Hoofdafbeelding van <p>Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau - Winnares editie 2018</p>
Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau - Winnares editie 2018

In 2018 heeft Sabria een opleiding gewonnen bij Capabel. Met ruim 2600 stemmen won zij de vorige editie van de campagne “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”. Sabria heeft uiteindelijk de opleiding Doktersassistent gevolgd en succesvol afgerond. In dit interview lees je hoe het nu met Sabria gaat en hoe zij de opleiding heeft ervaren bij Capabel.

Wat was jouw motivatie om mee te doen aan de winactie “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”

Ik wist vroeger nooit wat ik later wilde doen, heb zoveel opleidingen gedaan maar nooit iets afgemaakt. Omdat ik elke keer een willekeurige opleiding koos zonder daar echt 100% achter te staan. Uiteindelijk ging ik werken en wilde ik niet meer naar school. Ik merkte dat hoe ouder ik werd hoe meer spijt ik kreeg dat ik geen afgeronde opleiding had. Ik merkte dat ik op 30-jarige leeftijd pas wist wat ik wilde. Omdat ik al 30 was had ik geen recht meer op studiefinanciering en het geld voor een studie had ik op dat moment niet. Toen zag ik de winactie en dacht gelijk ik wil zo graag meedoen.

Wat was de reden dat je hebt gekozen voor de opleiding die je bent gaan volgen?

Ik dacht gelijk ik wil zo graag de opleiding Doktersassistent doen. Drie nichtjes van mij waren ook bijna klaar met de opleiding Doktersassistent en zij spraken heel positief over de opleiding. Toen ben ik er wat over gaan zoeken en wat over de inhoud van de opleiding. Ik was meteen verkocht en dacht Let’s go ik ga strijden voor deze winactie.

Hoe is het volgen van je verkorte opleiding bevallen?

Ik ben heel blij dat ik voor een verkorte opleiding heb gekozen. Omdat je maar 1 x per week naar school hoeft, 1 x per week online les en dan 2 dagen per week naar stage. Op deze manier was de opleiding voor mij goed te combineren met mijn privéleven.

"Ik ben echt alle docenten dankbaar voor hun geduld". 

Hoe is je ervaring met Capabel Onderwijs als opleider?

Ik ben echt alle docenten dankbaar voor hun geduld. Ik heb hele goede ervaringen met de docenten. Helaas viel er 1 docent voor langere termijn uit. Uiteraard kwam daar een vervangster voor. De vervangster was overal van op de hoogte en heeft ons verder begeleid tijdens de opleiding.

Wat zijn je vervolgplannen?

Ik heb paar maanden als een doktersassistente gewerkt en daarna een jaar bij GGD bij de teststraten. Binnenkort begin ik bij een huisartsenpraktijk in Rotterdam.

Wat zou je willen adviseren aan de aankomende winnaar van de Capabel winactie?

Wat ik wil doorgeven als tip… geef nooit op, ook al gaat het soms wat moeilijker, de verkorte opleiding is prima te doen als je wil groot is. 

Meest gekozen opleidingen

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, MBO, MBO opleiding en Opleiding
Stagemarkt Capabel Onderwijs Asmt
Op dinsdag 1 maart van 13.00 - 17.00u in Amsterdam organiseert Capabel Onderwijs samen met docenten, examenstudenten en ons stagebureau een marktplein waarop stagebedrijven zich kunnen presenteren en het gesprek kunnen aangaan met jullie! We heten jullie van harte welkom bij de Stagemarkt Capabel Onderwijs Amsterdam.
Geslaagd! Voor kosteloze mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas
Dankzij de kosteloze mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas en Capabel Onderwijs heeft het OBG in Nijmegen acht extra medewerkers om in de zorg in te zetten! Deze acht dames werkten al bij het ouderen tehuis in de huishouding of als vrijwilliger, maar mogen dankzij dit erkende mbo-certificaat nu ook assisteren in de zorg. Vorige week was de feestelijke uitreiking van de certificaten.
Wie nomineer jij voor een opleiding cadeau?
Onze landelijke actie ‘Wie verdient een kort en krachtig cadeau?’ gaat weer van start! Wie nomineer jij? Wie verdient er volgens jou écht dit cadeau? Aanmelden kan tot en met zondag 21 november. 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.