HBO Bachelor Module:
Afstuderen HBO Sociale
Zekerheid professional
HBO Bachelor Module:
Afstuderen HBO Sociale
Zekerheid professional
Door de goede begeleiding kon ik snel verder
Rosa Janssen, student Verzorgende IG
Bezoek een Voorlichting
Module Afstuderen Sociale Zekerheid professional
Je doet als SZ-professional je werk vanuit een wettelijk, een bedrijfsmatig en/of financieel kader. Veelal in samenwerking met andere dienstverleners. In deze module ga je schrijven aan een scriptie over een door jouw gekozen afstudeeronderwerp bij een dienstverlenende organisatie op het terrein van 'werk, zorg en inkomen'. Hierbij ga je aan de hand van een probleemstelling praktijkonderzoek verrichten, waarbij je de uitkomsten vertaalt in praktische en toegankelijke informatie.
Het beroep van Sociale Zekerheid professional wordt in vele vormen uitgeoefend in het sociale domein, de sector zorg en welzijn maar ook in de commerciële sector. Je doet als SZ-professional je werk vanuit een wettelijk, een bedrijfsmatig en/of financieel kader. Veelal in samenwerking met andere dienstverleners. Je zoekt steeds naar optimale oplossingen en resultaten. Hierbij wordt het evenwicht bewaard tussen maatwerk voor de klant, de kosten-baten-verhouding van jouw inzet (doelmatigheid), de geldende wet- en regelgeving (rechtmatigheid) en aspecten van zorg, inkomen en welzijn voor de klant.
Deze opleiding kan tot €1.000 gefinancierd worden door het STAP-budget!
Heb je je studie Hbo Rechten of sociale zekerheid op het afstuderen na afgerond? Werk je bij een gemeente, UWV, arbodienst of verzekeraar? Ben je juridisch medewerker, medewerker sociale zekerheid of beleidsmedewerker? Of werk je op een HRM afdeling belast met sociale aspecten van werk? Dan is de module afstuderen HBO SZ-Professional de juiste opleiding voor je.
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting! Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77
9 maanden, ingedeeld in twee leerprojecten. Begeleiding op afroep van maximaal 40 uren.
Voor het volgen van de module afstuderen als SZ-professional heb je je studie Rechten of sociale zekerheid tot het afstuderen behaald. Dat wil zeggen dat je nog maximaal 40 van de 240 ECTS (studiepunten) te gaan hebt. Deze studiepunten zijn niet meer dan 3 jaar oud. Daarnaast heb je voor 16 uur per week een relevante werkplek. De toegang tot de opleiding wordt voorafgegaan door een beoordeling van de examencommissie voor vrijstelling van de al behaalde studiepunten (ECTS)
De module Afstuderen HBO Sociale zekerheid professional maakt onderdeel uit van de HBO Bacheloropleiding SZ-Professional. Deze is door het ministerie van OCW erkend onder Croho nummer 39236.
In deze module ga je schrijven aan een scriptie over een door jouw gekozen afstudeeronderwerp bij een dienstverlenende organisatie op het terrein van 'werk, zorg en inkomen'. Hierbij ga je aan de hand van een probleemstelling praktijkonderzoek verrichten, waarbij je de uitkomsten vertaalt in praktische en toegankelijke informatie.
Het afstuderen duurt 9 maanden waarin je tijdens je werk op een relevante werkplek ook aan je scriptie werkt. Het onderwerp van je scriptie ligt dus ook dicht bij je werk.
De stage- werkplek wordt steeds vooraf door Capabel beoordeeld. En in iedere fase wordt je begeleid en mede beoordeeld door de (praktijk-)docent van Capabel Hogeschool.
Er is een kick of bijeenkomst en daarna ga je zelfstandig aan het werk aan met het afstuderen. In overleg met de afstudeerbegeleider worden 40 begeleidingsuren ingepland. Je kunt rekenen op een studiebelasting van ca. 27 uren per week, rekening houdend met een doorlooptijd van 9 maanden.
Bij succesvolle afronding van de studie ontvang je het getuigschrift Bachelor SZ-Professional met graadtoevoeging Bachelor of Laws (titel LLB achter de naam).
Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, het STAP-budget en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.
* Voor deze opleiding kan je tot € 1000 per jaar STAP subsidie krijgen! Na inschrijven kun je jezelf direct voor STAP aanmelden waarna je jouw aanmeldbewijs voor het UWV ontvangt. Aan STAP subsidie zijn voorwaarden verbonden.