Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Volg proeflessen in de Week van Zorg en Welzijn

27

feb

27

feb

Ik ben regelmatig naar open dagen geweest, vooral in de periode dat ik nog niet goed wist wat ik wilde met mijn leven. Er zijn zoveel studies te volgen dat je op een gegeven moment niet weet wat je moet kiezen, dat is helemaal moeilijk als je sowieso niet zo goed kan kiezen (anno 2018 heet dat keuzestress). Uiteindelijk heb ik gekozen en daar ben ik heel happy mee. Of het door de open dagen kwam, dat weet ik niet. Ik vind open dagen altijd een beetje ongemakkelijk, een grote groep mensen die elkaar niet kent schuifelen wat langs de verschillende kraampjes waar allemaal materiaal ligt uitgestald. De persoon achter het kraampje lacht vriendelijk naar je en je probeert uit alle macht een vraag te bedenken die je aan hem/haar wilt stellen. Je krijgt het steeds warmer, je begint te zweten…bedenk een vraag, bedenk een vraag. Uiteindelijk pak je snel een gratis pen en druip je af naar het volgende kraampje, waar het ritueel opnieuw begint.

 

 

 

Maar ik kan me ook niet voorstellen dat je niet naar een open dag gaat. Je wil toch de sfeer even proeven, mensen ontmoeten en het materiaal bekijken waar je misschien straks mee gaat werken. Dus laat mijn aversie tegen open dagen je niet tegenhouden (want ook ik vind ze heel nuttig) en kom naar de open Capabeldag. Deze open dag is heel interactief ingericht. Je kan proeflessen volgen van onze opleidingen, zodat je al een beetje kan zien wat je straks kan verwachten. Er zijn elk uur algemene voorlichtingen, je kan informatie inwinnen over het bekostigen van je opleiding en je kan een uitgebreide selectie van het lesmateriaal bekijken. Natuurlijk is er ook gedacht aan een hapje en een drankje en kan je op een informele manier kennis maken met (oud)studenten en docenten.

De open Capabeldag is aansluitend aan de ‘Week van zorg en welzijn’ die plaatsvindt van 12 t/m 17 maart. Tijdens deze week openen honderden zorg- en welzijnsorganisatie hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Neem een kijkje bij het verpleeghuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Het is een ideale manier om te zien hoe het in praktijk werkt. Dus ga eerst meekijken bij woonzorgnet  en kom vervolgens een proefles van de opleiding Verzorgende volgen. Of loop een dagje mee bij Speelstoet in Arnhem zuid en kom daarna een proefles Gespecialiseerd pedagogisch medewerker volgen.

Wil je graag in de zorg werken, maar weet je nog niet precies wat je wil doen, heb je last van ‘keuzestress’? (ik begrijp het als geen ander). Ga dan organisaties bezoeken tijdens de Week van Zorg en Welzijn en kom daarna op 17 maart naar de Open Capabeldag.

Kijk voor meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn op http://weekvanzorgenwelzijn.nl/ en voor meer informatie over de Open Capabeldag op https://www.capabel.nl/open-capabeldag-arnhem/ 

 

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorie Zorg en Welzijn

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00