Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Specifieke doelgroepen voor de apothekersassistent

Specifieke doelgroepen voor de apothekersassistent

Niveau Duur Samenvatting Onderwerpen BPV Locaties

Niveau

Geen specifieke eisen

Duur

6 lesweken

Dit keuzedeel is beschikbaar bij de opleiding voor apothekersassistent. Klik hier voor alle keuzedelen.

Samenvatting

In het keuzedeel wordt aandacht besteed aan farmaceutische patiëntenzorg (FPZ) voor specifieke doelgroepen (zoals zwangere cliënten, cliënten die borstvoeding geven, jeugdige en oudere cliënten, cliënten met chronische aandoeningen, cliënten met multimorbiditeit, cliënten met een lichamelijke en/of zintuigelijke beperking, cliënten met een verstandelijke beperking, cliënten met een verslaving, cliënten met een psychiatrische aandoening en de ziekten die veel bij deze doelgroepen voorkomen). Je verzorgt medicatieverificatie en de voorbereiding van een medicatiebeoordeling.

Onderwerpen

In dit keuzedeel verken je de volgende onderwerpen:

  • Medicatiegebruik, ziektebeelden en bijbehorend gedrag specifieke doelgroepen
  • Richtlijnen/zorgstandaarden FPZ
  • Leefstijl
  • Therapietrouw
  • Bijwerkingen
  • Laboratoriumwaardes
  • Doelgroepen (laaggeletterd, polyfarmacie, verslavingen, beperkingen, multimorbiditeit, psychiatrische aandoeningen, oncologische ziekten en reumatische aandoeningen)
  • Veelvoorkomende aandoeningen
  • Geneesmiddelwerking
  • Palliatieve zorg

BPV

Tijdens het keuzedeel Specifieke doelgroepen voor de apothekersassistent, loop je stage. Ben je een BOL/OVO student? Dan vul je 12 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 6 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 18 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt. Als BBL student hoef je maar 6 halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Capabel Onderwijs 9 locaties in NederlandJe kunt het keuzedeel Specifieke doelgroepen voor de apothekersassistent op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding