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding