Hoofdafbeelding van Ontvang €1000 kortingop jouw opleiding met STAP!
Ontvang €1000 korting
op jouw opleiding met STAP!

Hoe werkt het?

Het STAP aanbod bij Capabel Onderwijs

Ontvang €1000 korting op jouw opleiding naar keuze

Dankzij de nieuwe STAP subsidie krijgt iedereen die geen recht meer heeft op studiefinanciering van DUO nu €1.000,- subsidie per jaar om in te zetten voor scholing en ontwikkeling bij geselecteerde onderwijsinstellingen. Hierdoor kan je verschillende opleidingen geheel kosteloos volgen of een studie volgen met €1.000,- korting! Bij Capabel Onderwijs is het STAP-budget geldig op alle opleidingen zolang je voldoet aan de gestelde voorwaarden. 

De arbeidsmarkt is in beweging. Leren en ontwikkelen was nog nooit zo belangrijk als nu! Verbreed je kennis met een interessante bijscholing of school je om naar een andere kansrijke sector. Met een opleidingen van Capabel op je CV maak je jezelf aantrekkelijker voor je huidige of toekomstige werkgever!

Bekijk ons ruime aanbod en schrijf je in!

   

  

De snelste en voordeligste weg naar een MBO-diploma met STAP en Capabel Onderwijs

Bij Capabel Onderwijs bieden we naast BOL en BBL de mogelijkheid om veel MBO opleidingen als Flexibele Leerweg + te volgen. De Flexibele Leerweg + is een parttime opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding makkelijk te combineren met andere bezigheden. Uniek aan de Flexibele Leerweg + van Capabel is dat je op elk moment met de opleiding kunt starten en je bepaalt je eigen studietempo. 

De Flexibele Leerweg + is voordeliger dan een BOL of BBL opleiding en duurt, net als alle volwaardige MBO opleidingen van Capabel, maximaal 15 maanden. In combinatie met het STAP-budget is FL + dus de kortste én voordeligste weg naar een MBO-diploma!

Wat zijn de voorwaarden?

• Je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen;
• Je werkt in loondienst, bent ondernemer, ZZP'er, vrijwilliger of werkzoekende;
• Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen;
• Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd;
• Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen.

.

Alles wat je moet weten over de nieuwe STAP-subsidie
Wat is de STAP subsidie precies? Waarom is deze subsidie verstrekt? Wie mag er gebruik van maken en hoe werkt het aanvragen precies? Dat lees je hier!
STAP tijdvakken: vraag op tijd je subsidie aan!
Het STAP budget wordt in in 2022 in 5 tijdvakken vrijgegeven. De volgende aanvraagmogelijkheid opent op 1 juli 2022, het is belangrijk om er op tijd bij te zijn! Lees hier alles over de tijdvakken.
Hoe je je in 9 maanden kunt omscholen met de Flexibele Leerweg+
Alleen bij Capabel kun je nu dankzij STAP heel voordelig een volledig, erkend MBO diploma behalen met de Flexibele Leerweg+. Meer weten over deze leerweg? Lees het verhaal van Marieke!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.