Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Ontwikkelingsgericht werken in de VVE

Ontwikkelingsgericht werken in de VVE

Niveau Duur Samenvatting Onderwerpen BPV Locaties

Niveau

Geen specifieke eisen

Duur

3 lesweken

Wil je weten of dit keuzedeel ook beschikbaar is voor jouw opleiding? Klik dan hier voor informatie!

Samenvatting

Je verdiept je verder in het stimuleren van het jonge kind in de ontwikkeling, met name op het gebied van taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en motoriek. Om binnen de VVE te kunnen werken moet de gekwalificeerd pedagogisch medewerker aan kunnen tonen een specifieke programmatraining VVE te hebben gevolgd. Het keuzedeel Ontwikkelingsgericht werken in de VVE biedt de student onderdelen die ook in VVE programmatrainingen aan bod komen, waardoor je mogelijk vrijstellingen kan verkrijgen. Ook is er aandacht voor het stimuleren van de betrokkenheid van ouders.

Onderwerpen

In dit keuzedeel verken je de volgende onderwerpen:

  • Sociale context bij VVE
  • Doorgaande leerlijnen
  • Doelen voor het jonge kind
  • Taalontwikkeling
  • VVE-methodieken
  • Spel-, speel- en ontwikkelingsmaterialen
  • Ontwikkelingsstimulering, zelfsturing, opbrengstgericht werken
  • Meertaligheid, taalverwerving, rekenvaardigheden
  • Multimediagebruik (h)erkennen, aanbieden en ontwikkelen

BPV

Tijdens het keuzedeel Ontwikkelingsgericht werken in de VVE, loop je stage. Ben je een BOL/OVO student? Dan vul je 6 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 3 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 9 dagen stage . Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt en waar het werken met baby`s van toepassing is. Als BBL student hoef je maar 3 halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Capabel Onderwijs 9 locaties in NederlandJe kunt het keuzedeel Ontwikkelingsgericht werken in de VVE op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding