Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Expressief talent

Niveau

Geen specifieke eisen

Duur

6 lesweken

Wil je weten of dit keuzedeel ook beschikbaar is voor jouw opleiding? Klik dan hier voor informatie!

Samenvatting

Je gaat je specialiseren in het begeleiden en ontwikkelen van de doelgroep via het aanbieden van expressieve/creatieve activiteiten. Dit doe je door het gebruik van beeld, muziek, dans, taal, drama spek en beweging. Je stimuleert de creatieve, motorische, zintuigelijke, sociale en cognitieve ontwikkeling van de doelgroep. Om dit goed in te kunnen zetten ontwikkel je eerst je eigen creatieve/expressieve vaardigheden om expressievormen in te kunnen zetten en toe te passen voor de doelgroep. ‘Beleven’ van kunst en cultuur en van diverse expressievormen is voor het ontdekken en verwerven van expressieve/creatieve talenten en vaardigheden een noodzakelijke voorwaarde. Voor de uitvoering van dit keuzedeel betekent dit: aan-de-slag en er-op-uit!

Onderwerpen

In dit keuzedeel verken je de volgende onderwerpen:

  • Je eigen interesse en talent op het gebied van expressievormen zoals beeld, muziek, dans, taal, drama, spel en beweging
  • Materialen en middelen en technieken van de verschillende expressievormen
  • Creatieve denkontwikkelingen in relatie tot het brein
  • Buiten de comfortzone gaan, zelf en met de doelgroep
  • Ontwikkelingspsychologie in relatie tot het creatieve proces

BPV

Tijdens het keuzedeel Expressief talent, loop je stage. Ben je een BOL of OVO student? Dan vul je 12 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 6 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 18 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt.  Als BBL student hoef je maar 6 halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Capabel Onderwijs 9 locaties in NederlandJe kunt het keuzedeel Expressief talent op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

 

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding