Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Module - Techniek

Écht persoonlijke aandacht, dat vind ik het allermooiste van Capabel Hogeschool.

Media Harmi, student toegepaste psychologie

Bekijk onze opleidingen
Niveau MBO Branche
Type Thuisstudie
Duur 20 weken
Erkenning COVIJ / VERTAZ
Studiefinanciering Nee

De Vakopleiding Techniek

In de ijzerwaren en gereedschappenbranche vertrouwen klanten enorm op de adviezen van medewerkers. Het is daarom erg belangrijk dat er mensen werken die kunnen helpen met de juiste spullen en die het beste advies kunnen geven voor zowel de doe-het-zelver als de vakman. Vakmanschap is daarin een ijzersterk wapen. Met de opleiding Techniek leg jij de basis voor dit vakmanschap

Opleiding Techniek in 't kort

Deze opleiding geeft inzicht in de variatie van het brede assortiment. Tegelijkertijd komen ook algemene onderwerpen aan bod, zoals werkplaatsinrichting en veiligheid. Er is onder andere aandacht voor materiaal om te werken met gassen, pneumatiek, en hydrauliek.

De kortste weg naar je diploma

Uniek aan onze opleiding is de korte studieduur. Je kunt binnen 20 weken je certificaat halen. Jij kunt dan direct je kennis toepassen in de Vaktechnische handel. Dat bedoelen we nou met kort & krachtig! En via onze online leeromgeving kun je elk moment met je opleiding starten. Wanneer je 3 van de 4 aangeboden modules met een voldoende hebt afgerond ontvang je het COVIJ diploma.

Erkende opleiding dus waardevol

De opleiding Techniek is een waardevolle investering in jouw toekomst. Al onze opleidingen zijn erkend. Deze opleiding is onder de naam COVIJ ontwikkeld en wordt uitgevoerd in opdracht van de branchevereniging VERTAZ. VERTAZ zet zich in voor de technische handel en vertegenwoordigt en behartigt de belangen voor een scala aan bedrijven in de sector, zoals ijzerwaren, gereedschappen, machines, technisch equipment, etc. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.

Online leren

Je volgt de vakopleiding Techniek via de digitale leeromgeving van Capabel Onderwijs. Deze leeromgeving is overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. In de opleiding vormt de beroepspraktijk het uitgangspunt. De leerdoelen zijn vanuit de praktijk ontwikkeld. De gestructureerde e-learning methode begeleidt jou snel door de opleiding met verschillende werkvormen die zorgen voor afwisseling en optimale kennisopname.

Je doet het niet alleen. Je krijgt wanneer gewenst individuele begeleiding van onze online studiecoach die je wegwijs maakt in de leeromgeving, je helpt bij onduidelijkheden en jou net dát duwtje in de rug geeft als je studie niet zoals gewenst gaat. Zo geven we samen met jou kort & krachtig op weg naar je diploma vorm.

Flexibel studeren

Je studeert in je eigen tempo. Als je de opleiding in 20 weken af wil ronden, houd dan rekening met een studiebelasting van gemiddeld 5 uur per week. Bij Capabel Onderwijs volg je een verkorte erkende vakopleiding. De opleiding volg je geheel zelfstandig in je eigen tijd. Als het nodig is kun je daarbij altijd rekenen op een studiecoach van Capabel.

Opbouw van je opleiding

Deze vakopleiding is geschikt voor medewerkers met een verkoopfunctie in de ijzerwaren- en gereedschappenhandel, zoals balie-, binnen- en buitendienstmedewerkers, inkopers, vertegenwoordigers en nieuwe medewerkers. Je leert de basiskennis van verschillende technieken, werkplaatsinrichting,  gassen en lassen en kunt klanten onder alle omstandigheden efficiënt en vakkundig adviseren.

Download hier de brochure voor meer informatie.

Locaties & startdata

Schrijf je nu in!

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Programma

Opbouw van de opleiding

Deze vakopleiding is geschikt voor medewerkers met een verkoopfunctie in de ijzerwaren- en gereedschappenhandel, zoals balie-, binnen- en buitendienstmedewerkers, inkopers, vertegenwoordigers en nieuwe medewerkers. Je leert de basiskennis van bevestigingstechnieken en kunt klanten onder alle omstandigheden efficiënt en vakkundig adviseren.

In de vakopleiding Techniek komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Elektromotoren
 • Aandrijftechniek
 • Askoppelingen en lagers
 • Afdichtingen
 • Rollenkettingen en kettingwielen
 • Snaren
 • Trillingdempers en smeermiddelen
 • Fittingen
 • Flenzen
 • Afsluiters
 • Hydrotechniek
 • Compressoren en Persluchttechniek
 • Lassen en Gassen
 • Werkplaatsinrichting

Examinering

Tijdens je opleiding kun je altijd je voortgang zien dankzij een voortgangsbalk die aangeeft hoe je er voor staat, of je op schema loop of eventueel wat achterloopt. Zo weet je steeds wat goed gaat en waar je nog aan moet werken. Zo kun je je gericht voorbereiden op je examen. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen. Bij een voldoende behaal je het certificaat Techniek COVIJ.

Financiering

Als VERTAZ-lid krijg je korting van ongeveer 40% op de opleiding.  

Startdata

We vinden het belangrijk dat je bij ons begint wanneer het jou uitkomt. Er zijn daarom geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je van ons wanneer jij kan starten met je opleiding! Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!

Locaties

Met 13 locaties zitten we altijd in de buurt. Waarschijnlijk zul je minder snel gebruikmaken van onze locaties, omdat deze opleiding online is. Maar voor een live gesprek met je studiecoach of contact met de vestigingsmanager is het goed om te weten dat je altijd bij jou in de buurt terecht kunt.

Prijzen

Of bij betaling in één keer:
€ 560,60
Examens:
€ 168,86
Inschrijfgeld:
Inclusief
Studiefinanciering mogelijk:
Nee

 

Klaar om met de vakopleiding techniek te starten?

Schrijf je nu in! 

Of wil je eerst nog meer informatie?

Neem contact met ons op

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding