Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?

MBO Beveiliger 3

Bekijk de opleidingspagina
beveiliger staat lachen voor winkelpand

MBO Beveiliger 2

Bekijk de opleidingspagina

Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou? In dit blog bekijken we de verschillen tussen de twee opleidingen om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Beveiliger 2: Een stevige basis leggen

Als je net begint in de beveiligingsbranche en een stevige basis wilt leggen voor je carrière, kan de opleiding tot Beveiliger 2 de juiste keuze voor jou zijn. Deze opleiding richt zich op de essentiële kennis en vaardigheden die nodig zijn om als beveiliger te werken. Tijdens de opleiding leer je onder andere over beveiligingsprocedures, conflictbeheersing, surveillancetechnieken en wet- en regelgeving. De opleiding tot Beveiliger 2 is ideaal voor mensen die graag snel aan de slag willen en geen ervaring hebben met de beveiligingssector.

Beveiliger 3: Verdieping en specialisatie

Als je al wel ervaring hebt als beveiliger en je wilt je vaardigheden verder ontwikkelen, is de opleiding tot Beveiliger 3 de juiste keuze. Deze opleiding richt zich op onderwerpen voor als je al wat meer thuis bent in de sector. De opleiding biedt de mogelijkheid om je te specialiseren in bepaalde aspecten van het beveiligingswerk. Je leert bijvoorbeeld over risicomanagement, leidinggeven, complexe beveiligingssystemen en crisismanagement. De opleiding tot Beveiliger 3 is ideaal voor mensen die zich verder willen ontwikkelen en meer verantwoordelijkheid willen nemen binnen de beveiligingsbranche.

Welke opleiding past bij jou?

Bij het kiezen tussen de opleidingen Beveiliger 2 en Beveiliger 3 is het belangrijk om rekening te houden met je eigen ervaring, vaardigheden en carrièredoelen. Als je nieuw bent in de branche en een solide basis wilt leggen, is de opleiding tot Beveiliger 2 wellicht de beste optie. Als je daarentegen al ervaring hebt en je vaardigheden wilt vergroten, kan de opleiding tot Beveiliger 3 de juiste keuze zijn.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Bij Capabel Onderwijs bieden we zowel de opleiding tot Beveiliger 2 als tot Beveiliger 3 aan. Onze ervaren docenten en praktijkgerichte aanpak zorgen ervoor dat je de kennis en vaardigheden krijgt die je nodig hebt om succesvol te zijn in de beveiligingsbranche. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden en start een carrière als beveiliger bij Capabel Onderwijs.

 

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende IG of doktersassistent?
Droom je van een carrière in de zorg en ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een verzorgende IG en een doktersassistent? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk, het salaris.
Meer lezen
 psycholoog coacht client
Enquête studenten Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool
De enquête is gehouden om inzicht te krijgen in wat onze studenten van de opleiding vinden en waarom ze voor Capabel kozen. Zie hier de belangrijkste uitkomsten:
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding