Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Begeleider Maatschappelijke Zorg - Versnelde Opleiding

MBO Begeleider Maatschappelijke Zorg

Bekijk de opleidingspagina
Sociaal werker staat lachend in zorg lokaal

Lijkt het jou leuk om begeleider maatschappelijke zorg te worden en kun je niet wachten om te beginnen? Misschien is het dan een idee om de versnelde opleiding tot begeleider te volgen. In dit blog vertellen we wat meer over de voordelen en mogelijkheden van een versnelde opleiding.

Wat houdt een versnelde opleiding in?

De versnelde opleiding tot begeleider maatschappelijke zorg is een soort snelkookpan waarin je in korte tijd kennis en vaardigheden leert die je nodig hebt. Om dat goed te doen krijg je intensieve training en begeleiding, zodat je de opleiding succesvol kunt doorlopen. Binnen afzienbare tijd heb je dan een erkend diploma én alle kennis en kunde om aan de slag te gaan

Snel aan de slag

Het grootste voordeel van een verkorte opleiding is eenvoudigweg de tijdsbesparing. Je haalt gewoon in veel kortere tijd je diploma en dus kun je eerder volledig toegerust aan het werk. Zo duurt deze opleiding bij Capabel Onderwijs maar 15 maanden in plaats van de 3 jaar die de regulier opleiding duurt. In minder dan de helft van de tijd heb je dan een erkend diploma en alle benodigde kennis en kunde op zak.

Praktische ervaring

Veel versnelde opleidingen in de maatschappelijke zorg omvatten ook praktijkervaring, zoals stages en werkplekleren. Dit betekent dat je tijdens je opleiding al kunt kennismaken met de praktijk en direct relevante ervaring kunt opdoen.

Flexibel studeren

Versnelde opleidingen bieden vaak flexibele studieopties, zoals avond- of weekendlessen, zodat je de opleiding kunt combineren met andere verplichtingen, zoals werk of gezin.

Toekomst in de maatschappelijke zorg

De maatschappelijke zorgsector biedt talloze carrièremogelijkheden en is toekomstbestendig. Met een versnelde opleiding kun je snel aan de slag in deze groeiende sector en een verschil maken in het leven van anderen.

Ben je klaar om snel te starten met een carrière als begeleider maatschappelijke zorg? Ontdek dan de mogelijkheden voor een versnelde opleiding en maak jouw droom werkelijkheid!

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen
Alarmcentralist staat achter computerschermen
Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?
Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding