Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau - Winnares editie 2018

In 2018 heeft Sabria een opleiding gewonnen bij Capabel. Met ruim 2600 stemmen won zij de vorige editie van de campagne “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”. Sabria heeft uiteindelijk de opleiding Doktersassistent gevolgd en succesvol afgerond. In dit interview lees je hoe het nu met Sabria gaat en hoe zij de opleiding heeft ervaren bij Capabel.

Wat was jouw motivatie om mee te doen aan de winactie “Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?”

Ik wist vroeger nooit wat ik later wilde doen, heb zoveel opleidingen gedaan maar nooit iets afgemaakt. Omdat ik elke keer een willekeurige opleiding koos zonder daar echt 100% achter te staan. Uiteindelijk ging ik werken en wilde ik niet meer naar school. Ik merkte dat hoe ouder ik werd hoe meer spijt ik kreeg dat ik geen afgeronde opleiding had. Ik merkte dat ik op 30-jarige leeftijd pas wist wat ik wilde. Omdat ik al 30 was had ik geen recht meer op studiefinanciering en het geld voor een studie had ik op dat moment niet. Toen zag ik de winactie en dacht gelijk ik wil zo graag meedoen.

Wat was de reden dat je hebt gekozen voor de opleiding die je bent gaan volgen?

Ik dacht gelijk ik wil zo graag de opleiding Doktersassistent doen. Drie nichtjes van mij waren ook bijna klaar met de opleiding Doktersassistent en zij spraken heel positief over de opleiding. Toen ben ik er wat over gaan zoeken en wat over de inhoud van de opleiding. Ik was meteen verkocht en dacht Let’s go ik ga strijden voor deze winactie.

Hoe is het volgen van je verkorte opleiding bevallen?

Ik ben heel blij dat ik voor een verkorte opleiding heb gekozen. Omdat je maar 1 x per week naar school hoeft, 1 x per week online les en dan 2 dagen per week naar stage. Op deze manier was de opleiding voor mij goed te combineren met mijn privéleven.

"Ik ben echt alle docenten dankbaar voor hun geduld". 

Hoe is je ervaring met Capabel Onderwijs als opleider?

Ik ben echt alle docenten dankbaar voor hun geduld. Ik heb hele goede ervaringen met de docenten. Helaas viel er 1 docent voor langere termijn uit. Uiteraard kwam daar een vervangster voor. De vervangster was overal van op de hoogte en heeft ons verder begeleid tijdens de opleiding.

Wat zijn je vervolgplannen?

Ik heb paar maanden als een doktersassistente gewerkt en daarna een jaar bij GGD bij de teststraten. Binnenkort begin ik bij een huisartsenpraktijk in Rotterdam.

Wat zou je willen adviseren aan de aankomende winnaar van de Capabel winactie?

Wat ik wil doorgeven als tip… geef nooit op, ook al gaat het soms wat moeilijker, de verkorte opleiding is prima te doen als je wil groot is. 

Meest gekozen opleidingen

Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs, MBO, MBO opleiding en Opleiding
Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg - Taken & Verantwoordelijkheden
Een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg heeft een interessant en afwisselend beroep. Je ondersteunt mensen in hun leven, wonen en werken. Mensen die allemaal een eigen verhaal en eigen problemen hebben. Dat is verantwoordelijk en belangrijk werk.
Meer lezen
Week van de Veiligheid: omgaan met agressie & geweld
In de Week van de Veiligheid vragen wij vanuit Capabel Onderwijs aandacht voor veiligheid en beveiliging in Nederland. Deze editie staat de week in het teken van agressie en geweld richting ondernemers. Want helaas komt bijna iedereen hier in zijn werk weleens mee in aanraking. Maar wie goed getraind is, kan beter omgaan met agressief gedrag of het zelfs voorkomen.
Meer lezen
Waarom pedagogisch medewerker worden?
Hoe weet je nou of de opleiding tot pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo-niveau 3) of gespecialiseerd pedagogisch medewerker (mbo-niveau 4) iets voor jou is? Er zijn verschillende redenen denkbaar en misschien is er één of zijn er meerdere daarvan op jou van toepassing.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.