Alles over de STAP tijdvakken

Alles over de STAP tijdvakken

Het STAP budget wordt in in 2023 in 5 tijdvakken vrijgegeven. Iedere 2 maanden is er een nieuwe aanvraag mogelijkheid. Het toekennen van de subsidie gebeurd in chronologische volgorde, oftwewel: wie het het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarom is het is belangrijk dat je er op tijd bij bent! Lees hier alle info over de tijdvakken en wat er gebeurt als je de subsidie niet toegekend krijgt.

Er zijn in 2023 nog 5 momenten in het jaar waarop een nieuw tijdvak geopend wordt en deelnemers de STAP subsidie kunnen aanvragen. Om er zeker van te zijn dat jij STAP subsidie krijgt voor jouw opleiding, raden we je aan om de aanvraag direct na opening te doen! Hierbij helpt Capabel Onderwijs jou. De dag dat het tijdvak opent, sturen wij jou een mailtje met de link en instructies. Zo mis jij zeker weten niet je subsidie!

De volgende openingsmomenten van een nieuw STAP aanvraagtermijn zijn als volgt:

  • 28 februari 2023 10:00
  • 1 mei 2023 10:00
  • 3 juli 2023 10:00
  • 4 september 2023 10:00
  • 1 november 2023 10:00


Wat als je het STAP budget niet toegekend krijgt?
Wanneer je geen STAP-budget toegekend krijgt in het tijdvak waarvoor je het aanvraagt, gaat Capabel met jou op zoek naar de beste oplossing. Je kan dan alsnog starten met jouw verkorte opleiding met een speciale korting of je kan ervoor kiezen om de opleiding te annuleren dankzij onze versoepelde annuleringsvoorwaarden voor STAP. Zo kom jij niet voor onverwachte kosten te staan! 

Kan ik mijn STAP budget dan heel ver van tevoren aanvragen zodat ik meerdere pogingen heb?
Nee, je opleiding, cursus of training moet van start gaan binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je het STAP-budget hebt aangevraagd. Vraag je bijvoorbeeld de STAP-subsidie aan in het tijdvak juli-augustus, dan moet je scholing uiterlijk op 1 november starten. Het is dus belangrijk dat je het STAP-budget niet te vroeg aanvraagt!

Lees hier meer over het STAP-budget

Word Apothekersassistent - Ontdek de zorg
Er zijn zoveel goede redenen waarom iemand kiest om een opleiding Apothekersassistent te volgen. Lees hier waarom!
Volg de opleiding Toegepaste Psychologie - Ontdek de zorg
Een hbo-opleiding Toegepaste Psychologie is gericht op het toepassen van psychologische kennis in de praktijk, bijvoorbeeld in de hulpverlening, coaching, training, of in het bedrijfsleven.
Kabinetsplannen studiefinanciering 2023
Goed nieuws! Het kabinet heeft maatregelen ingepland om o.a. de basisbeurs opnieuw in te voeren voor het hoger onderwijs. Dit zal gelden vanaf studiejaar 2023-2024. Ook staan er maatregelen voor mbo-studenten op de planning. Meer weten? Lees snel verder! 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.