Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Verschil BOL, BBL en Flexibele Leerweg+ (FL+). En tussen voltijd en deeltijd

Accountmanager zit achter bureau met laptop

BOL

Capabel Onderwijs biedt de meeste MBO-opleidingen aan in de Beroepsopleidende leerweg (BOL). De opleiding in deze leerweg is altijd voltijd. Met deze opleiding ben je 40 uur per week met je opleiding bezig. Je hebt nog geen betaalde baan in het beroep waar je voor leert. Je gaat 1 dag per week naar school voor de beroepsgerichte vakken. Je loopt 2 dagen per week stage (BPV) bij een erkend leerbedrijf. Ook volg je 1 dag per week online lessen voor de generieke vakken. Ten slotte besteed je 1 dag per week aan zelfstudie. Als je tussen de 18 en 30 jaar bent, kun je studiefinanciering aanvragen.

BBL

Capabel Onderwijs biedt ook veel mbo-opleidingen aan in de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook deze leerweg is een full time opleiding. Ook met deze opleiding ben je 40 uur per week bezig. Het verschil met BOL is dat je deze leerweg alleen kunt doen als je een overeenkomst voor leren en werken hebt. Dit contract heb je met een erkend leerbedrijf. De nadruk bij BBL ligt op leren in de praktijk. Daarom heeft het opleidingsprogramma méér praktijkuren: 3 dagen per week. Je gaat verder 1 dag per week naar school voor de beroepsgerichte vakken. Je volgt ook een avond per week 2 uur online les voor de generieke vakken. En je studeert zelf een halve dag per week. Je kunt voor de BBL-opleiding geen studiefinanciering aanvragen.

Flexibele Leerweg+

Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Wil jij je opleiding makkelijk combineren met werken of andere activiteiten? Of juist je baankansen verbeteren? Eindelijk je hart volgen en kiezen voor een opleiding die echt bij jou past? Dan is de Flexibele Leerweg + van Capabel Onderwijs echt iets voor jou! De Flexibele Leerweg + van Capabel is een korte en krachtige opleiding. Je haalt in 9 tot 15 maanden een erkend MBO-diploma. Uniek aan de Flexibele Leerweg + van Capabel is dat je op elk moment met de opleiding kunt starten. En je bepaalt je eigen studietempo. De Flexibele Leerweg + is een deeltijd-opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding gemakkelijk te combineren met andere bezigheden.

HBO voltijd

Capabel Hogeschool verzorgt haar bacheloropleidingen altijd ook in de voltijd variant. Dat betekent dat je op twee vaste dagen in de week les hebt en de andere dagen besteedt aan stage, opdrachten en/of zelfstudie. Alle bacheloropleidingen zijn NVAO geaccrediteerd en in de voltijd variant voldoe je aan de opleidingsvoorwaarde voor studiefinanciering. Om studiefinanciering te krijgen zijn meer voorwaarden van toepassing die te vinden zijn op de website van DUO.

HBO deeltijd

Als je naast je studie werkt of andere verplichtingen hebt waardoor voltijd niet haalbaar is dan zijn alle bachelor-, master- en beroepsopleidingen in deeltijd te volgen. Dat betekent of wekelijks een vaste lesdag of eens per twee weken een lesdag. Afhankelijk van of en waar je voer je praktijkopdrachten uit op dat werk of, als dat niet geschikt is, via een stageplek.

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding