Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Post HBO opleiding tot loopbaanprofessional

Binnen een week kon ik al starten met mijn opleiding

Mark Buis, student ICT

Bezoek een Voorlichting
Niveau HBO Bachelor
Type Post HBO deeltijd
Duur 8 maanden
Erkenning Noloc
Studiefinanciering Nee
Vooropleidingen HBO bachelor diploma / werk- en denkniveau

Prijzen

Lesgeld in termijnen:
8 termijnen van € 737 + 4 gratis termijnen studieverlenging (indien nodig)
Of bij betaling in één keer:
€ 5.896 € 5.306 10% korting
Examens:
Inclusief + gratis herkansing
Boekenkosten per opleiding:
€ 200
Inschrijfgeld:
€ 85
Studiefinanciering mogelijk:
Nee
Vooropleidingen:
HBO bachelor diploma / werk- en denkniveau

Noloc geaccrediteerde loopbaanopleiding

Je wilt graag mensen ondersteunen bij het maken en realiseren van keuzes op het gebied van loopbaan, werk en leren. Een loopbaanprofessional is deskundig op het gebied van loopbaan en arbeidsmarkt. Daarnaast sta je als loopbaanprofessional voortdurend in contact met anderen. Het bezitten, ontwikkelen en aanscherpen van je communicatievaardigheden zijn hierbij essentieel. Zowel mondeling als schriftelijk. In alle fasen van het traject heb je deze vaardigheden nodig in het contact met de cliënt, collega’s en organisaties.

Deze opleiding voldoet aan het Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit en is door Noloc geaccrediteerd.

Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting. Heb je vragen? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs op telefoonnummer: 088 270 12 77.

Wat doe je als loopbaanprofessional?

Als loopbaanprofessional ben je deskundig op het gebied van loopbaan en arbeidsmarkt. Je staat werkzoekenden met raad en daad bij in hun zoektocht naar een nieuwe, andere of meer passende werkplek. Daarbij krijg je te maken met verschillende beroepsrollen. Als loopbaanprofessional schakel je voortdurend tussen de rol van adviseur, coach en begeleider. Je kerntaken concentreren zich rondom het vergroten van het zelfbewustzijn van de cliënt en het blootleggen van
verschillende loopbaanperspectieven. Je onderzoekt samen welke werk-, leer- en ontwikkelmogelijkheden er zijn op basis van wat de cliënt kan en wil. Je verzamelt vanuit verschillende bronnen relevante informatie, data en onderzoeksgegevens. Je analyseert en vertaalt deze gericht op het actuele vraagstuk van de cliënt. Als loopbaanprofessional heb je daarom een onderzoekende houding nodig en voer je je werk veelal uit op analyseniveau.

Voor wie

Je wilt graag mensen ondersteunen bij het maken en realiseren van keuzes op het gebied van loopbaan, werk en leren. En bij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen in relatie tot loopbaan, werk en leren.

Waarom bij Capabel Hogeschool

 • Kleinschalig
  Bij Capabel Hogeschool hebben we kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht
 • Studieloopbaancoach
  Persoonlijke begeleiding op maat door een vaste studieloopbaancoach
 • Praktijkgestuurd
  Wat je leert kun je meteen toepassen in uitdagende praktijkopdrachten
 • Starten wanneer jij eraan toe bent
  Drie keer per jaar starten op één van onze locaties
 • Vaste lesdagen
  Lessen worden gegeven op vaste dagen in de week
 • Klassikaal en online
  Klassikaal les en webinars binnen het programma

De inhoud van deze Post HBO opleiding tot loopbaanprofessional is mede gebaseerd op tienduizenden loopbaantrajecten, wetenschappelijke psychologische inzichten en evidence based testen.

Studieduur en collegetijden

De opleiding heeft een doorloop van 8 maanden. Lestijden zijn van 16:00 tot 21:00 uur. Vanaf de startdatum is er om de 14 dagen les. De lessen worden klassikaal op onze locatie aangeboden. Enkele lessen kunnen online (live) worden gegeven.

