Hoofdafbeelding van <p>Taal op de Werkvloer </p>
Taal op de Werkvloer 

Verhoog het taalniveau van (nieuwe) medewerkers!

Een goede beheersing van de Nederlandse taal van uw medewerkers is een vereiste voor de kwaliteit en veiligheid van uw organisatie. Dit geldt zowel voor werknemers die al bij u in dienst zijn, als nieuw te werven talent met een taalontwikkelingsbehoefte. Een medewerker die de taal goed kan
toepassen, communiceert professioneler met klanten en collega’s, is zelfredzamer en werkt met meer plezier en zelfvertrouwen dan een medewerker die de taal niet goed beheerst. Medewerkers met een hoger taalniveau werken efficiënter en veiliger en voelen zich meer verbonden met uw organisatie. Daarmee kunt u betere kwaliteit leveren, uw productiviteit verhogen en verzuim en uitval beperken.Niet vanzelfsprekend

Het is niet vanzelfsprekend dat werknemers de Nederlandse taal goed in hun werk kunnen toepassen. De personeelssamenstelling van organisaties wordt steeds diverser. En nieuwe ontwikkelingen rondom digitalisering, wet- en regelgeving en normen voor privacy, kwaliteit en veiligheid gaan steeds sneller en de eisen worden steeds complexer. Daarnaast groeit de vraag naar personeel en zijn er prima kandidaten beschikbaar die graag aan de slag willen, maar die nog een taalontwikkelingsbehoefte hebben.

Taaltrainingen op maat

Capabel Taal verzorgt taaltrainingen op maat voor werkgevers. Samen met u inventariseren we welke medewerkers behoefte hebben aan taalontwikkeling en analyseren we wat deze taalbehoefte is. Onze onderwijskundigen stellen samen met u een taalprogramma voor deze groep samen, dat volledig is toegespitst op de taalbehoeften in de dagelijkse werkpraktijk. Onze professionele docenten verzorgen de programma’s die praktisch, contextrijk en direct toepasbaar zijn. Uw medewerkers leren bij u op locatie en in de eigen werkomgeving. Zo kunnen zij hun nieuwe vaardigheden meteen inzetten. Dat motiveert en geeft zelfvertrouwen!

Waarom Verstegen werkt aan taalontwikkeling

Samen met Verstegen werken wij aan taalontwikkeling bij de medewerkers van Verstegen. In deze video vertelt Verstegen waarom en hoe er wordt gewerkt aan de taalontwikkeling op de werkvloer. Vooral het nut en de noodzaak van goede communicatie op werkvloer. Benieuwd hoe Capabel Onderwijs kan bijdragen aan de taalontwikkeling op jouw werkvloer? Meld je aan voor de Workshop Taal op Werkvloer op 7 september om 16:00 uur. De Workshop zal online plaatsvinden en er is ook ruimte om vragen te stellen. 

Advies nog, vragen of liever persoonlijk contact?

Contact als werkgever en op zoek naar advies over het verbeteren van uw situatie op de werkvloer? Neem contact op met Amina el Berkaoui, per email: a.elberkaoui@capabel.nl of via 06 512 322 13.

Hoe Marieke zich in 9 maanden heeft omgeschoold met de Flexibele Leerweg+
Marieke (39) heeft in 2018 haar carrière on hold gezet om er full time te kunnen zijn voor haar gezin. Na twee fijne jaren met meer tijd voor haar kinderen, voelde ze dat het weer tijd was om aan de slag te gaan! Ze was weer toe aan een baan, alleen dan wel in een andere sector. Hiervoor had ze 20 jaar in tandheelkunde gewerkt, maar dat had ze nu wel gezien. Haar droom was om op de peuterspeelzaal van de school van haar kinderen te werken. Maar was dit wel mogelijk voor haar?
Persbericht: Farmaceutisch Consulent maakt uitbreiding zorgtaken in apotheek mogelijk
Tamara Köhler deed jarenlang onderzoek naar de toegevoegde waarde en de rolontwikkeling van de farmaceutisch consulent in de apotheek. Op 25 augustus promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de resultaten van deze onderzoeken. De conclusies uit haar onderzoek pleiten voor de wezenlijke rol van de farmaceutisch consulent in de uitgebreide zorgtaak van de Nederlandse apotheek.
Workshop gemist? Bekijk hem terug!
Tijdens de workshop Taal op de Werkvloer op 7 september hebben ervaringsdeskundigen laten zien hoe jij kunt omgaan met laaggeletterdheid op de werkvloer en collega's of werknemers hierin kunt ondersteunen!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.