Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Agogisch Medewerker GGZ? Veelzijdiger dan je denkt!

28

okt

28

okt

Ik Zorg

Wat is een agogisch medewerker GGZ? Werken in de geestelijke gezondheidszorg, zoveel is duidelijk. Maar hoe dan precies?

Wat doet een agogisch medewerker GGZ?

Als agogisch medewerker ondersteun je hulpbehoevenden met mentale vraagstukken. Je helpt bijvoorbeeld werkelozen of verslaafden re-integreren in de maatschappij. Dit kan betekenen dat je ondersteunt bij de dagelijkse zaken, zoals het runnen van een huishouden of persoonlijke verzorging.

Het gaat echter ook veel verder. Zo ondersteun je de cliënt ook bij het bereiken van zijn of haar doelen en ambities, zoals weer aan het werk kunnen. Je helpt de cliënt weer onderdeel uit te maken van de samenleving.

Daarbij gebruik je muziek, beeld en beweging. Welke vorm het beste past bij jouw cliënt is natuurlijk uiterst persoonlijk. Jij gaat op zoek naar de perfecte behandeling voor iedere unieke cliënt. Hoe leer je tijdens de opleiding agogisch medewerker.

Waar werkt de agogisch medewerker GGZ?

Een agogisch medewerker kan op verschillende plekken terecht komen. Je ondersteunt mensen met geestelijke problematiek of verslaving. Dat betekent dat je kan werken in de verslavingszorg of een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg. Een agogisch medewerker kan ook aan de slag bij een psychiatrische instelling voor kinderen of in de thuiszorg.

De keuze is dus breed! De werkgelegenheid is goed voor de agogisch medewerker. Na de agogisch medewerker opleiding kan je snel aan de slag in de praktijk! Het minimumloon voor een startend agogisch medewerker GGZ is rond de €1.800. Zo kun je na de opleiding agogisch medewerker GGZ snel de investering terug verdienen.

Wat leer je tijdens de opleiding Agogisch Medewerker GGZ verkort?

Je leert mensen begeleiden, in groepen en individueel. Tijdens de opleiding agogisch medewerker GGZ leer je mensen ondersteunen. Je haalt hen het werk niet uit hun handen, maar ondersteunt hen bij de taken. Ook leer je tijdens de opleiding hoe je het beste reageert op onvoorziene situaties.

Tijdens het keuzedeel van de agogisch medewerker opleiding kun je je verdiepen in het ondernemerschap of al werken aan de doorstroom naar HBO Gezondheidszorg. Op HBO niveau mag je jezelf GGZ-agoog noemen.

Ben jij geschikt als agogisch medewerker GGZ?

Als agogisch medewerker moet je natuurlijk kunnen ondersteunen en begeleiden. Je moet dus over een groot inlevingsvermogen beschikken. Ook moet je anderen kunnen motiveren en enthousiasme kunnen overbrengen. Daarvoor beschik je over goede communicatieve vaardigheden en kun je goed luisteren.

Zie jij jezelf al in de rol van de agogisch medewerker GGZ? Wil jij mensen helpen bij hun terugkeer naar de samenleving? Kijk dan eens op de opleidingspagina! Volg de opleiding in BOL- of BBL-vorm. Start nu met de snelste weg naar jouw droombaan!

Gepubliceerd door Samira van der Berg
In de categorieën Zorg en Welzijn en MBO opleidingen

Mijn naam is Samira van der Berg. Ik hou jou via deze blogpagina op de hoogte van alles acties en nieuwtjes van Capabel. Via de blog zal ik je vertellen waar en wanneer er Open Dagen zijn en plaats ik artikelen door die belangrijk zijn voor jou! Zij bevatten nieuwsitems over MBO onderwijs, Zorg en Welzijn en baanperspectief. Mijn familie en vrienden zijn erg belangrijk voor mij, gezellig samen zijn met muziek en lekker eten. Vooral buiten in de lente, mijn favoriete seizoen.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00