Roostervrije weken, vakanties en herkansingen
Capabel Hogeschool volgt een vaste jaarplanning met roostervrije weken (vakantieweken). Voor deze opleiding geldt dat in de roostervrije weken (vakantieweken) herkansingen worden gepland. Bekijk op het jaarrooster de roostervrije weken, vakantieweken en de geplande herkansingen.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van deze opleiding is minimaal een HBO Bachelor diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen dan kan je bij een erkend bureau een toets doen om het EQF6-niveau aan te tonen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Voor toelating stuur je de volgende documenten in:

 • Kopie HBO Bachelor diploma én de bijbehorende cijferlijst
 • Kopie ID (voor- en achterkant)
 • Actueel CV

Belangrijk: Voor het uitvoeren van praktijk en reflectieopdrachten tijdens de opleiding is een stage (of relevante werkplek) noodzakelijk van 120 uur.

 

Deze opleiding kent een geplande start. Bij voldoende inschrijvingen zal de opleiding van start gaan.

Locaties & Startdata

Locatie
Startdatum
Lesdag
Rotterdam
15 oktober 2024
Dinsdag (16.00 - 21.00)
15 oktober 2024
Dinsdag
(16.00 - 21.00)
Locatie
Startdatum
Lesdag
Utrecht
15 oktober 2024
Dinsdag (16.00 - 21.00)
15 oktober 2024
Dinsdag
(16.00 - 21.00)

Programma

Erkende opleiding

Deze opleiding voldoet aan het Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit en is door NOLOC geacrrediteerd en erkend als 'NOLOC geaccrediteerde loopbaanopleiding'. Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches. De erkenning loopt tot 31 augustus 2026. Meer informatie vind je op www.noloc.nl.

Inhoud

Als basis voor deze opleiding gelden drie uitgangspunten waarmee Capabel Hogeschool een geheel eigen kleur aan de opleiding geeft.

 • In de eerste plaats staat het inzicht hebben in en het ervaring opdoen met psychodiagnostische instrumenten sterk op de voorgrond, waarbij je als student tijdens de
  opleiding gebruik kunt maken van de instrumenten van onze zusterorganisaties.
 • In de tweede plaats gaan we uit van stevige en actuele theorieën binnen het vakgebied, zoals verwacht kan worden van een hogeschool.
 • In de derde plaats staat de integrale (beroeps-)ontwikkeling centraal van jou als toekomstige loopbaanprofessional waarbij het onderwijs zo is ingericht dat je vakkennis, competenties en
  vakvaardigheden en praktijkervaring samenhangend gaat ervaren. Hierbij besteden we extra aandacht aan persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De inhoud van deze Post HBO opleiding tot loopbaanprofessional is mede gebaseerd op tienduizenden loopbaantrajecten, wetenschappelijke psychologische inzichten en evidence based testen.

In de Post HBO opleiding tot loopbaanprofessional opleiding worden de volgende modules aangeboden:

 • Ontwikkeling van de mens
 • Organisaties
 • Loopbaantheorie
 • Arbeidsmarkt
 • Opleidingen en beroepen
 • Methodisch werken
 • Effectief communiceren
 • Adviseren
 • Coachen
 • Inlevingsvermogen
 • Ethisch handelen volgens gedragscode
 • Zelfreflectie
 • Professionele Persoonlijke Ontwikkeling
 • Diversiteit en inclusiviteit

De toetsing bestaat uit een praktijkopdracht, reflectieopdracht en een afstudeergesprek.

Bij aanvang van de opleiding ontvang je toegang tot onze online omgeving en een uitgebreide studiehandleiding met literatuurlijst. Zo ben je goed geïnformeerd over het lesprogramma en ga je goed voorbereid van start.

Stage / beroepspraktijkvorming (BPV)

Voor een aantal opdrachten is een stageplek noodzakelijk. Je hebt hiervoor ongeveer 120 uur nodig in overleg met het docententeam ga je aan de slag op een stage-adres of binnen de eigen organisatie.

Lesdagen en studiebelasting

Je hebt 1 vaste lesdag per twee weken van 16.00 tot 21.00 uur. Het programma kent 12 bijeenkomsten en gemiddeld heb je een studielast van 20 uur per week.

Getuigschrift

Deze opleiding is een NOLOC geaccrediteerde loopbaanopleiding en leidt tot een door Noloc erkend beroepsdiploma met vermelding op het diploma.

Met dit diploma kun je nadat je hebt voldaan aan de NOLOC registratievoorwaarden registeren als loopbaanprofessional. Vraag bij NOLOC naar de voorwaarden.

Financiering

Boeken worden per opleiding op basis van een literatuurlijst door de studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Mogelijk kun je van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.

Klaar om met jouw Post HBO opleiding tot loopbaanprofessional te starten?

Schrijf je nu in!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding