Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Volg gratis een MBO-opleiding
in Utrecht t.w.v. €7.000 euro

Inwoners van Utrecht: school je gratis om naar een kansrijke sector!

De arbeidsmarkt verandert continu. Daarom is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. In versneld tempo raken banen overbodig als gevolg van onder meer digitalisering en tegelijkertijd neemt de spanning voor krapteberoepen toe. De gemeente Utrecht pakt dit probleem aan door het bieden van gratis omscholing naar duurzame economische sectoren! 

Als inwoner van de gemeente Utrecht kun je vanaf april 2022 gebruik maken van de subsidie Omscholing naar toekomstbestendig werk gemeente Utrecht. Hiermee kun je tot maximaal 7.000,- subsidie ontvangen voor een opleiding, en hiermee gratis een volledige MBO-opleiding bij Capabel Onderwijs volgen! De subsidie is beschikbaar voor opleidingen in duurzame economische sectoren zoals Gezondheid en Onderwijs. Ga jij voor een verkorte opleiding tot Verzorgende-IG? Of ben jij een toekomstig Onderwijsassistent? Waar je ook voor kiest, bij Capabel haal je in 15 maanden jouw erkende MBO diploma voor een toekomstbestendige baan! 

Je kunt de subsidie aanvragen als

  • je woont in de gemeente Utrecht;
  • je bent gemotiveerd om je om te scholen naar een duurzame sector;
  • je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen;
  • jouw jaarlijks belastbaar inkomen is maximaal € 40.000 euro;
  • je bent niet leerplichtig of kwalificatieplichtig bent;


Meer informatie & inschrijven

Wil je meer informatie over de opleidingen van Capabel en het aanvraagproces van de subsidie? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang verdere instructies in je mailbox.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding