Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Kort & 
een baan die bij jou past 

Online Studentenbegeleider / Sidekick 28-32 uur, hybride

De functie in het kort Wat verwachten we van jou? Dit bieden wij Over ons Geïnteresseerd?

De functie in het kort

Word jij onze sidekick die zowel docenten als studenten gaat ondersteunen tijdens de weblessen? Ben je didactisch en digitaal sterk onderlegd?

In deze dynamische en veelzijdige functie ben jij voor de studenten dé sidekick als het gaat om de weblessen voor de generieke vakken. (Nederlands, Engels en Rekenen) Met name ten aanzien van individuele begeleiding ben jij voor de student van toegevoegde waarde. Daarnaast lever je een bijdrage als het gaat om het door/mee-ontwikkelen van het online-programma/content en denk je mee over didactische leerconcepten en leerlijnen.

We geven de webinars (online classrooms) in een ritme van 30-45 minuten docentgestuurd (hoorcollege-achtig, waarin studenten obv hun voorbereiding dingen tot zich nemen) afgewisseld met individueel of groepswerk in dezelfde online setting waarin ze toepassen en oefenen.

Je begeleidt tegelijkertijd meerdere groepen, zowel in de classroom setting als in het zelfstandig werken/toepassen. Dat doe je door vragen in de chat bij te houden en te beantwoorden en daarnaast reactief (op basis van vragen) en proactief (door te volgen en bij te sturen) in de blokken waarin studenten zelfstandig werken te ondersteunen. Aan jou de taak om de studenten verder te helpen in het zelf doen en leren. Daarnaast ontlast je de docent in de docentgestuurde onderdelen.

Met jouw coaching skills ben je in staat om de studenten mee te nemen in de 'online-journey'. In het begin van een startmoment zelfs heel praktisch (hoe werkt het, waar staat alles), de studenten aangesloten houden, op weg helpen, etc. Soms ben je ook een strenge meester; controle op presentie bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat je alert bent en geen zaken uit het oog verliest. Tijd om achterover te leunen heb je niet want je hebt minimaal 3 lessen tegelijkertijd te beheren met flinke aantallen studenten.

Wat verwachten we van jou?

 • Relevante afgeronde Hbo-opleiding
 • Je hebt een achtergrond als (taal)docent dan wel affiniteit
 • Je bent gewend om met verschillende ICT-systemen te werken, nieuwe systemen maak je je snel eigen
 • Je beschikt over een groot signaleringsvermogen
 • Je hebt een dienstverlenende, behulpzame en proactieve instelling

Dit bieden wij

 • Veelzijdige functie binnen een dynamische en groeiende organisatie met een informele werksfeer waarbij we ons allemaal met hart en ziel inzetten om de student of cursist te begeleiden naar zijn of haar nieuwe toekomst
 • Ruimte voor eigen inbreng, ideeën en initiatieven
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden
 • Een bruto maandsalaris van maximaal €3.100 o.b.v. 40 uur per week, gebaseerd op je ervaring
 • Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Laptop en smartphone
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur)
 • 8% vakantiegeld
 • Een individueel opleidingsbudget in het kader van het volgen van externe en relevante opleidingen
 • Deelname aan opleidingen en trainingen via onze eigen Calder Academy
 • Pensioen via Zwitserleven
 • Thuiswerkvergoeding
 • Een ingerichte thuiswerkplek
 • Een bijdrage aan een fitnessabonnement via Bedrijfsfitness Nederland (3195 aangesloten sportlocaties)
 • Aantrekkelijk fietsplan
 • Reiskostenvergoeding (OV volledig, auto max 60km per dag, oftewel maximaal €12,60 per dag)

Capabel Onderwijs heeft geen CAO.

Op weekbasis werk je meer dan 32 uur omdat je naast de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ook twee avonden werkt. Je compenseert dat vervolgens omdat je in deze functie 12 lesvrije weken hebt.

Over ons

Capabel Onderwijs brengt al ruim 30 jaar een leven lang ontwikkelen voor iedereen in de praktijk. Bij Capabel kunnen volwassen studenten en cursisten terecht voor erkende, verkorte beroepsopleidingen in het mbo, vak- en brancheopleidingen en taalonderwijs. Iedereen is welkom: herstarters, anderstaligen, zij-instromers en omscholers. Wij hebben de kennis in huis om hen te begeleiden naar het diploma of certificaat. Ons onderwijs is flexibel en toegankelijk. Altijd Kort & krachtig. Samen werken we aan de toekomst van onze studenten en cursisten, met ruim 250 gemotiveerde collega's.

Capabel maakt onderdeel uit van Calder Holding, een grote sociale onderneming. We zijn maatschappelijk ondernemers. ‘Van inactief naar actief’ is ons motto, en dat doen wij op de gebieden onderwijs, zorg en werk. We streven ernaar om het juiste te doen voor mensen die tijdelijk wat extra ondersteuning nodig hebben en we durven ons daarbij te verbinden aan resultaten.

Geïnteresseerd?

Heeft bovenstaande jou voldoende getriggerd om met ons kennis te maken? Stuur je CV met eventueel een motivatiebrief naar sollicitatie@capabel.nl en we nemen contact met je op.

Wil je graag eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan gerust contact op met de afdeling Recruitment via 088-2701270.

Wij werven onze nieuwe collega's zelf, acquisitie stellen we daarom niet op prijs.

Note: A thorough understanding of the Dutch language is mandatory

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.