Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Opleiding Pedicure

Niveau
Brancheopleiding op MBO 3 niveau
Duur
12 maanden
Lesweek
1 dagdeel klassikaal:
ochtend (09.00 - 12.45 uur)
middag (13.15 - 17.00 uur)
avond (18.30 - 21.45 uur)

2 uur online leren per week
3 tot 4 uur huiswerk per week
Erkenning
ProVoet
Studiefinanciering
Studie-financiering
Nee

Werken als Pedicure

Het beroep van pedicure is een dankbaar beroep. Het voetverzorgingsbedrijf krijgt steeds meer de erkenning die het verdient. De vraag naar goede pedicures neemt, volgens brancheonderzoeken, toe. Nederland vergrijst, steeds meer mensen hechten belang aan goede voetverzorging. De pedicure heeft vaak de eerste signaalfunctie bij bijvoorbeeld diabetes of standafwijkingen van de rug of heup. Je levert als pedicure een bijdrage aan het hele welzijn van de klant door de vakvaardigheden en de persoonlijke aandacht die je als pedicure gedurende de behandeling aan de dag legt.

Over de vernieuwde opleiding

De avond-Brancheopleiding pedicure is sinds kort helemaal vernieuwd! De opleiding is van hoge kwaliteit, efficiënter ingericht én verlaagd in prijs! Je leert alles over de vereisten in de branche en de benodigde kennis van het vak pedicure en het menselijke lichaam. Na afloop van de opleiding ontvang je een door ProVoet en stichting BRAVO erkend Pedicure Branche-Diploma.

Jij leert zoals praktijk als theorie met deze opleiding. Theoretische kaders worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, casuïstiek en oefeningen. De lessen worden verzorgd in een groep van minimaal 12 en maximaal 16 cursisten.

Tijdens de opleiding word je bij de branchevereniging ProVoet aangemeld als aspirant-lid. Als lid kun je gebruik maken van een collectieve verzekering, waardoor de kosten een stuk omlaag gaan. De opleiding voldoet aan alle eisen die gesteld worden vanuit de brancheorganisatie ProVoet en stichting BRAVO. Zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het Branchediploma Pedicure. De examens worden afgenomen door een door ProVoet en stichting BRAVO erkende exameninstelling.

 

Informatieavonden en open dagen

Wil jij eens een kijkje nemen bij onze pedicure opleiding op een van onze vestigingen? We nodigen je van harte uit op een informatieavond of open dag!
Aanmelden voor een informatieavond of open dag kan via info@capabel.nl.

Wil jij weten wanneer de volgende informatieavond of Open Dag is? Bezoek onze algemene Pedicure pagina

Overzicht informatieavonden

Klaar in 1 jaar!
Meerdere startmomenten
Al ruim 30 jaar ervaring
De specialist in Zorg & Welzijn
Transparante prijzen
Erkende MBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie, startdatum
Lesdag
18 februari 2019
13 mei 2019
09 september 2019
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie, startdatum
Lesdag
18 februari 2019
13 mei 2019
09 september 2019
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie, startdatum
Lesdag
18 februari 2019
13 mei 2019
09 september 2019
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie, startdatum
Lesdag
18 februari 2019
18 februari 2019
13 mei 2019
13 mei 2019
09 september 2019
09 september 2019
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie, startdatum
Lesdag
18 februari 2019
13 mei 2019
09 september 2019

Onderwijsprogramma

De Brancheopleiding Pedicure duurt ongeveer 12 maanden, exclusief examens. Het programma bestaat uit 40 dagdelen, waarin je 1 dagdeel per week afwisselend theorie of praktijkles krijgt.

De dagdelen zijn in de ochtend, middag of avond op de volgende tijden:

  • 09.00 - 12.45 uur (inclusief 15 minuten pauze)
  • 13.15 - 17.00 uur (inclusief 15 minuten pauze)
  • 18.30 - 21.45 uur (inclusief 15 minuten pauze)

Je huiswerk neemt ongeveer 4 uur per week in beslag. Verspreid over het opleidingsjaar worden de reguliere vakanties van de vestigingsregio gevolgd.

Je krijgt je onder andere les in algemene en specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie, theorie van de pedicurepraktijk, hygiëne, arbo en milieu. Ook komen het maken van een anamnese, blauwdrukken en de behandeling van de voet, nagels en huid aan bod. Ook ondernemersvaardigheden maken standaard onderdeel uit van het pakket. Binnen deze beroepsgroep is dat zeker van belang, want zo'n 90% van de pedicures is namelijk zelfstandige zonder personeel.

Stage is geen (verplicht) onderdeel van deze opleiding. Wel wordt aanbevolen thuis te oefenen.

Het beroep

Het beroep van voetverzorger/pedicure kan op vele manieren uitgeoefend worden, bijvoorbeeld  in een eigen praktijk aan huis, ambulant (bij klanten thuis), in combinatie met het beroep schoonheidsspecialist, of bij bedrijven waaraan een pedicuresalon is verbonden, zoals schoenenzaken of schoonheidssalons. Kortom een beroep met veel mogelijkheden!

Toelating

Voor toelating tot de opleiding Pedicure gelden geen vooropleidingseisen. De opleiding is niet toegankelijk voor leerplichtigen.

Aanmelden

Je kunt je voor de Brancheopleiding Pedicure (avond) via de website van Capabel Onderwijs Groep aanmelden.

Financiering van je opleiding

Om je opleiding bij Capabel Onderwijs Groep te financieren kun je gebruik maken van verschillende middelen:

Levenlanglerenkrediet

Wil jij een opleiding bij Capabel volgen maar kun je deze op dit moment niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn. In de meeste gevallen kun je dan aanspraak maken op het levenlanglerenkrediet. Hiermee kan je tegen zeer gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor de bekostiging van je opleiding. Dit krediet dekt het lesgeld maar ook alle leermiddelen en het inschrijfgeld. Dit krediet hoef je dan pas een jaar na je opleiding terug te betalen.

Belastingaftrek

Betaal jij de opleiding zelf? Dan kan je de kosten die je maakt voor je opleiding aftrekken van je inkomstenbelasting. Als je zelf geen inkomen hebt, maar wel een fiscale partner, dan kan je partner gebruik maken van de belastingaftrek. Deze belastingaftrek kan oplopen tot 50% van je opleidingskosten.

Subsidieregeling Praktijkleren

Voor werkgevers kan de Subsidieregeling Praktijkleren van toepassing zijn. Voor meer informatie kun je hierover terecht bij de website van het RVO.

Prijsspecificatie

De kosten van de opleiding Pedicure van Capabel Onderwijs Groep zijn als volgt:

Lesgeld in termijnen
12 termijnen van 196  + 3 gratis termijnen studieverlenging
Lesgeld ineens
2352  2069  12% korting
Examens *

los af te nemen

Leermiddelen en (online) boekenpakket **
455
Inschrijfgeld
75
Studiefinanciering mogelijk?
Nee
Vereiste vooropleiding
Geen

* De examens bestaan uit 3 theorie examens, 1 proeve van bekwaamheid en 1 portfolio assessment ondernemen. De examens worden afgenomen door TCI. Kijk voor meer informatie op www.tci-examens.nl.

** Om zo transparant mogelijk te zijn, werken we met één totaalprijs voor alle boeken en leermiddelen. Voor meer informatie kijk hier

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden van Capabel Onderwijs Groep zijn van toepassing.

download brochure
schrijf je direct in