Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?

MBO Beveiliger 3

Bekijk de opleidingspagina
Beveiliger controleert het magazijn

MBO Beveiliger 2

Bekijk de opleidingspagina

Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.

Beveiliger mbo niveau 2: brede inzetbaarheid

Met een diploma als beveiliger op mbo niveau 2 kun je aan de slag in verschillende sectoren en omgevingen. Enkele van de mogelijkheden zijn:

  • Je houdt je bezig met objectbeveiliging. In dat geval werk je als beveiliger bij bijvoorbeeld een winkelcentrum, in een kantorencomplex, een museum, of een andere openbare ruimte waar beveiliging nodig is.
  • Je gaat aan het werk in de evenementenbeveiliging. Je kunt dan denken aan het beveiligen van grote evenementen, zoals concerten, festivals, sportwedstrijden, en andere bijeenkomsten waar crowd control en veiligheid belangrijk zijn.
  • Je zit in de mobiele surveillance. Als mobiele surveillant ben je onderweg en controleer je verschillende locaties op veiligheid, zoals bedrijventerreinen, parkeerplaatsen, en industrieterreinen.

Beveiliger mbo niveau 3: meer verantwoordelijkheid en specialisatie

Met een diploma als beveiliger op mbo niveau 3 kun je je specialiseren of voor een leidinggevende functie kiezen. Enkele van de mogelijke banen zijn:

  • Objectleider: als objectleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team beveiligers en het bewaken van de veiligheid op een specifieke locatie, zoals een groot winkelcentrum of een bedrijvencomplex.
  • Persoonsbeveiliger: als persoonsbeveiliger beveilig je vaak VIP's, politici, of andere prominente figuren en ben je verantwoordelijk voor hun persoonlijke veiligheid.
  • Beveiligingsadviseur: als beveiligingsadviseur geef je advies aan bedrijven en organisaties over hun beveiligingsbehoefte en help je bij het implementeren van passende beveiligingsoplossingen.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Bij Capabel Onderwijs bieden we uitgebreide opleidingsmogelijkheden als jij een carrière als beveiliger nastreeft. Of je nu kiest voor het programma mbo Beveiliger niveau 2 of het programma mbo Beveiliger niveau 3, wij bieden de juiste opleiding en training om je voor te bereiden op een succesvolle carrière in de beveiligingsbranche. Met onze praktijkgerichte aanpak en ervaren docenten staan we klaar om je te begeleiden op jouw weg naar succes. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden en aan een carrière als beveiliger bij Capabel Onderwijs.

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende IG of doktersassistent?
Droom je van een carrière in de zorg en ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een verzorgende IG en een doktersassistent? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk, het salaris.
Meer lezen
 psycholoog coacht client
Enquête studenten Toegepaste Psychologie aan Capabel Hogeschool
De enquête is gehouden om inzicht te krijgen in wat onze studenten van de opleiding vinden en waarom ze voor Capabel kozen. Zie hier de belangrijkste uitkomsten:
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding