Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Dat is een hele mond vol! Tandartsassistente.

8

dec

8

dec

Sterke tanden zijn belangrijk, dat weten we allemaal. Maar wist je dat mensen al 4000 jaar voor Christus hun tanden poetsten? En dat in Japan witte tanden als lelijk werden beschouwd? Mensen verzorgen hun gebit tegenwoordig steeds beter. Dit blijkt wel uit het feit dat mensen bijvoorbeeld minder vaak een kunstgebit hebben.

We gaan allemaal ook steeds vaker naar de tandarts, maar de grote vraag is natuurlijk: wat is de tandarts zonder zijn* assistente**? Helemaal niks! Een tandarts heeft een goede assistente aan zijn zijde nodig. Het goede nieuws is dat je vanaf het voorjaar 2017 bij Capabel Onderwijs Groep de opleiding Tandartsassistent volgen. Na een jaar kan je al aan de slag. 

Capabel Onderwijs Groep is voortdurend bezig om het opleidingsaanbod uit te breiden en Tandartsassistent is een mooie aanvulling waar we erg trots op zijn. Op deze manier proberen we zo veel mogelijk studenten de kans te bieden om de opleiding van zijn/haar dromen te volgen.

Bij Capabel Onderwijs Groep staat de praktijk centraal, dus je zal vanaf dag 1 meteen aan de slag gaan. De docenten zijn allemaal mensen uit de praktijk, het zijn ervaringsdeskundigen die alles weten van en over het beroep. De opleiding Tandartsassistent bestaat uit 4 blokken beroepsgericht les en 1 blok keuzedeel. Tijdens de beroepsgerichte lessen leer je onder andere het assisteren bij tandheelkundige behandelingen en voorlichting geven, maar ook de voorraad bijhouden en hoe je jouw deskundigheid kan vergroten. Daarnaast mag je sommige tandheelkundige behandelingen ook zelf uitvoeren. Het keuzedeel is een vak dat je zelf kiest, bijvoorbeeld: Voorbereiding op het hbo, Doorstroom naar hbo gezondheidszorg of Praktijkorganisatie.

Een leuke bijkomstigheid is dat er voldoende kans is op werk. Dus na een jaar opleiding kun je al een schitterende carrière tegemoet zien. Als tandartsassistent werk je in loondienst bij een praktijk, een tandheelkundig centrum of tandarts-specialistenbedrijf. Na het behalen van je diploma kun je ook nog cursussen gaan volgen, bijvoorbeeld de cursus Preventie assistent. Volop mogelijkheden dus!

Natuurlijk moet je van tevoren bedenken of de opleiding wel echt bij je past. Om te beginnen moet het natuurlijk altijd lente in je ogen zijn, maar daarnaast is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan, dat je nauwkeurig werkt en dat je over een goede dosis stressbestendigheid beschikt. Dus herken jij jezelf in deze eigenschappen en wil je een opleiding doen mét een hele goede baankans, meld je dan nu aan! Wil je meer informatie? Je bent altijd welkom op een van onze voorlichtingsbijeenkomsten, kijk bij ‘voorlichting’ voor de data.

* hier kan ook ‘haar’ gelezen worden

** hier kan je natuurlijk ook ‘assistent’ lezen, ik nodig ook mannelijke studenten uit om zich aan te melden voor de opleiding!

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorie MBO opleidingen

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00