Alles over de STAP tijdvakken

Alles over de STAP tijdvakken

Het STAP budget wordt in in 2023 in 5 tijdvakken vrijgegeven. Iedere 2 maanden is er een nieuwe aanvraag mogelijkheid. Het toekennen van de subsidie gebeurd in chronologische volgorde, oftwewel: wie het het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarom is het is belangrijk dat je er op tijd bij bent! Lees hier alle info over de tijdvakken en wat er gebeurt als je de subsidie niet toegekend krijgt.

Er zijn nog 2 momenten waarop een nieuw tijdvak geopend wordt en deelnemers de STAP subsidie kunnen aanvragen. Om er zeker van te zijn dat jij STAP subsidie krijgt voor jouw opleiding, raden we je aan om de aanvraag direct na opening te doen! Hierbij helpt Capabel Onderwijs jou. De dag dat het tijdvak opent, sturen wij jou een mailtje met de link en instructies. Zo mis jij zeker weten niet je subsidie!

Het volgende en laatste openingsmoment van een nieuwe STAP aanvraagtermijn is:

  • 1 november 2023 10:00


Wat als je het STAP budget niet toegekend krijgt?
Wanneer je geen STAP-budget toegekend krijgt in het tijdvak waarvoor je het aanvraagt, gaat Capabel met jou op zoek naar de beste oplossing. Je kan dan alsnog starten met jouw verkorte opleiding met een speciale korting of je kan ervoor kiezen om de opleiding te annuleren dankzij onze versoepelde annuleringsvoorwaarden voor STAP. Zo kom jij niet voor onverwachte kosten te staan! 

Kan ik mijn STAP budget dan heel ver van tevoren aanvragen zodat ik meerdere pogingen heb?
Nee, je opleiding, cursus of training moet van start gaan binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd. Vraag je bijvoorbeeld de STAP-subsidie aan in het tijdvak juli-augustus, dan moet je scholing uiterlijk op 1 november starten. Het is dus belangrijk dat je het STAP-budget niet te vroeg aanvraagt!

Lees hier meer over het STAP-budget

Wat doet een sociaal werker?
Een sociaal werker heeft een heel afwisselend beroep waarin hij of zij heel veel met mensen te maken heeft. De taken en verantwoordelijkheden van een sociaal werker zijn dan ook uiteenlopend van aard. Hieronder hebben we het over een aantal van deze taken:
Hoe word je pedagogisch medewerker?
Pedagogisch medewerker worden kan dat op verschillende manieren. Allereerst kun je een opleiding volgen. De reguliere opleiding op een ROC duurt wel 3 jaar voor beide opleidingen, al kun je bij Capabel Onderwijs dezelfde opleiding volgen in 15 maanden. Dat scheelt ruim de helft van de tijd. De opleiding is te volgen als BOL, BBL of avondopleiding (FL+).
De Week van Lezen en Schrijven
Op deze pagina nemen je mee naar de betekenisvolle wereld van de Week van Lezen en Schrijven. Deze speciale week staat symbool voor het belang van geletterdheid en vormt de kern van Capabel Onderwijs om laaggeletterdheid te verminderen in Nederland.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.