Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Kennismaken met onze studenten: Media Harmi

Media Harmi, student Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool. Media is sinds 2 mei 2010 in Nederland, werkte in de logistiek en draaide destijds vooral nachtdienst. Na zijn inburgering ging hij zoeken naar mogelijkheden voor een studie, hij was immers pas 20 en had nog geen erkend Nederlands diploma. Na lang zoeken kwam hij bij Capabel terecht, daar is hij in 2013 gestart met helpende niveau 2, ondertussen zit hij nu al in het derde jaar van HBO toegepaste psychologie! 

"Via Capabel heb ik veel bereikt"

“Mijn taal is nog steeds niet perfect, maar via Capabel heb ik veel bereikt. Het heeft echt mogelijkheden voor mij geopend, ik zit nu in mijn 3e jaar en heb vandaag mijn propedeuse op kunnen halen!”

Waarom heb je voor Toegepaste Psychologie gekozen?

“Voordat ik naar Nederland kwam was ik met deze opleiding bezig in mijn thuisland, Irak. Ik heb veel broers en zussen die docent zijn geworden, maar ik wilde iets anders doen.” In Media’s thuisland werd er raar gekeken naar opleidingen als psychologie en sociologie. Maar hij was altijd al veel bezig met zijn eigen gedachten, spelen met ideeën, iets met zijn handen doen vond hij niet interessant. “Wat ik ook heel interessant vind zijn groepen mensen, in het land waar ik vandaan kom zijn heel veel groepen (religie, idealen, politiek), je leeft samen maar toch niet samen. Ik heb het gevoel dat het verschil tussen de groepen in Nederland is minder groot is.”

“De laatste jaren zijn er veel vluchtelingen in Nederland, en een groot deel van deze mensen hebben psychische problemen door traumatische ervaringen. Ik hoop dat ik als toegepaste psycholoog die groep kan helpen, ik ben positief en zie veel kansen voor deze mensen.”

Media is erg dankbaar dat hij als iemand met een taalachterstand, die opgegroeid is met andere normen en waarden toch een kans heeft gekregen met Capabel. “Ik heb een doel en ben daardoor ook echt gemotiveerd, mijn klasgenoten snappen soms niet ik hoe ik de toetsen haal, maar ik geloof dat als je echt iets wil dan haal je het ook!”

Wat vind je van het onderwijs van Capabel Hogeschool?

“het is mijn mening, maar ik vind het echt heel prettig. Ik vind de docenten heel fijn, ze hebben praktijkervaring en daardoor veel voorbeelden en casussen, dat maakt het voor mij veel makkelijker om te leren!”

“We hebben nu 1 dag les en 1 dag seminar. En dan stage en thuisstudie. Voor deze opleiding moet je echt veel lezen, veel boeken, veel leren. Maar het is leuk!”

Jullie werken toch ook met praktijkgestuurd onderwijs?

“ja we hebben 3 leerprojecten per jaar van ongeveer 3 maanden en elk leerproject heeft dan een bepaalde richting. Zoals ontwikkelingspsychologie of coaching, je krijgt dan vakken die daarmee te maken hebben.”

Als voorbeeld gaf Media het leerproject over coaching en counseling. Je krijgt in die periode weinig vakken als biologie of psychologische theorie, maar veel meer over coaching methoden en theorieën. “je verdiept je echt in specifieke vakken”. Soms vraagt hij zich nog af of 3 maanden niet te kort is “soms merk ik aan mijzelf dat ik tijd tekort kom om alles te begrijpen omdat het een heel breed gebied is. Maar ik vind het leren op deze manier wel heel fijn!”

Media legt uit hoe hij de opleiding in een trechter vorm ziet, je begint breed in het eerste jaar waar je de basis legt voor de jaren ernaar. In de leerprojecten die erna komen ga je je specifiek verdiepen in al die onderwerpen. Prettig aan Capabel vind hij dat je het op je eigen tempo kan doen.

Zou je Capabel aanraden?

“Ja, 4 van mijn zusjes hebben bij Capabel gezeten. 2 zijn nog bezig en 2 hebben nu een goede baan in de zorg!”

Wil je nog wat toevoegen?

“Ja, ik vind Capabel nog steeds een hele goede school. Ook voor mensen die later nog in de arbeidsmarkt willen komen en nog geen diploma hebben”

“wat heel mooi is bij Capabel, ik had het er laatst nog met mijn docent over, is dat je altijd iemand hebt die jou aandacht kan geven. Bijvoorbeeld nu Karien, zij staat altijd voor je klaar. Op deze school heb je echt veel ruimte en tijd voor individuele begeleiding. En ook op een hele betrokken en respectvolle manier, niet afstandelijk. Écht persoonlijke aandacht, dat vind ik het allermooiste van Capabel.”

Capabel Onderwijs medewerker Yrla
Gepubliceerd door: Yrla Huls, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, MBO, MBO 2, MBO 4, Pre-MBO, MBO 3, MBO opleiding, Opleiding, BBL opleiding, HBO Bachelor, Zorg en Welzijn en Capabel Hogeschool
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding