Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Omscholen met baanzekerheid

Als een van de partners, en initiatiefnemers, van omscholing.nl. Willen wij jou helpen om te scholen naar een vakgebied waar veel behoefte aan is. Dat doen wij met onze hbo- & verkorte mbo-opleidingen. Weet je al welke opleiding bij jou past. Bekijk dan onze opleidingen en meld je aan. Dan kun jij al over 15 maanden aan de slag binnen een vakgebied met grote baanzekerheid en een stabiel salaris.

Sociaal werker zit op stoel en lacht

Meest gekozen FL+ opleidingen

 Centralist Alarmcentrale telefoneert met headset

Gratis omscholingsadvies

Weet je nog niet welke opleiding bij jou past of wil je toch nog wat meer weten over de baankansen per opleiding? Neem dan contact met ons op, onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.


Onze mbo-adviseurs zijn tijdens kantooruren te bereiken via 088 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl.

Hbo-adviseurs zijn telefonisch bereikbaar via: 088- 270 12 77
of via de email: opleiding@capabelhogeschool.nl

Welke leerweg past bij mij?

Student flexibele leergweg houdt laptop op schoot

 

Flexibele Leerweg+

 • 2 avonden per week les
 • Theorielessen online en praktijklessen klassikaal
 • Geen verplicht aantal stage uren
 • Duur: 9 – 15 maanden
 • Kosten: gemiddeld € 3.615,-
Student flexibele leerweg gaat leslokaal binnen

 

BBL

 • 1 dag in de week klassikaal les
 • 1 dag in de week online les
 • 3 dagen in de week werk/stage/leerplek
 • Duur: 15 maanden
Een omscholende man zit op een bankje en lacht naar de camera

 

BOL

 • 1 dag in de week klassikaal les
 • 1 dag in de week online les
 • 2 dagen in de week stage
 • 1 dag in de week zelfstudie
 • Met studiefinanciering!
  Duur: 15 maanden

Bezoek een voorlichting

Heb je interesse in je te laten omscholen en wil je graag meer weten? Je kan deelnemen aan een van onze informatieve voorlichtingen. Tijdens deze voorlichting kom je alles te weten over de verschillende opleidingen en hoe het is om versneld een opleiding te volgen.

Docent toont spierbal tijdens voorlichting

“Ik zou de Flexibele Leerweg+ zeker aanraden! Je moet er wel genoeg zelfdiscipline voor hebben, maar zolang je de juiste motivatie hebt kom je er wel. Het is een mooie manier om je om te scholen in korte tijd en is ook goed te combineren met je gezinsleven” 


Marieke, gespecialiseerd pedagogisch medewerker na 9 maanden FL+

HR Specialist praat met kandidaat achter bureau

Financiering

Een verschil met de BOL-opleidingen van Capabel is dat je bij de Flexibele Leerweg + niet in aanmerking komt voor studiefinanciering. Deze leerweg is echter wel goedkoper dan een reguliere BOL- en BBL-opleiding. Daarbij komt dat je tijdens je opleiding kunt blijven werken en dus geen inkomsten misloopt. Verder heb je mogelijk recht op een scholingsvoucher. Hier vind je meer informatie over de financieringsmogelijkheden.

Veelgestelde vragen over de flexibele leerweg

Als je al een diploma of certificaat hebt behaald, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Er gelden voor de verschillende onderdelen verschillende regels.

De MBO-opleidingen van Capabel Onderwijs Groep kun je volgen als je 18 jaar of ouder bent. Mocht je niet aan de diploma eis voldoen en ben je 23 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor een toelatingstoets.

Met een opleiding van Capabel Onderwijs kies je voor kwaliteit. En voor de snelste start van jouw toekomst. Wil je toch afzien van je opleiding? Dat kan als je een onvoorziene reden hebt.

Meer lezen

Het volgen van een (beroeps)opleiding is best een hele stap. Het is dan ook heel normaal dat je tijdens de studie tegen verschillende vragen aanloopt.

Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding