Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Medisch technische handelingen

Medisch technische handelingen

Niveau Duur Samenvatting Onderwerpen BPV Locaties

Niveau

Geen specifieke eisen

Duur

3 lesweken

Wil je weten of dit keuzedeel ook beschikbaar is voor jouw opleiding? Klik dan hier voor informatie!

Samenvatting

Door een verschuiving van intramurale zorg  (zorg die cliënten ontvangen gedurende een onafgebroken verblijf zoals in een verpleeghuis of verzorgingshuis) naar ambulante en poliklinische zorg nemen zorgtaken toe in poliklinieken en in de huisartsenzorg. Doktersassistenten in de ziekenhuizen en bij huisartsenpraktijken gaan daardoor steeds complexere handelingen verrichten of hierbij assisteren. Het uitvoeren van handelingen vereist brede, specifieke en specialistische kennis en/of vaardigheden.

Onderwerpen

De inhoud van dit keuzedeel is een verdieping en verbreding ten opzichte van het kwalificatiedossier In de opleiding Doktersassistent wordt in kerntaak 2 “Handelen in het kader van de individuele gezondheidszorg” ingegaan op werkzaamheden rondom medisch-technische handelingen. In het keuzedeel is de verdieping en verbreding beschreven aan de hand van de volgende onderwerpen:

  • Assisteren bij kleine chirurgische operaties en/of behandelingen;
  • Uitvoeren van medisch-technische handelingen die nog niet in de kwalificatie voorkomen;
  • Verdieping van kennis van kleine chirurgische ingrepen en/of behandelingen, anatomie, fysiologie etc.

BPV

Tijdens het keuzedeel Medisch technische handelingen, loop je stage. Ben je een BOL/OVO student? Dan vul je 6 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 3 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 9 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt en waar medisch technische handelingen van toepassing zijn. Als BBL student hoef je maar 3 halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Capabel Onderwijs 9 locaties in NederlandJe kunt het keuzedeel Medisch technische handelingen op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding