Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Hoe Marieke zichzelf in 9 maanden heeft omgeschoold met de Flexibele Leerweg+

MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Capabel Onderwijs Bedrijfskunde en Leiderschap student quote

Hoe Marieke zich in 9 maanden heeft omgeschoold met de Flexibele Leerweg+

Marieke (39) heeft in 2018 haar carrière on hold gezet om er full time te kunnen zijn voor haar gezin. Na twee fijne jaren met meer tijd voor haar kinderen, voelde ze dat het weer tijd was om aan de slag te gaan! Ze was weer toe aan een baan, alleen dan wel in een andere sector. Hiervoor had ze 20 jaar in tandheelkunde gewerkt, maar dat had ze nu wel gezien. Haar droom was om op de peuterspeelzaal van de school van haar kinderen te werken. Maar was dit wel mogelijk voor haar?

Als moeder van drie jonge kinderen was omscholen nu niet een voor de hand liggende optie, dacht ze. Tot ze in aanraking kwam met Flexibele Leerweg+ van Capabel Onderwijs!

Hiermee was het mogelijk om in 1 jaar de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker af te ronden. Dankzij de online lessen die te volgen waren in de avonduren, was dit goed te combineren met haar gezin. En het was zelfs mogelijk om de opleiding nóg sneller af te ronden. Want bij Flexibele Leerweg+ mag iedereen op zijn of haar eigen tempo de vakken doorlopen. Dus je kunt het intensiever voor jezelf maken, als je sneller klaar wilt zijn. En of Marieke daarvoor ging? Zeker weten! Ze heeft haar diploma zelfs binnen 9 maanden weten binnen te slepen én direct aansluitend een vaste baan gekregen.  

“Tijdens de opleiding is het gelukt om stage te lopen bij de peuterspeelzaal waar ik zo graag heen wilde. En al snel tijdens mijn stage bleek dat er na mijn studie ook wel gelijk een baan in zat. Dus dat was heel fijn! Dat het echt zo heeft uitpakt als waar ik het voor deed!”

Marieke haar droom is werkelijkheid geworden: sinds 1 september is ze vast in dienst bij de peuterspeelzaal vlakbij haar kinderen. Missie geslaagd! Via Capabel Onderwijs heeft ze een mooie basis gelegd om aan het werk te gaan in een nieuwe richting. En nu ze de smaak van het studeren weer te pakken heeft, gaat ze zichzelf al werkend verder verdiepen in de pedagogiek.

“Ik zou de Flexibele Leerweg+ zeker aanraden! Je moet er wel genoeg zelfdiscipline voor hebben, maar zolang je de juiste motivatie hebt kom je er wel. Het is een mooie manier om je om te scholen in korte tijd en is ook goed te combineren met je gezinsleven”

Wil jij ook een nieuwe richting inslaan met een opleiding die goed te combineren is met je huidige werk of gezinsleven? Bekijk dan hier onze Flexibele Leerweg+ opleidingen of bel met onze deskundige opleidingsadviseurs voor een gratis studieadvies. Bel tijdens kantooruren 088 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl.

Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Onderwijs en Kinderopvang, Onderwijs, MBO opleiding, MBO, MBO 4 en Flexibele Leerweg +
Handhaver verzorgt de administratie
Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou?
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding