Mooi aansluitend en een goede verdieping op de MBO 4 opleiding apothekersassistent.
Sana, student Apothekersassistent
Bekijk onze opleidingen
De behandeling van aandoeningen met medicijnen heet farmacotherapie. Als kenner van dit vakgebied heb je inzicht in de werking en rol van medicijnen in het kader van een behandeling. De hiervoor vereiste kennis op HBO niveau maakt deel uit van de HBO Bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent.
Als je apothekersassistent(e) bent en meer wil weten over de rol van medicijnen in de behandeling van aandoeningen dan is de module Farmacotherapie juiste keuze. Heb je hiervan al een deel met succes gevolgd? Dan krijg je daarvoor vrijstelling.
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting! Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77
6 maanden. Lestijden op vaste lesdagen van 18:45 tot 22:00 uur.
Roostervrije weken, vakanties en herkansingen
Capabel Hogeschool volgt een vaste jaarplanning met roostervrije weken (vakantieweken). Voor deze opleiding geldt dat in de roostervrije weken (vakantieweken) herkansingen worden gepland. Bekijk op het jaarrooster de roostervrije weken, vakantieweken en de geplande herkansingen.
Voor het volgen van de training Farmacotherapie MBO 4-diploma Apothekersassistent en een relevante werkplek vereist. Het is mogelijk om op basis van een eerder bij Saxion Next behaalde diploma Farmacotherapie I vrijstelling voor dit onderdeel te krijgen.
Voor toelating zijn nodig: een kopie diploma Apothekersassistent en cijferlijst en een actueel CV.
Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!
De inhoud van de module Farmacotherapie komt overeen met onderdelen van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent. Voor de opleiding is daarnaast het keurmerk door de Stichting Accreditatie Nascholing Apotheekmedewerkers (SANA) toegekend onder nummer 381130. Bij de accreditatie beschrijft SANA deze training onder andere als: "Mooi aansluitend en een goede verdieping op de MBO – 4 opleiding apothekersassistent." en een "Gedegen en duidelijk uitgewerkt lesprogramma voor de studenten."
Als je de module Farmacotherapie volgt doe je kennis en vaardigheden op over de volgende onderwerpen
Er zijn totaal 15 bijeenkomsten deels klassikaal en deels via webinars.
Stage maakt geen deel uit van de opleiding.
In collegejaar 2023-2024 hebben deel 1 en 2 van de module als collegedag de donderdag. Lestijden zijn van 18.45 tot 22.00 uur. Enkele bijeenkomsten zijn fysiek in Utrecht, de rest van het rooster heb je een (online) webinar die je vanuit huis kunt volgen.
Bij succesvolle afronding van de studie ontvang je een certificaat Farmacotherapie met 9 ECTS studiepunten. De training is erkend door SANA onder ID nummer 381130 en levert 218,5 PE punten op.
Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.
Klaar om met jouw module Farmacotherapie te starten?
Of wil je eerst nog meer informatie?