Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat zijn de eigenschappen van een Beveiliger?

MBO Beveiliger 2

Bekijk de opleidingspagina
Handhaver Toezicht en Veiligheid controleert het pand

Stoer is misschien het eerste wat in je opkomt als je aan het beroep van beveiliger denkt. Toch is er veel meer nodig dan een imposante fysieke verschijning om een goede beveiliger te zijn. In dit blog bespreken we welke eigenschappen belangrijk zijn voor een beveiliger om effectief te zijn in zijn of haar rol.

Waakzaamheid en alertheid

Een van de belangrijkste eigenschappen van een beveiliger is waakzaamheid. Een goede beveiliger is voortdurend alert en let op verdachte activiteiten of potentiële dreiging. Dit vereist niet alleen een scherp oog voor detail, maar ook een goed ontwikkeld intuïtief vermogen om ongewone situaties te herkennen.

Communicatieve vaardigheden

Voor een beveiliger is het verder essentieel om over goede communicatieve vaardigheden te beschikken. Zo is het heel belangrijk om duidelijk en effectief te communiceren met collega’s, zodat je snel op elkaar in kunt spelen. Tegelijkertijd is een heldere communicatie met klanten, bezoekers en andere betrokkenen van even groot belang, bijvoorbeeld om een potentieel conflict te de-escaleren. Goede communicatie skills zijn soms alles wat een beveiliger nodig heeft.

Stressbestendigheid

Werken als beveiliger kan stressvol zijn, vooral in situaties waarin snel moet worden gereageerd op noodsituaties of dreigende incidenten. Daarom is stressbestendigheid een cruciale eigenschap. Een goede beveiliger kan kalm blijven onder druk en snel en effectief handelen, zelfs in uitdagende situaties.

Integriteit en betrouwbaarheid

Beveiligers moeten te allen tijde integer en betrouwbaar zijn. Ze moeten in staat zijn om belangrijke personen te beveiligen en vertrouwelijke informatie of waardevolle goederen te bewaken. Ze worden in hun functie geacht ethisch te handelen in alle situaties. Integriteit en betrouwbaarheid zijn daarom onmisbare eigenschappen voor een beveiliger.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Als je geïnteresseerd bent in de functie van beveiliger en je denkt dat je over de juiste eigenschappen beschikt, dan biedt Capabel Onderwijs een uitstekende opleidingsmogelijkheid. Met onze praktijkgerichte en korte opleiding tot beveiliger bieden we je de kennis, vaardigheden en certificaten die je nodig hebt om aan de slag te gaan in dit boeiende vakgebied. Bekijk vandaag nog alle mogelijkheden. Hier vind je alle informatie over de opleiding Beveiliger 2 en hier vind je alle informatie over de opleiding Beveiliger 3. Start jouw carrière als beveiliger bij Capabel Onderwijs.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding