Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Starten flexibele leerweg

Flexibele Leerweg +

De Flexibele Leerweg + is een flexibele deeltijd MBO-opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding gemakkelijk te combineren met werk of andere bezigheden.

"Zelfstandig studeren met altijd de begeleiding die je nodig hebt"

Je kan starten met de Flexibele starten nadat je de inschrijving hebt afgerond en je dossier volledig hebt aangevuld. 

Dit houdt in: 

  • Documenten compleet bij Mijn Capabel
  • Dossier compleet op Mijn Capabel 
  • Je wordt uitgenodigd door Capabel om te starten met de opleiding 

Bij de Flexibele leerweg kan je direct starten met de generieke lessen en de zelfstudie. De beroepsgerichte lessen starten wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. 

Opleidingen Flexibele Leerweg +

Capabel biedt de volgende opleidingen aan via de Flexibele Leerweg + 

Zorg en Welzijn 

MBO 2 

Onderwijs & Kinderopvang

Marketing & Communicatie

Financieel & Administratief

HRM & Inzetbaarheid

ICT & Web

Juridisch & Recht

Beveiliging & Veiligheid

Het verschil met BOL en BBL

De Flexibele Leerweg + van Capabel is een deeltijdopleiding. Je houdt naast je opleiding tijd over voor andere dingen, bijvoorbeeld voor werk of gezin. BOL en BBL zijn fulltime opleidingen. Je hebt bij de Flexibele Leerweg + geen recht op studiefinanciering of een ov-jaarkaart. Bij een BOL-opleiding wel. Naast je opleiding Flexibele Leerweg + kun je blijven werken. Zo loop je geen inkomsten mis. Je kunt ook recht hebben op een Scholingsvoucher. En je kunt een deel van je studiekosten aftrekken van de belasting. Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Bezoek een voorlichting

Deelnemen aan een Voorlichting Flexibele Leerweg +

Heb je interesse in de Flexibele Leerweg + en wil je graag meer weten? Je kan deelnemen aan één van onze informatieve voorlichtingen. Tijdens deze voorlichting kom je alles te weten over de Flexibele leerweg +, wat je kunt verwachten en of deze vorm van opleiding bij jou past. Aanmelden voor een Voorlichting over de Flexibele Leerweg + kan je via onderstaande knop doen. 

Vragen

Heb je toch nog andere vragen of kom je er niet helemaal uit? Neem contact met ons op via onze contactpagina. Je ontvangt meer informatie over de opleidingen en de mogelijkheden.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding