Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Pre-HBO Master SZ (toegang tot Master SZ)

Binnen een week kon ik al starten met mijn opleiding

Mark Buis, student ICT

Bezoek een Voorlichting
Niveau HBO Bachelor
Type Deeltijd
Duur 4 maanden
Erkenning NVAO
Studiefinanciering Nee
Vooropleidingen HAVO/VWO/MBO 4-diploma

Prijzen

Lesgeld in termijnen:
4 termijnen van € 660
Of bij betaling in één keer:
€ 2.640 € 2.376 10% korting
Examens:
Inclusief + gratis herkansing
Inschrijfgeld:
€ 85
Studiefinanciering mogelijk:
Nee
Vooropleidingen:
HAVO/VWO/MBO 4-diploma

De Pre-HBO Master SZ

De Pre-HBO Masteropleiding maakt deel uit van de HBO Bacheloropleiding SZ-Professional (Croho 39236). Je houdt je tijdens deze opleiding bezig met de sectoren werk, zorg en inkomen. Vanuit een zelf ontworpen probleemstelling ga je de vraag zowel juridisch als vanuit de praktijk belichten. In de rol van onderzoeker werk je zelfstandig aan de oplossing van een vraagstuk waarbij je gebruik maakt van multidisciplinaire kennisgebieden en onderzoeksmethoden. Je krijgt aanvullende kennis op het gebied van metajuridica: rechtsfilosofie, rechtssociologie en rechtsethiek.

Wat doe je als HBO Master Sociale Zekerheid?

Je bent als HBO Master SZ verantwoordelijk voor beleid, leiding of onderzoek op het gebied van sociale zekerheid. Participatie is een sleutelwoord in je werk. Je houd je bezig met vraagstukken die betrekking hebben op werk, uitkeringen, re-integratie en inclusieve arbeidsorganisaties. Je kunt hierover oordelen, adviseren en er ook beleid voor ontwikkelen. Je bent je ervan bewust dat je werkt in een complexe sociale en bestuurlijke omgeving. Je kunt wet- en regelgeving hanteren en polisvoorwaarden toepassen. Je weet professioneel om te gaan met risico’s, belangenconflicten en dilemma’s. Onderzoek en rapporteren maakt deel uit van je werk.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor mensen met een HBO bachelor werk- en denkniveau maar zonder een erkend HBO diploma. Deze opleiding is geschikt voor jou als je op basis van werkervaring en denkvermogen in staat bent de HBO Masteropleiding SZ of HBO Masteropleiding SZ Arbeidsdeskundige te volgen.

Waarom bij Capabel Hogeschool

 • Kleinschalig
  Bij Capabel Hogeschool hebben we kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht
 • Studieloopbaancoach
  Persoonlijke begeleiding op maat door een vaste studieloopbaancoach
 • Praktijkgestuurd
  Wat je leert kun je meteen toepassen in uitdagende praktijkopdrachten
 • Starten wanneer jij eraan toe bent
  Drie keer per jaar starten op één van onze vijf locaties
 • Vaste lesdagen
  Lessen worden gegeven op vaste dagen in de week
 • Klassikaal en online
  Klassikaal les als voorkeur en online lessen mogelijk

Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting! Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77

Studieduur en collegetijden

4 maanden. Lestijden op vaste lesdagen van 16:00 tot 21:00 uur, met mogelijke uitloop tot 22:00 uur.

Roostervrije weken, vakanties en herkansingen
Capabel Hogeschool volgt een vaste jaarplanning met roostervrije weken (vakantieweken). Voor deze opleiding geldt dat in de roostervrije weken (vakantieweken) herkansingen worden gepland. Bekijk op het jaarrooster de roostervrije weken, vakantieweken en de geplande herkansingen.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de Pre-Master SZ is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma en een relevante werkplek vereist. Voor het volgen van een Pre-HBO Masteropleiding is daarnaast aantoonbaar HBO werk- en denkniveau noodzakelijk. Je wordt toegelaten tot de opleiding indien de voorafgaande capaciteitentest als positief wordt beoordeeld. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Locaties & Startdata

Locatie
Startdatum
Lesdag
Utrecht
14 mei 2024
Dinsdag (16.00 - 21.00)
14 mei 2024
Dinsdag
(16.00 - 21.00)
24 september 2024
Dinsdag (16.00 - 21.00)
24 september 2024
Dinsdag
(16.00 - 21.00)

Programma

Erkende opleiding

De inhoud van Pre-HBO Master SZ komt overeen met de inhoud van onderdelen van de hoofdfase van de door NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding SZ-Professional (Croho 39236).

Inhoud

In de Pre-HBO Masteropleiding verwerf je samenhangend kennis, vaardigheden en praktijkervaring gericht op validatie van een HBO denk en werkniveau. De opleiding omvat 1 Leerproject waarin je eigen onderzoek centraal staat. Daarnaast is de inhoud ook toepasbaar in het huidige of toekomstige werk. Onderdelen van de opleiding zijn:

 • Enkele metajurisdische thema's
 • De Verzorgingsstaat vanuit metajurdisch perspectief
 • Juridisch onderzoek
 • Praktijkonderzoek
 • Het werken met statistische software
 • Vangnetters en publiek bestel
 • Onderzoek en toepassing van interventies
 • Peer-assessment in de onderwijsgroep
 • Inhoudelijke Intervisie

Aan het eind van de opleiding neem je deel aan een kennistoets en wordt uitvoering van de praktijk- en reflectieopdracht beoordeeld.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

De beroepspraktijkvorming krijg je door het uitvoeren van een praktijk- en reflectieopdracht. Deze opdracht doe je tijdens het werk op een relevante stageplek. Dit kan je huidige werk zijn maar zou ook op een andere afdeling of zelfs bij een andere instelling of werkgever kunnen zijn. De opdracht vereist een tijdsbesteding van gemiddeld 1 dag per week gedurende 4 maanden.

Lesdagen

1 vaste lesdag per week

Getuigschrift

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat Pre-HBO Master SZ met 20 ECTS studiepunten in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding SZ-Professional. Hiermee heb je toegang tot de Masteropleiding SZ.

Financiering

Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.

Klaar om met jouw Pre-HBO Master SZ te starten?

Schrijf je nu in!

Of wil je eerst nog meer informatie?

Bezoek een voorlichting

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding