Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Voorschakeltraject Rekenen

Wil jij beginnen aan een MBO-opleiding maar zit je nog niet op het vereiste instapniveau voor Nederlands en/of rekenen? Meld je dan nu aan voor het voorschakeltraject Nederlands en/of rekenen van Capabel!

Elke student die zijn MBO-diploma wil behalen moet naast de beroepsspecifieke examens ook examen doen in Nederlands, rekenen (en Engels voor MBO4).  Tijdens je MBO-opleiding word je hiertoe opgeleid. Voor veel studenten blijkt echter dat ze bij de start van hun opleiding nog niet op het vereiste instapniveau zitten en daardoor niet worden toegelaten. Bij Capabel willen we je graag de mogelijkheid bieden om voorafgaand aan de start van je opleiding een voorschakeltraject Nederlands en/of rekenen te volgen. Hiermee word je op het vereiste instapniveau gebracht en kun je toch starten met de opleiding.

Heb je je nog niet ingeschreven voor een opleiding of ben je juist al ingeschreven voor een opleiding maar twijfel je aan je reken- en/of taalvaardigheden? Ook voor jou is het voorschakeltraject geschikt!

Programma

Het lesprogramma duurt zes weken, bestaande uit 1 dagdeel per week contactonderwijs. De rest van het lesprogramma neem je thuis door via onze digitale leeromgeving mijn.capabel.nl. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de leermethode NU Nederlands en NU Rekenen van Noordhoff en de digitale leeromgeving van Noordhoff. De inhoud van de lessencyclus wordt door de docent bepaald aan de hand van leerdoelen van de groep of de potentiële student. Om het beginniveau en de leerdoelen vast te stellen maakt iedere deelnemer een instaptoets.

Elke deelnemer heeft een ander instapniveau, waardoor ook de studiebelasting voor elke deelnemer anders is. Naast 1 dagdeel les gedurende 6 weken dient tenminste uitgegaan te worden van 6 tot 9 dagdelen zelfstudie per week (totale studiebelasting circa 200 uur).

De planning van het lesprogramma sluit aan op de startmomenten van Capabel Onderwijsgroep.

Dagdeel

De voorschakeltrajecten voor Nederlands en Rekenen zijn in de middag gepland op:

woensdag 9 september 2020

Over de precieze tijd nemen we nog contact met je op.

Locatie

De lessen vinden plaats op onze locatie in Utrecht:

Australiëlaan 14-16
3526 AB Utrecht

Kosten

Goed om te weten: wil je na het voorschakeltraject doorstuderen bij Capabel? Dan krijg je € 250,- korting op je opleiding. Daarmee heb je bijna alle kosten voor je voorschakeltraject alweer terugverdiend!

De kosten van het voorschakeltraject Rekenen van Capabel Onderwijs Groep zijn als volgt:

Lesgeld
€ 295,00
Leermiddelen
€ 17,50

De volgende velden zijn niet juist ingevoerd:


(betaling alleen in één keer mogelijk, geen termijnen)
Van bovenstaand IBAN nummer zullen wij rondom de startdatum van het voorschakeltraject de totale kosten incasseren. Uiteraard dient dit nummer overeen te komen met je NAW gegevens.