Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Ernstig meervoudige beperkingen

Ernstig meervoudige beperkingen

Niveau Duur Samenvatting Onderwerpen BPV Locaties

Niveau

Geen specifieke eisen

Duur

3 lesweken

Wil je weten of dit keuzedeel ook beschikbaar is voor jouw opleiding? Klik dan hier voor informatie!

Samenvatting

EMB cliënten hebben meerdere ernstige beperkingen en zijn hierdoor bijzonder kwetsbaar. Ze hebben een verhoogd risico op allerlei gezondheidsproblemen. De voorkomende beperkingen en stoornissen kunnen zeer variëren (ook in ernst), kunnen in verschillende combinaties optreden en zijn bovendien van invloed op elkaar. EMB cliënten hebben een IQ van maximaal 35. Jij leert werken met deze doelgroep. Je werkzaamheden zijn wisselend van aard en je moet je handelen dan ook snel kunnen aanpassen.

Onderwerpen

In dit keuzedeel verken je de volgende onderwerpen:

  • De doelgroep EMB: behoeften, niveau van functioneren, belevingswereld, ontwikkelingsleeftijd en kalenderleeftijd, mijlpalen in het leven
  • Verstandelijke, motorische aandoeningen en gezondheidsproblemen
  • EMB methodieken zoals Vlaskamp, ontwikkelingsgericht denken, Meer Mens methode

BPV

Tijdens het keuzedeel Ernstig meervoudige beperkingen, loop je stage. Ben je een BOL of OVO student? Dan vul je 6 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 3 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 9 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt en een bedrijf waarbij je al kan werken met EMB cliënten.  Als BBL student hoef je maar drie halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Capabel Onderwijs 9 locaties in NederlandJe kunt het keuzedeel Ernstig Meervoudige Beperkingen op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

 

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding