Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Is het mogelijk om tandartsassistent te worden zonder diploma?

Officieel is het nu nog mogelijk om als tandartsassistent te werken zonder een opleiding. Al gaan er steeds meer stemmen onder tandartsen om hier verandering in te brengen. Ook zullen er niet veel tandartsen zijn die de tijd en energie hebben om jou op de werkvloer op te leiden, waardoor hun keuze veelal uit zal gaan naar iemand met diploma. Een opleiding bezorgt jou immers die waardevolle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om op professionele wijze je werk uit te kunnen voeren.

In de mbo-opleiding tot tandartsassistent niveau 4 leer je de tandheelkundige terminologie, instrumenten en procedures, kennis van infectiepreventie en hygiëne. Ook komen in de opleiding het leren van belangrijke vaardigheden aan bod, zoals het assisteren bij behandelingen, het nemen van röntgenfoto's en het beheren van patiëntendossiers. Wil jij deze opleiding graag volgen in de korte periode van 15 maanden, schrijf je dan in voor de opleiding tot tandartsassistent.

Gratis studieadvies

Heb je vragen over een opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Bel tijdens kantooruren +3188 - 270 12 70 of mail naar info@capabel.nl

Wil je meer informatie over een HBO-opleiding? Neem dan contact op via 088- 270 12 77 of opleiding@capabelhogeschool.nl.


Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding