Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Opleiding HBO Bachelor tot Verpleegkundige voltijd

Niveau
HBO
Duur
48 maanden
Studie- en stagedagen
Erkenning
NVAO
Studiefinanciering
Studie-financiering
Ja

Het beroep

Als hbo Verpleegkundige werk je in de gezondheidszorg. Je bewaakt steeds de kwaliteit van medische handelingen die je deels ook zelf uitvoert. Je werkt als Verpleegkundige vooral samen met anderen voor anderen. Je kent het verpleegvak zelf nadrukkelijk vanuit preventie en eigen regie van cliënten. Als HBO-V’er kun je goed overleggen, klinisch redeneren, organiseren en rapporteren. Je werkt aan de hand van Evidence Based Practice en bent in staat om zelf praktijkonderzoek te initiëren en uit te voeren. Afhankelijk van keuzes binnen je loopbaan kun je bijvoorbeeld gaan werken bij;

Voor wie

Heb je ten minste een mbo 4- of havo-diploma en wil je de gezondheidszorg in, of werk je er al en heb je behoefte aan verdieping? Of weet je al dat je het liefst wil gaan werken als hbo-verpleegkundige? Dan is een hbo bachelor Verpleegkunde de beste keuze. De opleiding kent drie stageperiodes en houdt rekening met de mogelijkheid om ook tijdens de studie verpleegkunde een baan te vinden. Je kunt de opleiding dan gewoon voortzetten in de deeltijdvariant. Een bachelor hbo-V wordt ook wel eens Verpleegkundige niveau 6 genoemd.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig zijn voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. En beleef je direct de samenhang tussen theorie en praktijk. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht waarin de geleerde theorie meteen kan worden toegepast. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel Hogeschool. Lees hier meer.

Studieduur

48 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van een Verpleegkundige opleiding hbo in voltijd is een havo/vwo/mbo 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder, dan kom je in aanmerking voor de 21+regeling. Heb je eerder een hbo opleiding gevolgd? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Studievertraging MBO

Heb je door de Covid-19 maatregelen vertraging opgelopen maar verwacht je wel voor 1 januari 2021 je MBO-4 diploma? Dan kun je bij ons gewoon starten met je HBO opleiding. Je moet dan wel alsnog in de loop van je studie je MBO 4 diploma halen om in aanmerking voor je propedeuse diploma te komen.

Covid-19

Tot 1 februari 2021 kun je via webinars aan alle werkcolleges deelnemen.  Vanaf februari of mogelijk eerder zullen de werkcolleges en workshops worden verzorgd in 'Covid-proof' lokalen met een maximum aantal studenten. Hieraan kun je ook vanuit huis meedoen.

Korting

Heb je in 2020 je baan verloren of dreigt dat: dan krijg je voor het eerste jaar 10% korting op het lesgeld. Hbo Verpleegkundige kan, afhankelijk van de specialisatie in je studie, leiden tot een kansrijk beroep. Kijk op www.omscholing.nl.

Andere opleidingen

De hbo bacheloropleiding tot Verpleegkundige is zowel in deeltijd als in voltijd te volgen. Kijk voor de deeltijdvariant bij HBO Bachelor Verpleegkundige deeltijd.

Heb je al een verpleegkunde-diploma (mbo 4 of inservice), dan kun je mogelijk de verkorte HBO Bacheloropleiding Verpleegkundige deeltijd volgen.

Klaar in 1 jaar!
Meerdere startmomenten
Al ruim 30 jaar ervaring
De specialist in verkort onderwijs
Transparante prijzen
Erkende MBO opleidingen

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Erkende opleiding

De hbo bacheloropleiding tot Verpleegkundige is een door het ministerie van OCW erkende opleiding. De opleiding is opgenomen in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) onder nummer 34560. Je kunt na deze door de NVAO geaccrediteerde opleiding HBO-V werken in Algemene gezondheidszorg (AGZ), Maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ) en Geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Als je stage en afstudeeronderzoek zich richt op Praktijkverleegkunde, dan krijg je daarvoor de aantekening Praktijkverpleegkundige op je getuigschrift.

Inhoud

De inhoud van de studie Verpleegkunde is opgedeeld in 10 Leerprojecten en afstuderen. In ieder Leerproject van een trimester verwerf je steeds kennis, vaardigheden en competenties over een wezenlijk onderdeel van, of mogelijke functie in, het werk als hbo Verpleegkundige. De thema's van de Leerprojecten sluiten zoveel mogelijk aan bij het feitelijke werk en bevatten altijd zowel praktijkopdrachten als kennisverwerving. De thema's en indeling van de Leerprojecten is als volgt:

Propedeuse

 • Algemene gezondheidszorg
  20 EC
 • Maatschappelijke Gezondheidszorg
  20 EC
 • Externe Stage
  20 EC

Hoofdfase

 • GGZ- en gehandicaptenzorg
  20 EC
 • Gezondheidsbevordering
  20 EC
 • Samenwerken in de zorgketen
  20 EC
 • Externe stage
  20 EC
 • Praktijkverpleegkundige (specialisatie)
  20 EC
 • Specialisatie: Bedrijfsgezondheidszorg of praktijkverpleegkunde
  20 EC
 • Kwaliteitszorg
  20 EC
 • Ondernemen en duurzaamheid
  20 EC

Afstudeerfase

 • Stage en afstuderen
  40 EC

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Tijdens de opleiding besteed je in iedere fase eenmaal aandacht aan de beroepspraktijkvorming (BPV). Dit kan mogelijk op je huidige werkplek als die voldoende relevant is. Anders zul je zo'n stageplek moeten vinden. De stages zijn als volgt in het rooster opgenomen:

Propedeuse

4 Maanden in de AGZ of MGZ met een tijdsbesteding van gemiddeld 20 uur per week

Hoofdfase

4 Maanden in de complexe zorg met een tijdsbesteding van gemiddeld 20 uur per week

Afstudeerfase

Het afstuderen duurt 8 maanden waarin je tijdens het werk ook aan je scriptie werkt

Diploma en getuigschrift

Bij succesvolle afronding van de studie ontvang je het getuigschrift hbo bachelor Verpleegkundige met graadtoevoeging Bachelor of Science (de titel BSc achter de naam). Als je je specialiseert in praktijkverpleegkunde, ontvang je naast het getuigschrift HBO Bachelor Verpleegkundige ook een door het Kwaliteitsregister V&V erkend certificaat Praktijkverpleegkundige. Hiermee kun je ook worden opgenomen in het register van Zorgprofessionals.

Aanmelden

Je kan je voor de HBO Bacheloropleiding via Capabel Onderwijs Groep zonder verplichtingen aanmelden. Er wordt dan vanuit Capabel Hogeschool contact met je opgenomen over de mogelijkheden.

Voor studenten die bij Capabel Onderwijs Groep een diploma behaalden, geldt voor de 4-jarige variant voltijd  tot en met 2019 een korting van 15% op de lesgelden van Capabel Hogeschool.

De kosten van de opleiding HBO Bachelor Verpleegkunde van Capabel Onderwijs Groep zijn als volgt:

Lesgeld* in termijnen € 450 per termijn
Lesgeld* ineens:  of € 4.914,- per jaar ineens
Leermiddelen:  
Boeken ca €750,- per jaar
Inschrijfgeld: 0
Vereiste vooropleiding: Diploma MBO-4 of HAVO

Heb je een MBO diploma bij Capabel Onderwijs Groep gehaald? Dan krijg je 15% korting op bovenstaande prijzen voor de voltijd 4 jarige opleiding als je je voor 31-12-2019 inschrijft bij Capabel Hogeschool. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Ben je jonger dan 30 jaar? Dan kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering (voltijd bacheloropleiding tot Verpleegkundige). Ben je 30 jaar of ouder: dan kom je mogelijk in aanmerking voor Levenlangleren krediet van DUO (duo.nl). Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze regelingen.

Wil je de deeltijd opleiding tot Verpleegkundige volgen en als je voldoet aan de voorwaarden voor vouchers dan kost dit netto €242,= per maand. Kijk hiervoor op de site van Capabel Hogeschool.

download brochure
meld je nu aan