HBO Master SZ Arbeidsdeskundige

HBO Master SZ Arbeidsdeskundige

HBO Master SZ Arbeidsdeskundige

Type Master
Erkenning Ministerie van OCW, NVvA of NVAO
Vooropleidingen Relevant diploma of Pre-master
Duur 16 maanden
Niveau HBO Master
Studiefinanciering Nee

De opleiding HBO Master SZ Arbeidsdeskundige

De opleiding wordt gegeven in de vorm van onderwijsleerprojecten (Leerprojecten) waarin praktijkdossiers centraal staan. De inhoud van de HBO Masteropleiding SZ Arbeidsdeskundige is opgedeeld in 3 Leerprojecten en een afstudeerproject. Het onderwerp Onderzoekvaardigheden is een belangrijk onderdeel van het HBO Masteronderwijs. Ook wordt aandacht besteed aan Externe en Internationale oriëntatie. Met de typische arbeidsdeskundige onderwerpen vormen zij de rode draad van de opleiding.

Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting!

Wat doe je als Master SZ Arbeidsdeskundige?

Je bent als Master SZ Arbeidsdeskundige belast met beleid, leiding of onderzoek op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsdeskundigheid. Participatie is een sleutelwoord in je werk. Je houdt je bezig met vraagstukken die betrekking hebben op het voorkómen en het herstellen van discrepanties tussen belasting en belastbaarheid. Je kunt hierover oordelen, adviseren en er ook beleid voor ontwikkelen. Je bent je ervan bewust dat je werkt in een sociaal-juridische omgeving. Je kunt wet- en regelgeving hanteren en polisvoorwaarden toepassen. Je weet professioneel om te gaan met risico’s, belangenconflicten en dilemma’s. Onderzoek en rapporteren maakt deel uit van je werk.

Voor wie

Als je op HBO-niveau werkt in het domein van sociale zekerheid/zorg of HRM en je hebt ambitie om je hierin verder te verdiepen. Dan is de HBO Masteropleiding Arbeidsdeskundige SZ van Capabel Hogeschool een logische vervolgstap.

Waarom bij Capabel Hogeschool

 • Kleinschalig
  Bij Capabel Hogeschool hebben we kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht
 • Studieloopbaancoach
  Persoonlijke begeleiding op maat door een vaste studieloopbaancoach
 • Praktijkgestuurd
  Wat je leert kun je meteen toepassen in uitdagende praktijkopdrachten
 • Starten wanneer jij eraan toe bent
  Drie keer per jaar starten op één van onze vijf locaties
 • Vaste lesdagen
  Lessen worden gegeven op vaste dagen in de week
 • Klassikaal en online
  Klassikaal les als voorkeur en online lessen mogelijk

Studieduur en collegetijden

16 maanden. Lestijden op vaste lesdagen van 16:00 tot 21:00 uur, met mogelijke uitloop tot 22:00 uur.

Toelating en vrijstelling

Voor toelating tot de deeltijd HBO Masteropleiding SZ Arbeidsdeskundige heb je een HBO-/WO-diploma nodig. Mocht je dit niet hebben, maar wel over een HBO werk- en denkniveau beschikken, dan bestaat er een mogelijkheid toegang te krijgen tot de HBO Masteropleiding SZ Arbeidsdeskundige door middel van het Pre-Mastertraject. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Voor toelating zijn nodig: een kopie diploma en cijferlijst relevante vooropleiding of een 21+ verzoek en een actueel CV.

Locaties & Startdata

Locatie
Startdatum
Lesdag
Amsterdam
05 oktober 2022
Woensdag middag/avond (16.00 - 21.00 uur)
Woensdag middag/avond (16.00 - 21.00 uur)
05 oktober 2022
Locatie
Startdatum
Lesdag
Eindhoven
08 september 2022
Donderdag middag/avond (16.00 - 21.00 uur)
Donderdag middag/avond (16.00 - 21.00 uur)
08 september 2022
Locatie
Startdatum
Lesdag
Rotterdam
05 oktober 2022
Donderdag middag/avond (16.00 - 21.00 uur)
Donderdag middag/avond (16.00 - 21.00 uur)
05 oktober 2022
Locatie
Startdatum
Lesdag
Zwolle
11 oktober 2022
Dinsdag middag/avond (16.00 - 21.00 uur)
Dinsdag middag/avond (16.00 - 21.00 uur)
11 oktober 2022

Programma

Erkende opleiding

De HBO Masteropleiding SZ Arbeidsdeskundige bevat de door het ministerie van OCW erkende opleiding Master SZ. Deze opleiding is opgenomen in Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (Croho) onder nummer 70135. De opleiding is daarnaast namens NVvA door Hobéon SKO geaccrediteerd. Bij succesvolle afronding ontvang je dus zowel een getuigschrift master SZ als het diploma arbeidsdeskundige. De opleiding sluit aan op de de meest recente beroepskwalificaties van de NVvA.

Inhoud

De opleiding wordt gegeven in de vorm van onderwijsleerprojecten (Leerprojecten) waarin praktijkdossiers centraal staan. De inhoud van de HBO Masteropleiding SZ Arbeidsdeskundige is opgedeeld in 3 Leerprojecten en een afstudeerproject. Het onderwerp Onderzoekvaardigheden is een belangrijk onderdeel van het HBO Masteronderwijs. Ook wordt aandacht besteed aan Externe en Internationale oriëntatie. Met de typische arbeidsdeskundige onderwerpen vormen zij de rode draad van de opleiding. In de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen binnen de aangegeven thema’s aan bod.

 • Arbeidsdeskundig
  20 EC
 • Re-integreren van werk naar werk
  20 EC
 • Arbeidsparticipatie
  20 EC
 • Afstuderen
  20 EC

Je krijgt ter afsluiting van de opleiding per Leerproject (trimester) een kennistoets, een praktijk- en reflectieopdracht en de beoordeling van het afstudeerproject. Over alle arbeidsdeskundige onderdelen krijg je een afsluitend assessment.

Stage / beroepspraktijkvorming (BPV)

De beroepspraktijkvorming vindt plaats door middel van de uitvoering van praktijkopdrachten en het afstuderen. We vereisen hiervoor een relevante stage/werkplek van 12 uur per week.

Lesdagen

1 vaste lesdag per week

Getuigschrift

Als je de opleiding succesvol afrondt, ontvang je een diploma met 60 EC op HBO-masterniveau. Je verwerft het getuigschrift master SZ met de graadaanduiding master of laws (de titel LLM achter de naam). Daarnaast ontvang je het NVvA-erkende diploma arbeidsdeskundige, met 11 EC op HBO-bachelorniveau.

Prijzen

Lesgeld in termijnen:
16 termijnen van € 655 + 8 gratis termijnen studieverlenging (indien nodig)
Lesgeld ineens:
€ 10.480 € 9.222 12% korting
Examens:
€ 1.012
Boekenkosten per leerproject:
€ 400
Inschrijfgeld:
€ 85
Studiefinanciering mogelijk:
Nee
Vereiste vooropleiding:
Relevant diploma of Pre-master

Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, belastingaftrek en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.

 

Klaar om met jouw HBO Master SZ Arbeidsdeskundige te starten?

Schrijf je nu in!

Of wil je eerst nog meer informatie?

Bezoek een voorlichting

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.