Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

De kortste opleiding naar jouw toekomst 

Alternatief voor ROC-opleidingen

Je wilt graag beginnen met een Mbo-opleiding. Daar komen best veel keuzes bij kijken. Welke opleiding wil ik doen? Moet ik kiezen voor een ROC of een particuliere mbo-instelling? Capabel is het korte en krachtige alternatief voor een ROC-opleiding!

Verkorte opleiding

Met een Mbo-opleiding van Capabel Onderwijs werk je aan de kortste weg naar jouw toekomst. Na 15 maanden heb je jouw mbo-diploma al op zak! Daarna kun je meteen aan de slag!

Bij ROC-opleidingen duurt het drie tot vier jaar om jouw mbo op niveau 3 of 4 af te ronden. Dat betekent dat je drie of vier jaar moet investeren. Het duurt dus een stuk langer voordat je jouw investering terugverdient!

Erkende kwaliteit

Capabel Onderwijs biedt Mbo- en Hbo-opleidingen van erkende kwaliteit. Onze opleidingen zijn door het Ministerie van OCW erkend. Dat houdt in dat het onderwijs van Capabel aan de richtlijnen en wetgeving van het ministerie voldoet.

Capabel Onderwijs is ook in het bezit van het NRTO-keurmerk. Dit is een kwaliteitskeurmerk speciaal voor het particulier onderwijs. Daarmee is Capabel dus net zo goed als het ROC. Daarom kiezen elk jaar duizenden studenten voor een korte en krachtige opleiding van Capabel!

Maak nu kennis met Capabel Onderwijs!

Kosten op een rijtje

Sommigen denken dat particuliere Mbo-opleidingen veel duurder zijn dan ROC-opleidingen. Als je de vergelijking maakt, klopt dit echter niet! Qua prijs is Capabel een prima alternatief voor een ROC-opleiding.

We vergelijken een ROC Zorgopleiding niveau 4 met een Capabel-opleiding niveau 4.

  Capabel ROC
Opleiding € 6.575 € 5.428
Schoolkosten € 478 € 1.250
Totaal € 7.035 € 6.678
Tijdsinvestering 15 maanden 4 jaar        


Capabel wil onderwijs voor iedereen mogelijk te maken. Zo gebruik je bij Capabel bijvoorbeeld een online boekenpakket. Hierdoor vallen de schoolkosten een stuk lager uit dan bij de ROC-opleidingen! Ook is studiefinanciering bij Capabel gewoon mogelijk. En loop je een beetje uit? Dan krijg je drie maanden gratis om jouw opleiding af te maken!

Bezoek een voorlichting

Wil jij meer weten over onze opleidingen, de startdata en de manier van opleiden? Meld je dan aan voor een voorlichtingsbijeenkomst!

Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over het lesprogramma en onze onderwijsstructuur. Natuurlijk kun je ook een ​​persoonlijk studieadvies krijgen.
En al je vragen stellen. Op deze manier krijg je inzicht in welke opleiding het beste bij jou past. Ook krijg je een goede indruk van de aanpak en de opzet van onze opleidingen.

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding