Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Ontvang €1.000 korting
op jouw opleiding of cursus
met STAP!

Hoe werkt het?

Het STAP aanbod bij Capabel Onderwijs

Met de STAP subsidie krijgt iedereen die geen recht meer heeft op studiefinanciering van DUO nu €1.000,- subsidie per jaar om in te zetten voor scholing en ontwikkeling bij geselecteerde onderwijsinstellingen. Hierdoor kan je verschillende opleidingen gratis of met €1.000,- korting volgen! Bij Capabel Onderwijs is het STAP-budget geldig op alle opleidingen en cursussen zolang je voldoet aan de gestelde voorwaarden. 

De arbeidsmarkt is in beweging. Leren en ontwikkelen was nog nooit zo belangrijk als nu! Verbreed je kennis met bijscholing of school jezelf om naar een andere kansrijke sector. Met een cursus of opleidingen van Capabel op je CV maak je jezelf aantrekkelijker voor je huidige of toekomstige werkgever!

Bekijk ons ruime aanbod en schrijf je in!

Cursussen

Onze cursussen zijn kort, krachtig en direct toepasbaar. Zo geef je snel een boost aan je eigen ontwikkeling. Deze cursussen bestaan uit twee tot zes lessen die verzorgd worden door docenten uit de praktijk. Je kunt starten op verschillende momenten en overdag of ’s avonds je lessen volgen, online én op locatie bij jou in de buurt.

Volledige opleidingen

Bij Capabel Onderwijs bieden we naast cursussen ook volledige MBO, HBO en vakopleidingen aan. Voor alle opleidingen kun jij het STAP-budget inzetten om €1.000,- euro korting te krijgen op de opleidingskosten. 

MBO BOL

Capabel Onderwijs biedt de meeste MBO-opleidingen aan in de Beroep Opleidende Leerweg (BOL). De opleiding in deze leerweg is altijd voltijd. Als je tussen de 18 en 30 jaar bent, kan je studiefinanciering aanvragen voor BOL.

MBO BBL

Capabel biedt ook veel MBO-opleidingen aan in de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Ook deze leerweg is een voltijd opleiding. Met deze opleiding ben je 40 uur per week bezig. Het verschil met BOL is dat je deze leerweg alleen kunt doen als je een overeenkomst voor leren en werken hebt. Dit contract heb je met een erkend leerbedrijf. De nadruk bij BBL ligt op leren in de praktijk.

MBO FL+

Naast BOL en BBL zijn veel MBO opleidingen ook als Flexibele Leerweg + te volgen. De Flexibele Leerweg + is een parttime opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding makkelijk te combineren met andere bezigheden. Uniek aan de Flexibele Leerweg + van Capabel is dat je op elk moment met de opleiding kunt starten en je bepaalt je eigen studietempo. 

De Flexibele Leerweg + is voordeliger dan een BOL of BBL opleiding en duurt maximaal 15 maanden. In combinatie met het STAP-budget is FL + dus de kortste én voordeligste weg naar een MBO-diploma!

HBO

HBO-onderwijs van Capabel is praktijkgestuurd. Je verwerft per trimester gelijktijdig kennis, vaardigheden en beroepskenmerken van een samenhangend onderdeel in de uiteindelijke beroepspraktijk. Hierdoor is het geleerde al meteen toepasbaar tijdens je studie.

Bekijk onze cursussen   Bekijk onze opleidingen onder de 1.300 euro

Bekijk onze STAP opleidingen top 10   Bekijk alle opleidingen

Wat zijn de voorwaarden?

• Je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen;
• Je werkt in loondienst, bent ondernemer, ZZP'er, vrijwilliger of werkzoekende;
• Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen;
• Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd;
• Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen.

.

Alles wat je moet weten over de nieuwe STAP-subsidie
Wat is de STAP subsidie precies? Waarom is deze subsidie verstrekt? Wie mag er gebruik van maken en hoe werkt het aanvragen precies? Dat lees je hier!
Meer lezen
STAP tijdvakken: vraag op tijd je subsidie aan!
Het STAP budget wordt in in 2023 in 5 tijdvakken vrijgegeven. De laatste aanvraagmogelijkheid opent op 1 november 2023, het is belangrijk om er op tijd bij te zijn! Lees hier alles over de tijdvakken.
Meer lezen
Hoe je je in 9 maanden kunt omscholen met de Flexibele Leerweg+
Alleen bij Capabel kun je nu dankzij STAP heel voordelig een volledig, erkend MBO diploma behalen met de Flexibele Leerweg+. Meer weten over deze leerweg? Lees het verhaal van Marieke!
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.