Hoofdafbeelding van Alles over de STAP tijdvakken
Alles over de STAP tijdvakken

Alles over de STAP tijdvakken

Het STAP budget wordt in in 2022 in 5 tijdvakken vrijgegeven. Iedere 2 maanden is er een nieuwe aanvraag mogelijkheid. Het toekennen van de subsidie gebeurd in chronologische volgorde, oftwewel: wie het het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarom is het is belangrijk dat je er op tijd bent! Lees hier alle info over de tijdvakken en wat er gebeurt als je de subsidie niet toegekend krijgt.

Er zijn dus in 2022 nog 3 momenten in het jaar waarop een nieuw tijdvak geopend wordt en deelnemers de STAP subsidie kunnen aanvragen. Om er zeker van te zijn dat jij STAP subsidie krijgt voor jouw opleiding, raden we je aan om de aanvraag direct na opening te doen! Hierbij helpt Capabel Onderwijs jou. De dag dat het tijdvak opent, sturen wij jou een mailtje met de link en instructies. Zo mis jij zeker weten niet je subsidie!

De volgende openingsmomenten van een nieuw STAP aanvraagtermijn zijn als volgt:

  • 1 juli 2022 om 09.00
  • 1 september 2022 om 09.00
  • 1 november 2022 om 09.00


Wat als je het STAP budget niet toegekend krijgt?
Wanneer je geen STAP-budget toegekend krijgt in het tijdvak waarvoor je het aanvraagt, gaat Capabel met jou op zoek naar de beste oplossing. Je kan dan alsnog starten met jouw verkorte opleiding met een speciale korting of je kan ervoor kiezen om de opleiding te annuleren dankzij onze versoepelde annuleringsvoorwaarden voor STAP. Zo kom jij niet voor onverwachte kosten te staan! 

Kan ik mijn STAP budget dan heel ver van te voren aanvragen zodat ik meerdere pogingen heb?
Nee, je opleiding, cursus of training moet van start gaan binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd. Vraag je bijvoorbeeld de STAP-subsidie aan in het tijdvak juli-augustus, dan moet je scholing uiterlijk op 1 november starten. Het is dus belangrijk dat je het STAP-budget niet te vroeg aanvraagt!

Haal meer stemmen binnen met de tips van Kader!
In deze blog geeft Kader Sucu, winnares van "Wie verdient een krachtig cadeau editie 2022,, tips and tricks om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor jouw nominatie én om de top 3 te bereiken!
Wie verdient een krachtig cadeau?
De top 10 is bekend van onze landelijke actie ‘Wie verdient een krachtig cadeau?’. Wie verdient er volgens jou écht dit cadeau? Breng jouw stem uit! 
Krachtig cadeau in India
De oudere weeskinderen volgen nu via Nav-Jeevan de 3-jarige vervolgopleiding Verpleegkunde. Capabel Onderwijs zorgt er financieel voor dat Isha Dhurve en Simran Shrivas de opleiding kunnen behalen! Zij waren het afgelopen jaar tweede en derde van hun klas.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.