Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Kort & krachtige
opleidingen

Kort & krachtige opleidingen van Capabel Onderwijs

Accountmanager zit achter bureau met laptopUniek aan de opleidingen bij Capabel Onderwijs is de verkorte studieduur. Onze korte opleidingen zorgen ervoor dat je snel de beroepstheorie leert en snel start met de praktijk. Naast alle voordelen van een verkorte opleiding volg je bij Capabel altijd een erkende opleiding. 

Studenten van Capabel hebben een streepje voor bij werkgevers. Een verkorte MBO- HBO- of vakopleiding volgen is namelijk niet voor iedereen weggelegd, het getuigt van daadkracht en doorzettingsvermogen! 

Flexibel leren

Bij MBO-opleidingen werken we met een vaste opbouw van de lesweek voor nog meer duidelijkheid. Je krijgt daarin een gevarieerd studieprogramma dat bestaat uit een combinatie van lesdagen op school, e-learning via onze digitale leeromgeving, stage en zelfstudie. 

  • 1 dag per week vakles les in onze online leeromgeving. Deze les kun je overal volgen waar je de beschikking over een computer hebt, bijvoorbeeld thuis.
  • 1 dag per week generieke vakken in onze online leeromgeving voor de generieke vakken. Ook deze les kun je overal volgen waar je de beschikking over een computer hebt.  
  • 1 dag per week zelfstudie voor de beroepsgerichte vakken en keuzedelen
  • 2 dagen per week stage of werken* 

* De meeste MBO-opleidingen bij Capabel Onderwijs worden aangeboden in de BOL-vorm (Beroeps Opleidende Leerweg). Als je al een werkplek in de sector van je keuze hebt, is het bij sommige opleidingen mogelijk om de opleiding in BBL-vorm te volgen (Beroeps Begeleidende Leerweg).

Bij onze HBO-opleidingen verwerf je per trimester gelijktijdig kennis, vaardigheden en beroepskenmerken van een samenhangend onderdeel in de uiteindelijke beroepspraktijk. Hierdoor is het geleerde al meteen toepasbaar tijdens je studie. In praktijkgestuurd HBO ontwikkel je je in leerprojecten per beroepsonderdeel. Je persoonlijke ontwikkeling wordt op deze wijze bereikt door het volgen van alleen voor dat beroepsonderdeel relevante vakken. Je voortgang hierin wordt getoetst aan de hand van de uitwerking van een praktijkopdracht. 

De Flexibele Leerweg + (FL+) is een deeltijd opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding makkelijk te combineren met jouw werk of gezin. Je studeert zelfstandig. Maar je krijgt toch altijd de begeleiding die je nodig hebt. Dit kan met een online en telefonische studiecoach. Ook volg je klassikale praktijklessen en examentrainingen.

Interesse in een opleiding?

Leuk dat je interesse hebt in één van onze opleidingen. Wil jij meer weten over onze opleidingen, de startdata en de manier van opleiden? Meld je dan aan voor een voorlichtingsbijeenkomst!

Tijdens de bijeenkomsten krijg je informatie over het lesprogramma en onze onderwijsstructuur. Natuurlijk kun je ook een ​​persoonlijk studieadvies krijgen. En al je vragen stellen. Op deze manier krijg je inzicht in welke opleiding het beste bij jou past. Ook krijg je een goede indruk van de aanpak en de opzet van onze opleidingen. Aanmelden voor een voorlichting kan via onderstaande knop. 

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding