Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat is het salaris en toekomstperspectief van een persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg?

MBO Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Bekijk de opleidingspagina

Het beroep van persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg levert je heel veel voldoening, omdat je daadwerkelijk van betekenis kunt zijn in het leven van mensen. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook wel graag wat verdienen en ben je vast benieuwd hoe de arbeidsmarkt er voor jou uitziet. Op deze twee vragen willen we proberen jou in dit blog van een antwoord te voorzien.

Verschillende maatschappelijke zorg functies en salarissen

Wanneer je de mbo 4 opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg hebt doorlopen, zijn er verschillende functies waar je op kunt solliciteren. Je kunt daardoor ook met verschillende CAO’s te maken hebben, waardoor het lastig is om voor jou een eenduidig toekomstig salaris te noemen. Wel kunnen we je een beeld geven van wat je ongeveer kunt verwachten. Dit doen we door twee van die verschillende functies met bijbehorend salaris als voorbeeld te nemen.

Ga je bijvoorbeeld als activiteitenbegeleider aan het werk, val je in schaal 6 van de CAO sociaal werk. Jouw startsalaris zou daarmee vanaf 1 juli 2023 tot 1 januari 2024 neerkomen op € 2.563 en dat kan dan oplopen tot € 3.668 bruto per maand. Vanaf 1 januari 2024 gaan de salarissen weer omhoog. Je vindt hier de meest actuele salarissen terug tot en met 2025.

En stel dat je als persoonlijk begeleider ouderen een baan vindt, dan val je onder de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 40. Of onder de CAO Verpleging, Verzorging en Thuiszorg(VVT) FWG 45.  Je startsalaris komt daarmee sinds 1 januari 2024 neer op € 2.620 en kan oplopen tot € 3.754.

Een mooie toekomst als persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg 

Als persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg ga je een mooie toekomst tegemoet. De vraag naar gekwalificeerde zorgprofessionals blijft namelijk groeien. Er is dus veel behoefte aan goed opgeleide begeleiders in verschillende zorginstellingen.

Als persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg kun je een verschil maken in het leven van anderen. Wil je weten hoe je snel aan de slag kunt in dit inspirerende vakgebied? Lees dan verder over de mogelijkheden voor een versnelde opleiding!

Ben je geïnteresseerd in een versnelde opleiding tot persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg, bezoek dan onze opleidingspagina.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg, Zorg en Welzijn, Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding, MBO, MBO 2, MBO 4 en MBO 3
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding