Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?

MBO Beveiliger 3

Bekijk de opleidingspagina
Beveiliger controleert het magazijn

MBO Beveiliger 2

Bekijk de opleidingspagina

Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.

Beveiliger mbo niveau 2: brede inzetbaarheid

Met een diploma als beveiliger op mbo niveau 2 kun je aan de slag in verschillende sectoren en omgevingen. Enkele van de mogelijkheden zijn:

  • Je houdt je bezig met objectbeveiliging. In dat geval werk je als beveiliger bij bijvoorbeeld een winkelcentrum, in een kantorencomplex, een museum, of een andere openbare ruimte waar beveiliging nodig is.
  • Je gaat aan het werk in de evenementenbeveiliging. Je kunt dan denken aan het beveiligen van grote evenementen, zoals concerten, festivals, sportwedstrijden, en andere bijeenkomsten waar crowd control en veiligheid belangrijk zijn.
  • Je zit in de mobiele surveillance. Als mobiele surveillant ben je onderweg en controleer je verschillende locaties op veiligheid, zoals bedrijventerreinen, parkeerplaatsen, en industrieterreinen.

Beveiliger mbo niveau 3: meer verantwoordelijkheid en specialisatie

Met een diploma als beveiliger op mbo niveau 3 kun je je specialiseren of voor een leidinggevende functie kiezen. Enkele van de mogelijke banen zijn:

  • Objectleider: als objectleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team beveiligers en het bewaken van de veiligheid op een specifieke locatie, zoals een groot winkelcentrum of een bedrijvencomplex.
  • Persoonsbeveiliger: als persoonsbeveiliger beveilig je vaak VIP's, politici, of andere prominente figuren en ben je verantwoordelijk voor hun persoonlijke veiligheid.
  • Beveiligingsadviseur: als beveiligingsadviseur geef je advies aan bedrijven en organisaties over hun beveiligingsbehoefte en help je bij het implementeren van passende beveiligingsoplossingen.

Opleidingsmogelijkheden bij Capabel Onderwijs

Bij Capabel Onderwijs bieden we uitgebreide opleidingsmogelijkheden als jij een carrière als beveiliger nastreeft. Of je nu kiest voor het programma mbo Beveiliger niveau 2 of het programma mbo Beveiliger niveau 3, wij bieden de juiste opleiding en training om je voor te bereiden op een succesvolle carrière in de beveiligingsbranche. Met onze praktijkgerichte aanpak en ervaren docenten staan we klaar om je te begeleiden op jouw weg naar succes. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden en aan een carrière als beveiliger bij Capabel Onderwijs.

Pedagogisch Medewerker staat in het leslokaal
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Opleiding, MBO opleiding, BBL opleiding en MBO 2
Beveiliger controleert het magazijn
Wat betekent het als je als beveiliger als ZZP'er werkt?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, heb je misschien wel eens gehoord van de mogelijkheid om als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) te werken. Maar wat houdt het precies in om als beveiliger als ZZP'er aan de slag te gaan?
Meer lezen
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Wat verdient een Beveiliger?
Als je overweegt om aan een carrière als beveiliger te beginnen, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. In dit blog vertellen we je wat een Beveiliger niveau 2 en een Beveiliger niveau 3 verdienen.
Meer lezen
Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding