Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?

MBO Beveiliger 3

Bekijk de opleidingspagina
beveiliger staat lachen voor winkelpand

MBO Beveiliger 2

Bekijk de opleidingspagina

Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou? In dit blog bekijken we de verschillen tussen de twee opleidingen om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Beveiliger 2: Een stevige basis leggen

Als je net begint in de beveiligingsbranche en een stevige basis wilt leggen voor je carrière, kan de opleiding tot Beveiliger 2 de juiste keuze voor jou zijn. Deze opleiding richt zich op de essentiële kennis en vaardigheden die nodig zijn om als beveiliger te werken. Tijdens de opleiding leer je onder andere over beveiligingsprocedures, conflictbeheersing, surveillancetechnieken en wet- en regelgeving. De opleiding tot Beveiliger 2 is ideaal voor mensen die graag snel aan de slag willen en geen ervaring hebben met de beveiligingssector.

Beveiliger 3: Verdieping en specialisatie

Als je al wel ervaring hebt als beveiliger en je wilt je vaardigheden verder ontwikkelen, is de opleiding tot Beveiliger 3 de juiste keuze. Deze opleiding richt zich op onderwerpen voor als je al wat meer thuis bent in de sector. De opleiding biedt de mogelijkheid om je te specialiseren in bepaalde aspecten van het beveiligingswerk. Je leert bijvoorbeeld over risicomanagement, leidinggeven, complexe beveiligingssystemen en crisismanagement. De opleiding tot Beveiliger 3 is ideaal voor mensen die zich verder willen ontwikkelen en meer verantwoordelijkheid willen nemen binnen de beveiligingsbranche.

Welke opleiding past bij jou?

Bij het kiezen tussen de opleidingen Beveiliger 2 en Beveiliger 3 is het belangrijk om rekening te houden met je eigen ervaring, vaardigheden en carrièredoelen. Als je nieuw bent in de branche en een solide basis wilt leggen, is de opleiding tot Beveiliger 2 wellicht de beste optie. Als je daarentegen al ervaring hebt en je vaardigheden wilt vergroten, kan de opleiding tot Beveiliger 3 de juiste keuze zijn.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Bij Capabel Onderwijs bieden we zowel de opleiding tot Beveiliger 2 als tot Beveiliger 3 aan. Onze ervaren docenten en praktijkgerichte aanpak zorgen ervoor dat je de kennis en vaardigheden krijgt die je nodig hebt om succesvol te zijn in de beveiligingsbranche. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden en start een carrière als beveiliger bij Capabel Onderwijs.

 

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding