Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau - Winnares editie 2018

In 2018 heeft Sabria een opleiding gewonnen bij Capabel. Met ruim 2600 stemmen won zij de vorige editie van de campagne “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”. Sabria heeft uiteindelijk de opleiding Doktersassistent gevolgd en succesvol afgerond. In dit interview lees je hoe het nu met Sabria gaat en hoe zij de opleiding heeft ervaren bij Capabel.

Wat was jouw motivatie om mee te doen aan de winactie “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”

Ik wist vroeger nooit wat ik later wilde doen, heb zoveel opleidingen gedaan maar nooit iets afgemaakt. Omdat ik elke keer een willekeurige opleiding koos zonder daar echt 100% achter te staan. Uiteindelijk ging ik werken en wilde ik niet meer naar school. Ik merkte dat hoe ouder ik werd hoe meer spijt ik kreeg dat ik geen afgeronde opleiding had. Ik merkte dat ik op 30-jarige leeftijd pas wist wat ik wilde. Omdat ik al 30 was had ik geen recht meer op studiefinanciering en het geld voor een studie had ik op dat moment niet. Toen zag ik de winactie en dacht gelijk ik wil zo graag meedoen.

Wat was de reden dat je hebt gekozen voor de opleiding die je bent gaan volgen?

Ik dacht gelijk ik wil zo graag de opleiding Doktersassistent doen. Drie nichtjes van mij waren ook bijna klaar met de opleiding Doktersassistent en zij spraken heel positief over de opleiding. Toen ben ik er wat over gaan zoeken en wat over de inhoud van de opleiding. Ik was meteen verkocht en dacht Let’s go ik ga strijden voor deze winactie.

Hoe is het volgen van je verkorte opleiding bevallen?

Ik ben heel blij dat ik voor een verkorte opleiding heb gekozen. Omdat je maar 1 x per week naar school hoeft, 1 x per week online les en dan 2 dagen per week naar stage. Op deze manier was de opleiding voor mij goed te combineren met mijn privéleven.

"Ik ben echt alle docenten dankbaar voor hun geduld". 

Hoe is je ervaring met Capabel Onderwijs als opleider?

Ik ben echt alle docenten dankbaar voor hun geduld. Ik heb hele goede ervaringen met de docenten. Helaas viel er 1 docent voor langere termijn uit. Uiteraard kwam daar een vervangster voor. De vervangster was overal van op de hoogte en heeft ons verder begeleid tijdens de opleiding.

Wat zijn je vervolgplannen?

Ik heb paar maanden als een doktersassistente gewerkt en daarna een jaar bij GGD bij de teststraten. Binnenkort begin ik bij een huisartsenpraktijk in Rotterdam.

Wat zou je willen adviseren aan de aankomende winnaar van de Capabel winactie?

Wat ik wil doorgeven als tip… geef nooit op, ook al gaat het soms wat moeilijker, de verkorte opleiding is prima te doen als je wil groot is. 

Meest gekozen opleidingen

Foto van auteur
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, MBO, MBO opleiding en Opleiding
Waar kun je werken als Doktersassistente?
Als je overweegt om een opleiding tot doktersassistent te volgen, dan wil je natuurlijk graag weten waar je met jouw diploma terecht kunt na je studie. Lees hier alle mogelijkheden.
Doktersassistent of MBO-verpleegkundige?
Ben je op zoek naar een zorgopleiding en ben je benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen de mbo-opleiding tot doktersassistent en tot verpleegkundige? Lees dan verder.
Word Apothekers assistent - Ontdek de zorg
Er zijn zoveel goede redenen waarom iemand kiest om een opleiding Apothekersassistent te volgen. Lees hier waarom!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.