Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Medisch assistenten gezocht!

 

MBO Apothekersassistent

Dit is hét moment voor jouw opleiding tot medisch assistent!

Heb jij wel eens nagedacht over een studie tot doktersassistent? Dan is nu het moment om te starten! Er dreigt namelijk een groot tekort aan medisch assistenten zoals dokters-, apothekers- en tandartsassistenten. Wanneer je voor een verkorte opleiding bij Capabel kiest, kunnen we dus wel stellen dat je gegarandeerd een mooie baan zult vinden in de zorg! Lees in deze blog alles over onze assistent-opleidingen.

Dacht jij dat je als assistent alleen maar administratieve zaken afhandelt? Dan heb je het goed mis! Als assistent in welk beroep dan ook heb jij een cruciale en onmisbare rol in de praktijk. Naast dat je het visitekaartje bent en cliënten te woord staat en op hun gemakt stelt, assisteer je ook de arts bij medische handelingen, voer je zelfstandig kleine ingrepen uit en beheer jij het afspraken systeem.

Volgens huisarts Raymond Lonij in Kerkrade is een goede assistent onmisbaar en het beeld dat veel mensen hebben achterhaald. "Er komt tegenwoordig veel meer bij kijken dan alleen een telefoon aannemen, ze ondersteunen mij in mijn dagelijks werk," legt hij uit. "Er hangt hier een bordje in de praktijk: 'een dokter zonder assistent is als een krentenbol zonder krenten. En zo is het ook echt. Daarom maak ik me zorgen over het tekort, want assistenten zijn onmisbaar," concludeert Lonij.

MBO Doktersassistent

De opleiding MBO Doktersassistent is heel veelzijdig, want de doktersassistent heeft een heel uitgebreid takenpakket. Van patiënten ontvangen en geruststellen tot griepvaccinaties en gezondheidsadviezen geven en het maken van hartfilmpjes en uitstrijkjes. Daarnaast is triage een heel belangrijk onderdeel. Jij hebt het eerste contact met de patiënt, dus het is van groot belang dat je een goed beeld krijgt, zodat je de urgentie van de klacht kan bepalen. Het is aan jou om te beoordelen of baby Sem met 41 graden koorts voorrang heeft op meneer de Vries die last heeft van zijn vinger. Dit en meer leer je allemaal in de verkorte opleiding MBO Doktersassistent!

MBO Tandartsassistent

In de opleiding leer je alles over tandheelkunde en het menselijk lichaam. Zowel anatomie als fysiologie. In het verlengde daarvan leer je ook alles over tandheelkundige handelingen. Daarbij doe je kennis op over de bijbehorende instrumenten en materialen. En daarnaast leer je alles over mondhygiëne. Ook komen zaken als communicatie en omgang met patiënten aan bod. Je bent het visitekaartje van de praktijk en hebt veel contact met de patiënten gedurende de dag. Meer weten? Bekijk de verkorte opleiding MBO Tandartsassistent!

MBO Apothekersassistent

Apothekersassistent is een heel mooi en afwisselend beroep. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Als apothekersassistent werk je in de gezondheidszorg. Je hebt hier de afwisselende en verantwoordelijke functie om medicijnen te beheren en te verstrekken. Je maakt medicijnen klaar, staat patiënten te woord, verzorgt de administratie en hebt contact met verschillende zorgverleners. Geen dag is hetzelfde! Lees hier alles over de verkorte opleiding bij Capabel!

Enthousiast geworden voor het beroep van medisch assistent? Dan ben je bij Capabel aan het juiste adres! Hier haal je in 15 maanden jouw erkende MBO diploma en kun je direct aan de slag. Wacht niet langer en start in september met je opleiding!

Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg - Taken & Verantwoordelijkheden
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
Week van de Veiligheid: omgaan met agressie & geweld
In de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland. Deze editie staat de week in het teken van agressie en geweld richting ondernemers. Want helaas komt bijna iedereen hier in zijn werk weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.
Meer lezen
Waarom pedagogisch medewerker worden?
Hoe weet je nou of de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.