Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Prijsuitreiking Wie verdient een Krachtig cadeau?





Op 22 december 2022 hebben we met veel succes de prijsuitreiking van de actie Wie verdient een Krachtig cadeau gehouden op onze locatie in Utrecht. Wat een mooie uitreiking was het dit jaar weer.

Om 15:00 uur zaten we allen met spanning te wachten op onze winnaar Mimoun. Met een daverend applaus werden hij en zijn familie ontvangen door het publiek. Na een welkomstpraatje hebben we eerst Bianca online ingebeld om haar kort te feliciteren en ter illustratie haar prijs te overhandigen.

Na Bianca hebben we het podium gegeven aan Nikita. Nikita deed mee met de Krachtig cadeau actie, omdat zij graag een voorbeeld voor haar kinderen wilde zijn, maar een opleiding financieel niet haalbaar was. “Ik had in eerste instantie nooit verwacht dat ik in de top 10 zou eindigen, laat staan de top 3. Het is fijn om te weten dat mensen het je toch gunnen.” aldus Nikita.

Als laatste mocht Mimoun het podium betreden. Mimoun’s dochter Siham had hem opgegeven voor een Krachtig cadeau, omdat hij zijn hele leven al klaar heeft gestaan voor anderen en altijd hard heeft gewerkt voor zijn familie. Siham gunde haar vader de kans om te doen wat hij altijd al had willen doen, een opleiding volgen. Na een prachtige en emotionele speech van zijn dochter heeft Mimoun zijn cheque voor de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in ontvangst mogen nemen.

Komende periode zal Mimoun starten met de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg in Den Haag. Tijdens zijn opleiding zullen we hem zeker blijven volgen. We houden je op de hoogte van zijn ervaringen middels onze socials en blogs.

 



Capabel Onderwijs Medewerker E. Heikamp
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Redactie Capabel Onderwijs
Student Capabel Onderwijs studeert in bibliotheek
Week van Lezen & Schrijven: de impact van laaggeletterdheid
In Nederland is de eerste week van september de Week van Lezen en Schrijven. Dit initiatief vraagt aandacht voor laaggeletterdheid, een probleem waar 2,5 miljoen Nederlanders mee te maken hebben. Dat is 1 op de 6 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Dit blijft vaak onzichtbaar, maar heeft grote gevolgen.
Meer lezen
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding