Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Wil jij Kraamverzorgende worden?

28

nov

28

nov

Ik Zorg

Welke opleiding volg je tot kraamverzorgende? Waar kun je uiteindelijk werken en wat worden je werkzaamheden? Bezit jij over de benodigde persoonlijke eigenschappen? Ontdek het nu!

Welke Kraamzorg opleiding mbo?

Welke opleiding tot kraamverzorgende je nodig hebt, kan  voor nogal wat verwarring zorgen. Er zijn namelijk verschillende benamingen en opties.

Bij Capabel Onderwijs Groep volg je de opleiding Verzorgende IG Kraamzorg. Deze opleiding bestaat uit drie onderdelen: het basisdeel, het profieldeel en de keuzevakken. Tijdens het profieldeel specialiseer je jezelf tot kraamverzorgende. Bij Capabel volg je de verkorte opleiding tot kraamverzorgende. Binnen een jaar ben jij al afgestudeerd en kun je aan de slag!

Waar kun je aan het werk na de Kraamzorg opleiding mbo?

Als kraamverzorgende  ondersteun je gezinnen voor, tijdens en na de geboorte van het kind. Voor de geboorte vindt er een eerste huisbezoek plaats. Tijdens dit gesprek leer je het gezin kennen. Daarna ondersteun je de moeder tijdens de bevalling. Dit heet ook wel partusassistentie. Ook  bied je zorg aan het gezin na de bevalling. Zo geef je voorlichting aan de ouders, ondersteun je bij de gezondheid van moeder en kind, help je met de dagelijkse taken als opruimen en vang je kraamvisite op. Kraamverzorgende is dus een ontzettend afwisselend beroep.

Beschik jij over de eigenschappen om kraamverzorgende  te worden?

Een kraamverzorgende moet natuurlijk goed met kinderen om kunnen gaan. De functie kijkt echter verder dan alleen het pasgeboren kind. Het zit al in de naam; een kraamverzorgende moet zorgzaam zijn. Voor de baby, maar ook zeker voor de moeder en de rest van het gezin.

Het werk als kraamverzorgende is veelal zelfstandig bij het gezin thuis. Het is dus belangrijk dat je zelfstandig en gedisciplineerd kunt werken. Naast de werkzaamheden bij het gezin thuis, heb  je als kraamverzorgende ook veel overlegmet bijvoorbeeld  huisartsen en verloskundigen.  Communicatieve vaardigheden zijn dus een must als je kraamverzorgende wil worden.

Word zelf Kraamverzorgende!

Dus, ben jij een communicatief vaardig persoon die graag zelfstandig werkt en ontzettend zorgzaam is? Dan ben jij in de wieg gelegd om kraamverzorgende te worden! Start jouw opleiding tot kraamverzorgende bij Capabel Onderwijs Groep. Leer meer over de opleiding op de opleidingspagina.  

Gepubliceerd door Samira van der Berg
In de categorieën Zorg en Welzijn en MBO opleidingen

Mijn naam is Samira van der Berg. Ik hou jou via deze blogpagina op de hoogte van alles acties en nieuwtjes van Capabel. Via de blog zal ik je vertellen waar en wanneer er Open Dagen zijn en plaats ik artikelen door die belangrijk zijn voor jou! Zij bevatten nieuwsitems over MBO onderwijs, Zorg en Welzijn en baanperspectief. Mijn familie en vrienden zijn erg belangrijk voor mij, gezellig samen zijn met muziek en lekker eten. Vooral buiten in de lente, mijn favoriete seizoen.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00