Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waarom zou je beveiliger worden?

MBO Beveiliger 3

Bekijk de opleidingspagina
Beveiliging en veiligheid boa staat buiten

MBO Beveiliger 2

Bekijk de opleidingspagina

Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.

1. Bescherming bieden aan anderen

Een van de meest intrigerende aspecten van de functie van beveiliger is de mogelijkheid om een directe impact te hebben op de veiligheid en het welzijn van anderen. Of je nu werkt in objectbeveiliging, evenementenbeveiliging of persoonsbeveiliging, als beveiliger speel je een cruciale rol bij het handhaven van een veilige omgeving voor mensen en eigendommen.

2. Diverse carrièremogelijkheden

De beveiligingsbranche biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden, waardoor je de flexibiliteit hebt om een pad te kiezen dat past bij jouw interesses en vaardigheden. Van objectbeveiliging tot cybersecurity en van persoonsbeveiliging tot forensisch onderzoek, er zijn tal van specialisaties binnen de beveiligingsbranche waaruit je kunt kiezen.

3. Goede arbeidsvoorwaarden

Beveiligers genieten vaak van goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een stabiel salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen, pensioenregelingen en mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling. Dit maakt het beroep van beveiliger aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar financiële zekerheid en professionele groei.

4. Uitdagende en afwisselende werkzaamheden

Geen enkele dag is hetzelfde voor een beveiliger. Je krijgt te maken met veel uiteenlopende situaties en uitdagingen, variërend van het bewaken van een winkelcentrum tot het beveiligen van een evenement met duizenden mensen. Deze variatie in werkzaamheden houdt het beroep interessant en stimulerend.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Wil je de stap zetten om beveiliger te worden en wil je meer weten over de opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs? Wij bieden uitgebreide opleidingen die je voorbereiden op een succesvolle carrière in de beveiligingsbranche. Met onze praktijkgerichte aanpak en ervaren docenten staan we klaar om je te begeleiden op jouw weg naar succes als beveiliger. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden en start een veelbelovende carrière als beveiliger bij Capabel Onderwijs.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding