Beoordeeld met een 9
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Wat verdien je als Dierenartsassistent Paraveterinair?

MBO Dierenartsassistent Paraveterinair

Volg onze verkorte opleiding tot MBO Dierenartsassistent Paraveterinair!

Als Dierenartsassistent Paraveterinair speel je een essentiële rol in de veterinaire zorg. Je hebt een breed scala aan verantwoordelijkheden en draagt bij aan het welzijn van dieren. Naast de voldoening die deze rol met zich meebrengt, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt verdienen. Hier volgt een overzicht van de salarisverwachtingen en voordelen voor deze functie.

Salarisindicatie

Het salaris van een Dierenartsassistent Paraveterinair hangt vooral af van jouw ervaring. Als Dierenartsassistent paraveterinair verdien je namelijk volgens het CAO van de Veterinaire sector. Je valt afhankelijk van je ervaring in schaal 6 of 7.  In Nederland ligt het salaris daarmee vanaf 1 januari 2025 voor een paraveterinair tussen de € 2.406 en 3.483 euro bruto per maand. 

Aanvullende voordelen

Naast het basissalaris zijn er vaak aanvullende voordelen. Dit kan vakantiegeld zijn, dat meestal 8% van je bruto jaarsalaris bedraagt of de pensioenbijdrage die door de werkgever worden betaald om je voor te bereiden op je pensioen. 

De rol van een Dierenartsassistent Paraveterinair biedt niet alleen een goed salaris, maar ook veel voldoening. Je werkt dagelijks met dieren en draagt bij aan hun welzijn, wat een belangrijke en bevredigende taak is. Dit maakt de functie niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook emotioneel en professioneel lonend. Voor mensen die een passie hebben voor diergeneeskunde en dierenzorg, is dit een uitdagende en belonende carrièrekeuze.

Meer over Dierenartsassistent Paraveterinair

Een Dierenartsassistent Paraveterinair is een gespecialiseerde professional in de veterinaire sector. Deze rol is uitgebreider dan die van een gewone dierenartsassistent en omvat zowel medische als administratieve taken.

Meer lezen

Om Dierenartsassistent Paraveterinair te worden, is een specifieke opleiding nodig die je voorbereidt op zowel medische als administratieve taken in de veterinaire zorg.

De snelste route is via een mbo-opleiding tot Dierenartsassistent Paraveterinair. Deze opleiding duurt meestal 2 tot 4 jaar en biedt een uitgebreide basis in diergeneeskunde en dierverzorging. Tijdens de opleiding leer je over de anatomie van dieren, medische procedures en administratieve taken die je nodig hebt in een dierenkliniek.

Meer lezen

De Dierenartsassistent Paraveterinair heeft een breed scala aan taken die zowel medisch als administratief van aard zijn. Enkele van de belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

  • Ondersteuning bij medische ingrepen
  • Voorbereiding en nazorg van patiënten
  • Diagnostische tests uitvoeren
  • Cliëntcommunicatie
  • Administratieve taken
  • Voeding en verzorging van dieren
Meer lezen

Wil jij Dierenartsassistent of Dierenartsassistent Paraveterinair worden? Dan is het handig om precies te weten wat het verschil tussen deze twee is. De opleidingen Dierenartsassistent Paraveterinair en Dierenartsassistent lijken namelijk wel erg op elkaar en de temen worden ook door elkaar gebruikt. 

Het verschil zit voornamelijk in opleidingsniveau, werkzaamheden en zelfstandigheid.Een Dierenartsassistent Paraveterinair heeft meestal een uitgebreidere en gespecialiseerde opleiding gevolgd dan een standaard Dierenartsassistent. De werkzaamheden van een Paraveterinair zijn breder en omvatten meer medische en technische taken. Paraveterinairs hebben vaak meer autonomie in hun rol en kunnen zelfstandig bepaalde medische handelingen uitvoeren, wel altijd onder supervisie van een dierenarts.

Meer lezen

Als Dierenartsassistent Paraveterinair val je in schaal 6 of 7 van de veterinaire sector..  In Nederland ligt het salaris daarmee vanaf 1 januari 2025 voor een paraveterinair tussen de € 2.406 en 3.483 euro bruto per maand. 

Meer lezen

Als Dierenartsassistent Paraveterinair kun je op diverse plekken in de veterinaire sector aan de slag. Elk type werkplek brengt eigen verantwoordelijkheden en kansen met zich mee om bij te dragen aan de zorg voor dieren. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste werkplekken waar je als paraveterinair actief kunt zijn.

  • Dierenklinieken
  • Dierenziekenhuizen
  • Gespecialiseerde dierenklinieken
  • Dierenasiels
  • Onderzoeksinstellingen
  • Bedrijven in de veterinaire sector
Meer lezen

Als je Dierenartsassistent Paraveterinair wilt worden, zijn er verschillende belangrijke eigenschappen die je moet bezitten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je effectief kunt bijdragen aan de zorg voor dieren en goed kunt functioneren binnen een dierenkliniek of dierenziekenhuis.

  • Zorgzaamheid
  • Geduld
  • Nauwkeurigheid
  • Communicatieve vaardigheden
  • Stressbestendigheid
  • Flexibiliteit
Meer lezen

Een Dierenartsassistent Paraveterinair speelt een belangrijke rol binnen de veterinaire sector. Deze sector richt zich op de gezondheid en het welzijn van dieren en omvat diverse disciplines en werkplekken. De Dierenartsassistent Paraveterinair bevindt zich in het hart van deze sector en is betrokken bij de dagelijkse zorg voor dieren, zowel op medische als administratieve gebieden.

Meer lezen

Een carrière als Dierenartsassistent Paraveterinair kan een goede keuze zijn voor degenen die een passie hebben voor dieren en graag in de veterinaire zorg willen werken. Deze rol vereist specifieke opleidingen en trainingen, evenals een reeks vaardigheden en kwaliteiten.

De eerste stap om een Dierenartsassistent Paraveterinair te worden is het volgen van een relevante opleiding. In Nederland biedt een aantal hogescholen en mbo-opleidingen programma’s aan die leiden tot een diploma in de veterinaire assistentie. Vaak omvat deze opleiding een mbo-opleiding niveau 4 in de richting van Dierenartsassistentie of Paraveterinair. Gedurende de opleiding leer je alles over diergezondheid, medische procedures, en klantenservice.

Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding